Van twijfel naar vertrouwen

Beste bezoekers van Gebedsbroeders.nl mijn naam is Maria en ik ben 18 jaar. Ik zit op dit moment op kamers in Nijmegen. Vorig jaar heb ik HQ school Bible & Arts gedaan. Samen met 16 anderen.

In het kort is HQ een Bijbelschool waar je door middel van vakken, praktijkgedeelten en coaching leert, je echte identiteit te ontdekken. Daar bedoel ik mee: wie ben ik, wat kan ik, wat is Gods plan met mij. Allemaal vragen waar je mee bezig gaat.

Voor mij was het jaar een stap om de relatie met God te verbeteren. Ik heb altijd gedacht en een beetje mee gekregen dat je moet werken voor een relatie met God. Hij accepteert je niet zomaar. Net als je relatie met vrienden, je moet het onderhouden, je moet er moeite voor doen. Toen kwam ik op de HQ en kreeg ik te horen dat het al gedaan was, dat ik daar niks aan kon veranderen en dat God onophoudelijk van me houdt!!!!!!!! Ik was helemaal van me stuk gebracht. Het fundament dat ik zelf had gevormd was in een keer weg. Wat nu?? Ik had het hele jaar om dat te ontdekken.

Maar inmiddels is het jaar, tot mijn grote spijt, afgelopen en sta ik op mijn eigen benen met, een andere maar eigen fundament. Was en is dat moeilijk?: ja!!! Maar heb ik hulp erbij?: ja!!! Ik heb gemerkt en merk nog steeds dat ik het niet alleen hoef te doen. God is er en steunt mij. Ik kan daardoor niet zonder Hem.

Met Hem heb ik ook de keus gemaakt voor een vervolgopleiding. Dat is CMV geworden. (Cultureel Maatschappelijke Vorming). Ik weet niet of dit is wat ik wil maar ik vertrouw op God, dat Hij mijn toekomst in Zijn handen heeft. Dus dat ik uiteindelijk wel op mijn plek terecht kom.

Wat ik dus vooral in het jaar heb geleerd, is vertrouwen. En dat is elke dag weer moeilijk voor mij. Maar het is de moeite waard. Want ik kan er niet alleen door lekker slapen omdat ik rustig ben geworden maar er gebeuren ook wonderlijke dingen. En gaan er ook echt dingen veranderen. Vet gaaf!

Kortom: God is mijn Vader, trooster, rots, beschermer, toekomst, hoop en bron van kracht. Dat wou ik graag delen 🙂

Big Bless, Maria

Like deze blog!


Reacties

 1. Hi Angeligue,

  wat gaaf een bijbelschool in Engeland. Zijn daar nog meer nederlandsen? ik weet zeker dat God wat gaat doen in je leven. Als je Hem zoekt, antwoordt Hij. Ik wens je een vet jaar toe met God heel dicht bij je. En hopelijk krijg je antwoorden. Wat voor vakken krijg je? Heb je ook praktijk gedeelten? Ik ben benieuwd.

  Bib Bless, Maria

 2. Er zijn hier nog 3 andere nederlanders 😀 En verder zo’n 150 uit Amerika en Canada, 30 Duitsers… en nog wat mensen van de rest van de wereld. Echt leuk om zo met verschillende nationaliteiten samen te leven!
  We hebben hier elke week 1 of 2 gastsprekers die het over een bepaald onderwerp hebben, of een bepaald boek uit de bijbel. 6 lesuren per dag, best wel intensief. En dan hebben we ook nog verschillende outreaches. Meehelpen in kerken, lesgeven op scholen, naar de gevangenis om met mensen daar te praten en nog veel meer! Eind November is er een grote vrouwenconferentie waarbij ik mag helpen met de voorbereidingen en de organisatie. Tot nu toe heb ik het enorm naar mijn zin hier!
  Als je meer wilt weten kan je me beter mailen. Ik kwam net toevallig op deze site, en toen dacht ik er ineens aan dat ik hier had gereageerd, en zag ook toevallig jouw reactie staan, maar eigenlijk kom ik hier niet zo vaak… mijn emailadres is anemdo @ gmail . com
  Bedankt voor al je lieve wensen 😉

  God bless, Angelique

 3. Beste Maria,

  Wat leuk dat je nu in Nijmegen bent komen wonen, Nijmegen is een stad volop in beweging, ik kan het weten ik woon er al jaren.
  Ik wil je veel zegen hier toewensen, en dat het fundament dat je op de bijbelschool hebt gelegd zijn vruchten mag dragen in Nijmegen.

  Gods zegen toegewenst,
  Kees

 4. Hi Maria,

  Leuk om te lezen over je Bijbelschool ervaringen! Ikzelf volg op dit moment een jaar een Bijbelschool in Engeland. Geen HQ, maar Torchbearers. Maar het is toch leuk om er over te lezen 😉
  Ik ben erg benieuwd wat er uit dit jaar gaat komen, hopelijk kan ik ontdekken wat God met de rest van mijn leven wil.

  Groet, Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...