The Heavenly Pulse

Een tijdje geleden las ik het volgende: “The supreme need of the hour is for someone to place a finger on the pulse of heaven to find out what God desires”. Dit heeft mij enorm geraakt. God heeft een hartslag die vierentwintig uur per dag te horen is. Zijn hart klopt continu met Zíjn passie, Zíjn verlangens en Zíjn dromen voor óns en voor de wereld waarin wij leven. God wil dolgraag tot ons spreken over datgene wat Hém bezighoudt; datgene wat op Zíjn hart ligt. Veel te vaak zijn we zo ongelofelijk druk met ons eigen leven en willen we als het ware alleen maar onze eigen hartslag horen, zonder dat we de tijd willen nemen om de hartslag van God te horen. Ik geloof dat God daarin een verandering wil brengen.

God verlangt naar een intieme relatie met ons. Een relatie waarbij het geven en ontvangen is, praten en luisteren. Iedere gezonde relatie is een relatie waarbij beide partijen geven en nemen. Als maar één van de twee geeft en één van de twee alleen ontvangt, groeit de relatie al snel scheef en zal deze uiteindelijk ongezond worden.

God is enorm geïnteresseerd in alles wat ons bezighoudt. Maar Hij verlangt er ook naar om met ons te delen wat Hém eigenlijk bezighoudt. Daar ligt een hele uitdaging, omdat dat betekent dat we soms kritisch moeten kijken naar onze eigen relatie met God. Nemen we wel de tijd om naar Hem te luisteren? Zijn we wel werkelijk geïnteresseerd in Hem?

In deze tijd is God op zoek naar mensen die een radicale intieme relatie met Hem willen hebben. Mensen die de tijd willen nemen om God beter te leren kennen. Hoe meer wij God leren kennen, hoe meer wij ook Zíjn wil en Zíjn plannen voor ons leven zullen gaan zien. God zoekt mensen die tijd en energie willen investeren in Hém en in Zijn Koninkrijk. Mensen jong en oud, die niet langen voor zichzelf willen leven, maar die hun leven willen opgeven. Mensen die werkelijk de prijs willen betalen om de polsslag van God te horen, en deze op aarde door te geven.

Wat wil jij?

Groetjes Petrie

Reacties

  1. Hey Petrie,

    Goede blog! Het motiveert. Maar ik vroeg mij wel af hoe jij dan die harstlag van God te pakken krijgt? Ofwel hoe leer jij Hem kennen dan?

  2. Hey Ben,
    Hele goede vraag! Ik denk dat we allemaal continu bezig zijn met het leren kennen van God door tijd met Hem door te brengen. Ik denk dat de manier waaróp voor iedereen anders is. Dat kan zijn door te bidden, de Bijbel te lezen, ons hart met Hem te delen, naar Hem te luisteren etc etc. De enige echte manier om iemand beter te leren kennen is door echte quality-time met die persoon door te brengen. Ook met God. Op je eigen manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *