Tijd maken… kan dat eigenlijk wel?

Dag allemaal, Mijn naam is Aldert en in het dagelijks leven ben ik leidinggevende in het onderwijs. Ik ben sinds 2000 getrouwd met Hanneke en we hebben twee dochters en een zoon.

Een paar weken geleden werd ik viavia gevraagd om een gastblog te schrijven voor Gebedsbroeders.nl. Je begrijpt dat ik daar even tijd voor moest maken.
En dat zette me direct aan het denken. Tijd maken… kan dat eigenlijk wel?

Ik ben lid van een actieve kerkelijke gemeente in Amersfoort. We zijn wekelijks bezig om een goede balans te vinden tussen de eer naar Boven, de aandacht voor Binnen de gemeente en de focus naar Buiten.

Een paar zondagen geleden hoorde ik een inspirerende preek over de Tijd. Want wie of wat bepaalt wat je doet? Waar liggen jouw prioriteiten? Wat laat je voorgaan omdat het zo hoort, of wat moet voorrang krijgen omdat je dat wilt?
Laat eens op je inwerken….

In Afrika zeggen ze: In het westen hebben ze de klok, maar wij hebben de tijd.
Een heel andere visie op hoe je met tijd omgaat. We leven in het westen vaak van afspraak naar afspraak en voor velen van ons is het moeilijk om te accepteren dat je ergens geen tijd voor hebt. Misschien willen we wel te veel.

Nu komt ik bij mijn punt. Want is jouw tijd, jouw prioriteiten en jouw agenda niet ten diepste eigendom van God? Hij heeft de tijd gemaakt. Hij geeft je zes dagen tijd om te werken en wil je de zevende dag laten genieten van rusttijd. Hij maakt de tijd. Sterker nog: Hij maakt elke seconde tijd voor jou. Hij geeft de tijd.

Als je jezelf dus hoort zeggen dat je ook tijd voor God moet maken, verbeter je dan. Hij maakt tijd voor jou en je mag daar van genieten en laten zien dat je Zijn tijd goed gebruikt.

Broers en zussen, ik wens jullie allemaal veel tijd van God toe!

Groet en Zegen, Áldert

Like deze blog!


Reacties

  1. – hey Aldert,
    en dat op de langste dag van het jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...