Vierde nieuwsbrief

Beste gebedsbroeders bezoekers,

Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken voor alle  steun die ik heb ontvangen. (in gebed en op financieel gebied) Zonder jullie had ik dit schitterende werk niet kunnen doen. Gods genade en vrede zij met jullie allen!

Zoals jullie weten ben ik voor negen maanden werkzaam als vrijwilliger bij de Stichting Weid mijn lammeren. Ik ben 29 oktober 2008 aangekomen in het prachtige Suriname. Weid mijn lammeren is een stichting die zich voornamelijk bezighoudt met kinder- en jeugdwerk in Suriname. De stichting is een kleine stichting, zo'n vijftien mensen, en iedereen zet zich voor de volle 100% in voor de verdrukte kinderen en weeskinderen in Suriname.

Ik kreeg een kleine twee maanden geleden het idee om kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 voetbaltraining te gaan geven. En sinds zeven weken geef ik nu iedere zaterdagmiddag voetbaltraining aan ongeveer 20 kinderen uit het dorp Santopolder. Het aantal groeit iedere week. Mijn wens (de wens van de kinderen) is om in de toekomst wedstrijden te spelen tegen voetbalverenigingen in de buurt. Per 1 januari start ik met een project om geld in te zamelen voor voetbalattributen en voor realiseren van een omheining om hem veld. (klik hier voor meer informatie)

Ook ben twee weken geleden gestart met het bezoeken van de kinderen van de kinderclub. Door met de ouders van het kind en het kind in gesprek te gaan hoop ik een goed beeld te krijgen van de leefomstandigheden van het kind. We hebben gemiddeld zo’n 90 kinderen op de kinderclub en door middel van de gekregen informatie bij de huisbezoeken te verwerken in een digitaal dossier zullen we een overzichtelijk beeld krijgen van de leefsituatie van de kinderen die de kinderclub bezoeken.

Met de gospeltruck starten we weer in begin januari. De gospeltruck bezoekt iedere week een kerk, en traint daar acht weken lang de kinderwerkers van de kerk. In het begin geven wij zelf de kindervoorstellingen en iedere keer laten we de kinderwerkers van de kerk een paar taken doen. Het doel is dat na die acht weken de kinderwerkers de kinderclub middagen zelf kunnen organiseren en geven. Na die acht wegen bezoekt de gospeltruck weer een andere kerk en begint het weer van voor af aan. Ik hoop in eind januari de kinderwerkers van de kerken te mogen gaan evalueren en coachen na de kindervoorstelling, een mooie uitdaging

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen, onvoorstelbaar dat ik hier alweer acht weken zit!

Vijftig procent van de liederen tijdens de kerkdiensten wordt gezongen in het Surinaams. Langzaam lukt het mij steeds beter om mee te zingen. Nog iedere week leer ik nieuwe woordjes Surinaams. Haha, ik vind het een geweldige taal! Fawaka? Ja, I go boeng. Andi? Ja, het gaat rustig, rustig. A boeng! (hoe gaat het? Ja, het gaat goed. Wat? Ja, het gaat rustig, rustig. Is goed!)

Kerst was een bijzondere tijd. Kerst vieren in een zonnig klimaat met 25 graden. Kerst zonder je lieve familie en vrienden. Ondanks deze omstandigheden heb ik een bijzonder goede kerst gehad! Iedereen is in een kerstsfeer, al weken was ik genoodzaakt overal waar ik kwam de luide kerstmuziek aan te horen. Maar het was het waard. Surinamers kunnen geweldig goed kerst vieren!

1e kerstdag een mooie avonddienst gehad. Allerlei zang, drama en dans optredens van de kinderen, tieners en jeugd en volwassenen. De zaal was mooi versierd en iedereen zag er op zijn mooist uit.

Op tweede kerstdag hadden we een ochtenddienst. ’s Avonds met de hele familie kerstfeest gevierd. Er was heerlijk gekookt en o.a. stond er een enorme kalkoen op tafel uitgestald. Schitterend om te zien en heerlijk om naar binnen te werken, haha.

Na het eten was er voor ons allen een cadeautje en sprak iedereen om de beurten een kerstwens uit. Toen iedereen zijn cadeautje had ontvangen, maakte ik kenbaar nog iets te hebben gekocht voor de hele familie. Een  cadeautje uit Nederland. Het was een doosje met allemaal snoepjes met op de snoeppapiertjes twee Bijbelteksten. Iedereen nam een snoepje en las zijn of haar Bijbelteksten op. Een bijzonder moment.

Op oudejaarsdag ben ik overdag naar de stad geweest. De hele stad was bomvol, zowel figuurlijk als letterlijk. Velen klappers werden afgestoken, van 100.000 klappers tot 500.000 klappers. Een geweldig groots spektakel, iedereen met mondkapjes, een grote rookmassa en een geweldige langdurige knallen! ’s Avonds oud en nieuw gezellig met de familie gevierd, lekker eten, veel siervuurwerk en tot slot met elkaar God gedankt voor het afgelopen jaar en een zegen uitgesproken over komend jaar. Kerst en oud en nieuw vieren in Suriname, een onvergetelijke ervaring.

Als je het leuk vind om een kaartje te sturen, ( lijkt me hartstikke leuk!) dan kan dit naar het volgende adres worden gestuurd;

Rob  – Stoelmanstraat 8 – Postbus 9181 – Zorg en Hoop Paramaribo Suriname

Ik zou het erg fijn vinden als jullie ook de komende tijd voor het werk in Suriname en voor mij persoonlijk zouden willen bidden. Gebedspunten voor de komende weken zijn;

• Financiën en financiële steun voor mijn project om geld in te zamelen voor voetbalattributen en een omheining om het veld.
• Het opbouwen van vriendschappen
• Mijn visum voor een lang verblijf 

Maar ook wil ik iedereen bedanken voor de mailtjes, de velen kaarten(!), en jullie onmisbare gebed.

Ik zal jullie met veel plezier op de hoogte houden! Een geweldig gezegend 2009 toegewenst!

Gods zegen,

Rob

Reacties

 1. hallo ik zie het niet meer zitten ik ben liever dood als levend ik heb al niets meer ik heb al een heletijd om een vrouw gezocht maar wat ik hoor is anders niet dan geen interesse en daar word je gewoon gek van en dan die rot hoofdpijn nog ook dat stopt maar niet ik loop de laaste tijd al een tijd met zelfmoord om wat heb ik nog niemand houd meer van mij als ik de kans krijg dan maak ik er een eind aan romke

 2. Hey Romke,

  Victor en Rob hebben namens het gebedsbroedersteam reeds contact met je opgenomen.

  Toch plaats je zo’n bericht, dat heeft een goede reden, namelijk dat het ernst is. Romke ik vind het internet waardeloos als het serieus gaat worden in gesprekken, maar wil je toch graag de volgende woorden meegeven:

  Mensen blijven mensen… ze zullen nooit het level halen waarop God zijn liefde geeft aan de mens. Hoe je dit precies moet zien weet ik ook niet altijd maar het lijkt alsof Gods level van liefde heel anders is als die van mensen. Één ding weet ik echter zeker Romke, en daarmee is het één van de weinige dingen die ik echt zeker weet wat betreft God…. Hij houdt van mij….

  Ik bid op dit moment Romke dat God tot jouw Zijn liefde mag geven… en dat het een bijzondere ervaring tot gevolg zal hebben.

  Mocht je willen doorpraten dan kan je mij altijd toevoegen op msn of stuur me een mailtje:

  mark_boerman(at)hotmail.com

  Ik geef om je, omdat ik weet dat God om jou geeft.

  Mark Boerman

 3. He Hans!

  Ai go boeng! Hier gaat het relaxed.. Net terug van In de ruimte, heb daar weer de wekelijkse dagafsluiting gedaan. Ging over je tong in toom houden, was mooi geweest.

  Wat ik doe met de informatie? Ik heb een paar vragen die ik altijd wil beantwoorden.. Hoeveel broertjes en zusjes heeft het kind, zijn de ouders getrouwd, heeft het kind een eigen bed? hoe zijn de leefomstandigheden van het kind, Hoe is de staat van het huis, etc. Deze vragen beantwood ik na een huisbezoek, verwerk ze in word, met een fotootje van het kind. Dit zijn dus allemaal dossiers he. Deze worden na verloop van tijd in een map gestopt. Voor ons als kinderwerkers hebben we zo een goed beeld van de leefomstandigheden van de kinderen. We weten wie de kinderen zijn, lezen bv aandachtspunten bij het kind die handig zijn om te weten, en we weten of het kind in de toekomst extra zorg thuis nodig heeft..

  Ik hoop dat ik je vraag een beetje heb beantwoord,

  Groetes Rob

 4. Ey fawaka, alles rustig? 😉

  Mooi om te lezen, die nieuwsbrieven!

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat je concreet doet met de info vanuit de huisbezoeken (behalve het in een dossier stoppen :p).

  Keep up the good work ;).

  Groeten vanuit winters Friesland (wij hebben dan wel geen 25 graden, maar kunnen nu wel even van het ijs genieten :)),
  Hans!

 5. Beste Rob,

  Het is werken aan de toekomst van de Kerk en van Suriname, als je zo je tijd kan geven aan de kinderen. Juist deze kinderen hebben engelen voor de troon van de Vader.

  Ik hoop dat je steeds meer gaat merken dat Gods Woord je vrij zet tegen de machten die in het verweer komen tegen dat gene wat jullie willen doen.

  Gods Vaderlijke zegen toegewenst, Efez. 1:3-9
  Kees

 6. heel vroom al die verhalen maar zijn jullie zo jong al ervarings deskundige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *