Zesde nieuwsbrief

Beste bezoekers van Gebedsbroeders.nl, Allereerst wil ik jullie opnieuw bijzonder bedanken voor alle steun die ik heb ontvangen. (in gebed en op financieel gebied) Zonder jullie had ik dit schitterende werk niet kunnen doen. Gods genade en vrede zij met jullie allen!

Zoals jullie weten ben ik voor negen maanden werkzaam als vrijwilliger bij de Stichting Weid mijn lammeren. Ik ben 29 oktober 2008 aangekomen in het prachtige Suriname. Weid mijn lammeren is een stichting die zich voornamelijk bezighoudt met kinder- en jeugdwerk in Suriname. De stichting is een kleine stichting, zo’n vijftien mensen, en iedereen zet zich voor de volle 100% in voor de kansarme (wees)kinderen in Suriname.

Wederom mijn oprecht excuses voor deze late nieuwsbrief. Ondanks hoop ik dat jullie met plezier deze nieuwsbrief zullen lezen.

“Een trip naar Frans-Guyana”
Ik vertelde jullie in mijn vorige nieuwsbrief dat ik nog geen duidelijkheid had omtrent mijn visum. Mijn visum verliep 29 april, en 23 april kwam ik in contact met een pastor uit Frans-guyana, en kolonie van Frankrijk (ligt naast Suriname) die ‘toevallig’ in het zendingshuis naast mij verbleef. Hij heeft zijn gemeenteleden in Frans-guyana gecontacteerd en gevraagd of zij mij wilde helpen. 25 april vertrok ik naar Frans-guyana, low budget, met behulp van drie gemeenteleden, verspreid over de trip. Spannend, uitdagend maar zeker een reis waarin ik Gods leiding heb mogen ervaren.

“Toch nog een schenking van de overheid”
De vorige keer vertelde ik jullie dat ik in contact was gekomen met een voetbaltrainer, deze had mij in contact gebracht met de overheid, de directeur van jeugdzaken afdeling sportzaken. 3,5 maand later heb ik spontaan een telefoontje gekregen van de overheid. De spullen lagen klaar en mocht ik ze komen ophalen. Wat een verrassing! De beloofde gift van 750 euro€ was niet geschonken, maar wel acht ballen, een ballennet, tien pionnen en twee fluitjes. Dankbaar ben ik met deze schenking.  De kinderen genieten er volop van!

” Bedankt voor alle giften”
Begin april heb ik met behulp van alle giften uit de maand maart voor alle (20) kinderen een voetbaltenue kunnen kopen. Een schitterend voetbalbroekje en shirtje + 3 wedstrijdballen, 10 bidons en een fluitje. Direct de eerstvolgende training daarop hebben alle kinderen hun voetbaltenue aangetrokken en vol trots getraind… Er is nog niet voldoende geld voor voetbalschoenen, maar zo de Here het wil, zal Hij ook zeker daarin gaan voorzien.

“Een voetbaltoernooi”
Zoals het er nu uitziet hebben we 1 juli ons eerste voetbaltoernooi. Bijzonder is dat de teams een leeftijd hebben van 10 tot 16 jaar. Het wordt dus nog een uitdaging om met kinderen van 10 tot 13 jaar wat weerstand te bieden. Maar ondanks dat zal het een leuke en leerzame ervaring voor de jongens worden. Van de twintig jongens kunnen er maar 15 mee, dus komende weken een selectie maken. 🙂

”Het onmogelijke plan heeft stilgelegen.”
Voorbereidingen voor een nieuw voetbalveld hebben stilgelegen. Dit komt op de eerste plaats omdat ik hier zelf weinig tijd voor heb vrijgemaakt, maar achteraf gezien, ben ik er blij om. Onlangs viel mijn oog op een groot veld op nog geen 300 meter van ons terrein. Ik ben onlangs bij de beheerder van het veld thuis geweest en heb met hem gesproken over het veld en mijn voetbalproject.

Zoals het er nu uitziet mag ik ‘tegen een vergoeding’ wekelijks van zijn veld gebruik maken. Reden dat we hier niet eerder zijn gaan spelen, het veld is momenteel nog vol met grote zandhopen en gaten, maar binnen twee maanden is alles geëgaliseerd, aldus de beheerder van het veld. Het veld heeft een grootte van zo’n 5000 vierkante meter, een professioneel voetbalveld. Een fantastische mogelijkheid om te voetballen voor de kids. Prijs de Heer! Gebed echter is onmisbaar, willen jullie deze mogelijkheid aan de Heer opdragen?

Dagelijks bezoek over de vloer
Mikosabie en Faitakie twee jongens van 13 jaar ( ze wonen in hetzelfde dorp als ik) komen geregeld bij me langs om even te ontspannen. We drinken samen een glaasje sap en spelen een spelletje. Laatst kwam Faitakie trots zijn rapport zien. En laatst gaf Mikosabie me een briefje. Het was een mooie tekening met daarbij de tekst; Rop, jij bent mijn beste friend. Bijzonder wat voor een hechte band je opbouwt met zulke kids. Die ga ik wel missen…

“Het kinderboekenfestival”
25 en 26 maart heb ik meegeholpen bij het kinderboekenfestival te Atjoni, een aanmeerdorp richting het binnenland van Suriname. 25,26 en 28 mei heb ik ook geholpen bij het kinderboekenfestival te Paramaribo. Een geweldige belevenis, en fantastisch om zoveel kinderen (400 per dag) te mogen vertellen over een liefdevolle Vader door drama, poppenkast en een praatje heen. Voor meer informatie over het kinderboekenfestival, zie mijn vorige nieuwsbrief.

“Een koningsmaal”
27 mei heb ik met 25 kinderen van weeshuis ‘Saron’ en 8 vrijwilligers die pastorale hulp verlenen gratis gegeten bij een chique chineesrestaurant in Paramaribo. De avond stond in het teken van,’Je bent een koningskind’ De kinderen kregen allemaal een kroon op hun hoofd en we hebben met elkaar genoten van een koningsmaal, wat een geweldig feest voor deze kinderen. Daarna zijn we met elkaar in een stoet auto’s over de grootste brug van Suriname gereden, een onvergetelijke ervaring voor veel kinderen. Bijzonder kick om de kinderen zo te zien genieten.

Soms lopen dingen anders…
Ik vertelde in mijn vorige nieuwsbrief dat de weekkrant, (lijkt op jeugdjournaal), was langs geweest. Ze zouden het item in 2 keer filmen. De eerste keer waren ze geweest, maar bij de tweede keer was er veel moeite geweest om een afspraak te maken. Geregeld werd de afspraak door omstandigheden aan hun zijde afgezegd. Helaas is de stagiaire uiteindelijk gestopt, en zal het item waarschijnlijk niet worden afgemaakt. Bijzonder teleurstellend, maar soms lopen dingen nu eenmaal niet zoals je het had bedacht. Maar goed, ik zal jullie op de hoogte houden.

Op kamp
27 tot 29 april zijn we op tiener- en jeugdkamp geweest met de kerk. Drie dagen lang opzoek naar de schat, met als thema; ‘You’ve Got It?!’ Iedere leider had een eigen ‘stille-tijd’ groepje, en zo kon ik met een zestal jongeren de diepte in duiken.

De laatste dag stond in het thema van je ‘schatjes’ verkopen, het afleggen van zonden en slechte gewoontes. Bijzonder gaaf om zoveel jongeren in vuur en vlam te zien voor Christus

Ik zou het erg fijn vinden als jullie ook de komende tijd voor het werk in Suriname en voor mij persoonlijk zouden willen bidden. Gebedspunten en dankpunten voor de resterende 7 weken zijn;

Dankpunten:
• Visum is geregeld
• Nog steeds een goede gezondheid
• Goede opbouwende gesprekken met verscheidene zendelingen afgelopen weken.

Gebedspunten:

• Met wijsheid en inzicht afscheid nemen van Suriname
• Het vinden van een geschikte lokale voetbaltrainer zodat de continuïteit van de voetbaltraining gewaarborgd blijft.
• Een goede verstandhouding met de beheerder van het grote voetbalveld en een goede overeenstemming in de vergoeding voor het gebruik maken van het voetbalveld.
• Wijsheid over wat ik mag gaan doen als ik weer in Nederland ben

Maar ook wil ik iedereen bedanken voor de mailtjes, de kaarten(!), en jullie onmisbare gebed.

Ik zal jullie met veel plezier op de hoogte houden

Gods zegen,

Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Hoi God,
  gaaf om te lezen wat Rob allemaal doet.

  Zoals je ziet voel ik wel wat voor de reaktie van Hans, het is gewoon goed om te zien waarvoor God jou de afgelopen tijd heeft gebruikt, en de kinderen hebben je ook in hun hart gesloten zo te zien.

  Groetjes en Gods zegen toegewenst,
  Kees

 2. Leuk om je nieuwsbrief te lezen! Ben soms nog wel n btje jaloers dat jij gewoon nog daar zit hoor! Geniet nog van alle mooie dingen die je mee maakt daar…

  Liefs Elleke

 3. Ik zou als variatie op Bas en Eline willen beginnen met “Hoi God, gaaf om te lezen wat Rob allemaal doet, hij is echt goed” ” :p

  Maar alle gekheid op het spreekwoordelijke stokje: erg leuk om te lezen. Ook supergaaf om te ervaren lijkt me hoe je in betrekkelijk korte tijd zoveel kunt betekenen en hoe snel je zo’n goede band opbouwt met de kids :).

 4. hoi rob! gaaf om te lezen wat god allemaal doet, hij isECHT goed! nog een fijne tijd!! liefs bas en eline

 5. tof rob! ik denk vaak aan je, hoe het gaat daar! goede tijden hoop ik! tot gauw ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Gods Plan: Volg je Hart!

Gisteren sprak en bad ik met Mattias, een relaxte gast die voor twee weken in Suriname verblijft bij vrienden. Eventjes kwam het...