Take it easy, have a break

Vorige week was ik bij mijn ouders en probeerde ik wat uit te rusten. Met het zonnetje in mijn gezicht en een heerlijk briesje liep ik richting de hangmat. Na enige worstelingen om in mijn hangmat te komen en daarin vervolgens lekker te liggen probeerde ik te genieten van het moment. Na enkele minuten werd ik geconfronteerd met onrust en een sterke drang om ‘íets’ te gaan doen. Ik besefte mij maar al te goed dat ik mijzelf veel te weinig tijd gunde om tot mij zelf te komen en mijn moment te pakken.

Liever gehoorzaam ik de impulsen -de fluisteringen van de Heilige Geest- om mijn Bijbel te lezen, een goed studieboek door te nemen, iemand te bemoedigen vanuit het niets, te bidden voor genezing voor een zieke, even te bidden in mijn pauze op het werk voor een collega, etc.

Morgen stap ik in het vliegtuig naar Paramaribo voor 28 dagen.. Een eigen appartement met draadloos internet.  Maar, vanuit mijn binnenste heb ik besloten geen laptop mee te nemen om heerlijk tot rust te komen en een grootse break te nemen. Alle tijd voor God, Surinaamse vrienden, de natuur en mijzelf..

Gun jij jezelf wel eens de tijd om te zelf reflecteren, jezelf te verwonderen en om dankbaar te zijn?

“Liever laat ik mij domineren door het Woord van God, door Gods Geest, dan dat ik mij laat domineren door impulsen -gedachten en gevoelens- die tegengesteld zijn aan het Woord van God en die mij afhouden van het wandelen en handelen naar Gods wil.”

Goede week,

Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *