Leren afleren in je christelijke wandel (1)

Eerst een kleine update vanuit Suriname..  Een kleine twee weken verblijf ik nu in het prachtige Suriname. Het is fantastisch en tegelijkertijd confronterend om weer terug te zijn in het land waar ik drie jaar geleden negen maanden heb gewoond. Prachtig om al die kinderen weer te zien die nu drie jaar ouder zijn en die ik drie jaar geleden, negen maanden lang mocht bedienen met voetbaltrainingen.

Veel kinderen die ik heb mogen trainen, spelen nu bij goede voetbalverenigingen in de buurt en bijzonder genoeg wilde de meeste kinderen zich weer aansluiten bij de voetbaltraining afgelopen zaterdag. De komende twee weken ga ik met God opzoek naar een geschikte voetbaltrainer. Aankomende zondag zal ik een mededeling doen in de plaatselijke kerk. In de nieuwe opzet krijgen de twee trainers een half dagloon voor 2,5 uur werk. Dit geld is als een stimulering om deze kansarme kinderen te helpen om toch een sport te kunnen beoefenen in teamverband met een trainer. Daarnaast kunnen op deze manier de jonge trainers (Ik zet in op een trainer van 16 jaar en heb al een trainer van 22 jaar) hun eigen bus geld voor school voor de gehele week verdienen. Voetbaltrainers hebben dus extra baat bij het geven van voetbaltraining en de kinderen zijn verzekerd van een voetbaltraining iedere zaterdagochtend. Kosten van dit nieuwe project (het betalen van voetbaltrainers) zijn 40 euro per maand, 480 euro per jaar. Lijkt het jou gaaf om samen met mij, en de plaatselijke Surinaamse christelijke stichting Lob Makandra mee te bouwen aan deze voetbalclub, stuur dan een e-mail naar info [at] Gebedsbroeders.nl. Ik houd jullie op de hoogte 🙂

En nu verder met de overdenking. Een aantal dagen geleden zag ik een klusjesman die bezig was naast mijn appartement. We raakten aan de praat en voordat ik het wist zat ik een bijzonder gaaf gesprek over een persoonlijke levenswandel met God. Hij vertelde dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken conferenties met groots enthousiasme. Maar diep in hun hart zijn ze verre van gierig om af te rekenen met zonden.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *