Volg jij je hart?

Gisteren sprak en bad ik met Mattias, een relaxte gast die voor twee weken in Suriname verblijft bij vrienden. Eventjes kwam het volgen van je hart ter sprake tijdens het bidden. Hoe weet je dat de passies in je hart dezelfde passie is die God in jou heeft gelegd, en wat doe je er vervolgens mee? Verdraaid lastige vraag, zul je misschien denken.

Ik geloof dat God passies legt in je hart, een droom, een visie, of whatever. God plant als het ware een zaadje diep in je hart. Vijf jaar geleden ontdekte ik dat zaadje in mijn hart. Het leek mij geweldig om zending te bedrijven in een land ver van Nederland vandaan. Gods Woord te verkondigen en praktisch bezig zijn. Die droom is pas vijf jaar later uitgekomen. En ik merk aan veel zaken dat Gods zegen op dit werk rust wat ik hier mag doen. Ik heb naar mijn hart gevolgd en ben enthousiast naar Suriname vertrokken en heb er zeker geen spijt van gehad!

Ik had een geweldige innerlijke rust over mij toen ik vertrok naar Suriname vanuit Nederland en in de voorbereidingen daarvoor. God gaf mij die rust, dat kan niet anders. Het was alsof ik een stem hoorde in mijn gedachten, Ga Rob, trek erop uit en weet dat Ik bij je ben. Ik zal je Geweldige avonturen geven, leerrijke situaties, bewogenheid, liefde. Gezondheid en nog veel meer, maar blijf op Mij vertrouwen en Ik zal voorzien.

Wat borrelt er in jouw hart? Zijn er dromen die zijn uitgesteld of vernietigd? En wat zou je nog graag willen doen? Ik geloof dat God dromen in je hart plant.  Het is aan jou en mij om ons hart te volgen, de droom  die in ons hart borrelt, de passie die vrijkomt als onze gedachten hiernaar uitgaan, om daar gehoor aan te geven. 

Over twee maanden zit ik weer in Nederland. Ik heb een verlangen gekregen om de wereld over te trekken. Rond te reizen, en Gods kracht, en Zijn liefde bekend te maken. Lief te hebben in daden, door praktische hulp te verlenen. Mensen te bemoedigen,  en aan te moedigen radicaal te gaan leven voor Christus. Ze te vertellen wat voor een grandioze toekomst ze hebben met de HEER.

Mogelijke opties zijn een DTS in Heidebeek bv. of een aantal maanden naar International House of Prayer.  Ik zal ontdekken wat het zal gaan worden.  Ik bid dat niet mijn wil geschiede, maar Gods wil. Ik verlang er naar Zijn wil te doen. Hij zal het in mijn hart bewerkstelligen of mij een andere richting geven. 🙂

Volg jij je hart?

Rob

Reacties

 1. He Pieter,

  God spreekt bij een ieder anders, soms moet ik wel een beetje lachen om je voorbeelden 🙂 Ik vind het kick dat je zo met God communiceert. God wegen zijn ondoorgrondelijk en soms bijzonder apart, maar God kan alles en iedereen gebruiken om te spreken tot een ander. Thanks voor je reacties.

  Wat betreft Lucifer? Haha, waar zat je zelf precies aan te denken? Er brand nog geen lampje, maar ik beloof het vanavond in mijn gebed mee te nemen.

  Fijne avond nog, en slaap lekker,

  Rob

 2. hoi Rob
  wat borrelt er bij mij momenteel. Ja, dat is toch wel het verlangen naar opwekking en .. ook mijn rol daarin.
  Ik heb al een tijd het besef dat God zich in natuurverschijnselen manifesteert. Er is een profetie van een man in Zwolle die uiteindelijk mensen uit de dood zal opwekken. Wat me opvalt in je stukje is ga. ALs ik nu zeg dat ik dat woord een behoorlijk aantal keer heb gehoord (in de zin dat je je afvraagt, waar naartoe?), is dat dan bemoedigend? Ik zal niet zeggen dat gebed een vodoopop is, maar het is sterk. Ook wordt ik al een flink aantal maanden bepaalt bij lucifer. Ik weet niet of je daar wat mee kan lucifer?

 3. ook was er nog wat. Er was vorige week een vlieg op mijn raam, de Heer legde de associatie in mijn gedachten dat mijn buurman toch contact wilde, of het goed wilde maken. Even later vertelde God mij dat ik een vlieg mocht doodslaan, terwijl ik deze nog niet zag, even later zag ik deze wel, hij zat op de muur. Ik sloeg hem niet helemaal dood (omdat ik al een keer mijn muur opnieuw mijn muur had geverfd). Niet helemaal tot mijn verbazing vloog de vlieg ook niet weg en gemakkelijk kon ik hem min of meer platdrukken. Terwijl ik naar buiten liep had ik het idee dat God zei dat hij hem wilde sparen en daar vloog hij weg.

 4. wonder..,?
  vorige week had ik tamelijk woedend na aanvaring met buurman een haak opgehangen, want daar zou ik een plant aanhangen die ik voor mij verjaardag had gekregen, die toevallig haha, precies dezelfde is als die mijn buren waar ik nu ´ruzie´mee heb (zij hebben wel meer hangplanten). Daar had ik vier sierspijkers gebruikt, die normaal ook wel op beklede stoelen kunnen zitten bijvoorbeeld. Van donderdag op vrijdag, ik weet niet meer wanneer ik het precies had opgehangen, bleek de volgende dag de haak op de grond te liggen (doet me nu heel erg aan de opstanding denken) namelijk keurig haaks op de grond, de plant staat, ik ben er verder niet aangekomen, naast, ook op de grond. Ik heb de plant wel opgetild om de spijkers te zoeken. Het was vrijwel windstil, ook omdat ik daar de hand van God in ervoer, het was wat dat betreft een wat turbulent weekje. Ik had vier spijkers gebruikt, drie bovenin en één beneden en had het idee dat het wel zou moeten kunnen houden. De gaten zitten er nog wel in.

 5. He Gijs-Peter!

  Was je daar in Zuid-Afrika voor vakantie of voor een ander doel? Thanks voor je tip, ik zal het in mijn gebeden meenemen 🙂

  Gods zegen broer,

  Rob

 6. Hoi Rob,

  Da’s een tijdje geleden dat ik jullie blog las. Dacht: ‘Hoe zou het zijn met de gebedsbroertjes?’ Goed, zo te lezen 😉

  Zelf net bevriende gemeenten in Zuid-Afrika bezocht. Sommige kerken hebben een Year of Your Life. Een soort interne DTS, maar dan voor 1 jaar, met wel 2outreaches, en goedkoper dan een DTS.

  Iets voor jou? Een meisje uit onze gemeente had het onlangs ook gedaan. Life changing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *