Strijd tegen je eigen wil en gehoorzaam Gods wil

Zoals sommige van jullie misschien wel hebben gemerkt ben ik de laatste tijd veel bezig met je denken vernieuwen. Iedere ochtend weer vraag ik aan God of Hij mijn gedachten wilt vernieuwen. Ik wil graag op Jezus lijken, niet in 80% van mijn dagelijks leven maar voor de volle 100%.

De kans is aanwezig dat je bij mijn levensstijl een gevoel krijgt van krampachtigheid of een plaatsvervangend beklemmend gevoel. Maar zo ervaar ik het echt niet. Het voelt juist bevrijdend. Het is bijzonder gaaf om dingen achter je te laten, om zo dichter bij God te komen.

Ieder, die zijn leven zal trachten te behouden, die zal het verliezen, maar ieder, die het verliezen zal, die zal het vernieuwen. (Lucas 17:33)

(Wie zijn leven vasthoudt, verliest het maar wie zijn leven wil verliezen, ontvangt nieuw leven. God wil ons leven vernieuwen)

Ik had het bijvoorbeeld afgelopen week bij cabaretiers dvd. Ik had hem ongeveer drie maanden geleden gekocht. Toen ik hem afgelopen zondag weer bekeek, toen schrok ik van het grove taalgebruik. God had mijn denken vernieuwd in die afgelopen drie maanden. Ik heb besloten die dvd weg te gooien, maar ik had ook kunnen denken; “wat kan het kwaad, het ligt toch maar in mijn boekenkast.”

Vroeger genoot ik van cabaretiers, nu nog steeds, maar niet meer van cabaretiers die grof in de mond zijn. Ik probeer je niet wijs te maken dat je geen wereldse cabaretiers mag bewonderen. Nee, helemaal niet, ik probeer alleen duidelijk te maken dat God je soms dingen ingeeft. Hij vernieuwt je denken.

Misschien is er ook iets waar jij tegen strijd, iets wat je graag achter je wilt laten, maar waarin je steeds ‘faalt’. Geef niet op! Elke strijd die jij niet overwint, zal jou overwinnen. Vraag God om je gedachten te vernieuwen en vertrouw op Hem.

God vraagt soms dat we bepaalde dingen achter ons laten, voordat Hij iets aan ons kan geven. Het lijkt alsof we verliezen, maar God geeft er gave dingen voor terug.

"Het geloofsleven is een strijd tegen je eigen karakter, tegen zonden die uit je eigen natuur en je eigen verlangens en hartstochten voortkomen"

Zegen, Rob

Reacties

 1. Hoi Rob,

  Heel herkenbaar voor mij. Zijn denk ik wel tekenen van een levendige relatie met Hem.

  Als mensen God vervloeken (bijvoorbeeld op tv) dan zou het je minimaal zoveel pijn moeten doen als dat men je eigen vader uitscheld/vervloekt. Als je je er niet aan stoort moet je je denk ik afvragen op welk nivo je relatie is met God.

  Dus niet de tv op een andere zender zetten als er gevloekt wordt, omdat het niet hoort, maar omdat je je er aan stoort….

 2. Hallo Rob,

  ‘Strijd tegen mijn eigen wil’?????

  Geen denken aan. Slechts mijn EIGEN wil is belangrijker dan de wil van die bijbelse god.
  Als je je eigen wil opgeeft, laat je je overheersen door wat anderen van jou willen en laat je niets heel van je eigen leven waar je niets meer te vertellen hebt over wat JIJ wil.

  Groet, David

 3. mooie post Rob!

  ik denk dat het voor de buitenkant soms lijkt dat we dingen niet doen of zeggen omdat God dat zegt.. maar je wil dat uit liefde voor Hem omdat hij je denken vernieuwd en uiteindelijk merk je dat je dat je er alleen maar gelukkig van word omdat het echte liefde is..

  bless!

 4. Goede post, dit is het begin en ga door met je ontdekkingstocht!

  Ik wens je veel zegen hiermee.

  Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *