Verlanglijstje naar God sturen?

Het was afgelopen week Sinterklaas. Ik weet niet of je het gevierd hebt, maar als dat zo was heb je vast een verlanglijstje gemaakt waar op stond wat je zou willen krijgen van ‘Sinterklaas’. Afgelopen week betrapte ik mezelf erop dat ik heel vaak, als ik in mijn gebed dingen aan God vraag, daarbij direct zeg hoe ik het ongeveer wil krijgen. Ik vraag God vaak: ‘Wilt u nu dit geven? En dan dat?’ Alles op mijn tijd…

Als de discipelen aan Jezus vragen:

‘Heer, leer ons bidden’ geeft Jezus ons het Onze Vader:
‘Onze Vader in de hemel,
laat uw naam geheiligd worden,
laat uw koninkrijk komen
en uw wil gedaan worden
op aarde zoals in de hemel.
Geef ons vandaag het brood
dat wij nodig hebben.
Vergeef ons onze schulden,
zoals ook wij hebben vergeven
wie ons iets schuldig was.
En breng ons niet in beproeving,
maar red ons uit de greep van het kwaad.
Want aan u behoort het koningschap,
de macht en de majesteit tot in eeuwigheid. Amen’

Waarschijnlijk kennen we allemaal dit gebed. Jezus leert ons hier hoe we moeten bidden. Ik denk dat dit ook een goede kapstok is voor gebed. Binnen dit gebed kunnen we onze eigen gebeden voor Gods troon brengen.

God leert ons in dit gebed om uit te spreken: ‘Laat Uw wil gedaan worden’. Zoals ik aan het begin aangaf, wilde ik dat God dingen zou doen, maar dan wel op mijn manier. In het Onze Vader wordt heel duidelijk benoemd: Uw wil. Daarbij moeten we onze eigen plannen en wegen aan God geven.

De kracht van gebed is ontzettend groot. Het Onze Vader sluit af met ‘Want aan u behoort het koningschap, de macht en majesteit tot in eeuwigheid.’ God belooft grote dingen als we bidden en ergens om vragen. Hem is de macht gegeven voor alles en altijd! In Marcus 11: 24 staat: ‘Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen.’ God wil ons veel geven, Hij zal het alleen wel doen op Zijn tijd en wijze.

Wil jij de keuze maken om alles wat je bidt en voor Gods troon brengt ook echt in Zijn handen te leggen?

Gods zegen,

Adriaan

Reacties

 1. Stefan,

  mooi zoals je de vergelijking met je eigen kinderen legt.

 2. Beste Stefan,
  Bedankt voor je reactie, mooi voorbeeld! We mogen gelukkig alles met Hem delen en overleggen!
  Groet,
  Adriaan

 3. Zelf ben ik een jonge vader. Ik vind het heerlijk hoe mijn kleine kinderen mij vragen om ze bij het meest simpele/onbenullige zaken te helpen.
  Hoe onze Hemelse Vader?! Zoveel meer liefde! Zo veel meer macht!
  Wij mogen nemen, delen en gebruik maken van die liefde en macht!
  Hij wilt niets liever dan dat je ALLES met Hem overlegt.
  Het gaat er juist om hoe je relatie met God is. Voor mij is Hij niet een vader, maar DE Vader. En die mag je alles vragen.
  Als je realtie goed is kan en mag je dat doen, zonder Hem te verlagen naar “Sinterklaas niveau”.
  @Peter: reactie 6-12, 7-12
  helemaal eens!

 4. @Theo
  Bedankt voor je reactie, erg herkenbaar.
  @Peter
  Niets anders dan waar!
  Groet,

  Adriaan

 5. Juist Peter

 6. We krijgen wellicht niet alles wat we willen, maar zeker WEL alles wat we nodig hebben.

 7. Denk dat we God inderdaad veel te vaak als een soort Sinterklaas zien. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik God bid om problemen op te lossen, zonder er ook maar een seconde bij stil te staan dat God natuurlijk niet zomaar alles gaat geven wat wij willen.

  Ik bid vaak nog een tweede keer er achteraan om mijn excuses aan te bieden zeg maar, voor mijn egoistische eerste gebed.

 8. @Siggo
  Super mooie tekst! Ik had deze er zeker ook bij kunnen doen!
  @Peter
  Bidden is zeker een sterk middel in de geestelijke strijd.
  Groet,
  Adriaan

 9. Ons zal gegeven worden naar zijn wil.

  Waar we ook bij stil dienen te staan is, is ons denken ook zo vernieuwd dat we die dingen vragen aan God, die ons helpen hem beter te dienen. Want daar gaat het uiteindelijk om. Wie word er beter van de gunsten van God, onze vleselijke mens, of onze wedergeboren mens.
  Bidden is een christen’s beste wapen in de strijd tegen satan.

 10. 1 Johannes 5:14-15 “Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij naar ons luistert als we hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil. En omdat we weten dat hij naar ons luistert, wat we hem ook vragen, weten we ook dat we alles al hebben gekregen wat we hem gevraagd hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *