Stop met strijden en erken dat Ik God ben

Vertrouw jij God? Geloof jij dat God het beste met je voor heeft, een geweldig plan voor je heeft klaarliggen, en durf jij jezelf over te geven aan Hem? Durf je te stoppen met het strijden op eigen kracht en te erkennen dat God HEER is en precies weet wat het beste voor jou is.

Word rustig en wees u ervan bewust dat Ik God ben. Psalm 46:11

Neem de tijd om rustig te worden, en te luisteren naar wat Gods plannen voor jou zijn. God spreekt tot je geweten. Probeer de fluisteringen van de Heilige Geest op te merken.

Maar de Vader zal de Plaatsvervanger sturen. Dat is de Heilige Geest, Die u in mijn naam alles zal leren en u steeds weer zal herinneren aan wat Ik gezegd heb.  Johannes 14:26

Omdat ik één ben met Christus spreek ik de waarheid, en mijn geweten, geleid door de heilige Geest, is mijn getuige dat ik niet lieg…(Romeinen 9:1)

Het lijkt me een aannemelijke gedachte dat de Heilige geest gehinderd wordt om te fluisteren als we niet strijden tegen onze eigen vleselijke wil en doorgaan met onbewuste en bewuste zonden. Maar we kunnen niet op eigen kracht strijden tegen zondige gedachten.

Onze eigen wil staat recht tegen over de wil van de Geest. Romeinen 8:7

Maar ook met belangrijke keuzes, denkend aan je werk, relaties, studie e.d. kunnen we ons beter onderwerpen aan God en Hem vragen wat we het best kunnen doen.

Ik laat u zien welke weg u moet gaan. Ik geef u raad en houd mijn oog op u gericht. Psalm 32:8

Ik geloof dat deze bemoediging en aanmoediging jou zal helpen om Gods stem te verstaan en te erkennen hoe groot God is. Ik wil je aanraden de video te bekijken en intussen je op God te focussen. Neem je tijd met God 🙂

Veel zegen vandaag,  Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Mooi voor je!

  Goed he, al die verhalen/ervaringen die God beschikbaar stelt voor ons om van te leren.

 2. Beste Rob,

  Vandaag werd ik weer even helemaal stilgezet bij dit onderwerp.

  “De Heere zal voor je strijden, en jij zult stil zijn.”

  Zoals elke woensdag ga ik naar mijn pa toe.
  Niet omdat ik het leuk vind, of dat het zo gezellig is, maar omdat ik wil leren om hem lief te hebben, in gehoorzaamheid aan de Heere zelf.

  En zoals vaak:
  geen interesse
  geen liefde
  geen aandacht voor mij

  Hoe moeilijk is het dan voor mij om in Zijn liefde te blijven?
  Dan zit de duivel er direct bovenop en groeit mijn woede en wraakgevoel. Ik heb hem nog niet losgelaten blijkbaar!

  De tekst in dit stukje zet me weer helemaal op m’n plaats en de vrede keert weer terug in m’n hart.

  Iemand ervaring met deze situatie:
  Het liefhebben van een niet-liefhebbende vader?

 3. Michel,

  Jammer voor je, zo’n vader. Daar heb ik geen ervaring mee. Wel heb ik ervaring met onredelijk behandeld te worden door ouders. Maar beter is het om te verwijzen naar de ervaring van iemand anders waarvan je kan lezen in de Bijbel. Lees hoe David omging met Saul, zijn koning. Saul die hem keer op keer ‘slecht behandelde’ (zachtjes uitgedrukt).

  En wat deed David? Hij begreep dat Saul de GEZALFDE van GOD was. En je komt niet aan de gezalfde van God. God zelf straft zijn gezalfden als ze zondigen en zich niet willen bekeren. Dus David bleef trouw en nederig terwijl Saul het absoluut niet verdiende (menselijk gezien). In de kern is het natuurlijk zo dat David aan God trouw was. Omdat God Saul had gezalfd door de profeet Samuel.

  Wat heeft dit te maken met je vader? Of ouders in het algemeen? Zij zijn door God gezalfd en als wettig gezag boven ons gesteld door God zelf. Zij hoeven je trouw en liefde niet eerst te verdienen. En wij moeten ze met eer en gehoorzaamheid tegemoet komen. Dat oogst bij God veel goedkeuring. En helemaal als ze je het niet makkelijk maken. Zoals Saul het David zeer moeilijk maakte. Dat leert ons o.a. om nederig en gehoorzaam te zijn. Aan wie? Je ouders? Ook, maar in eerste instantie aan God zelf.

  Hier staan in het NT ook teksten over. De vrouw die de man gehoorzaam moet zijn en de slaaf de meester. Er zijn altijd wel weer grenzen te noemen echter. Als je vader je keihard misbruikt hoef je je niet te laten misbruiken. Hetzelfde voor je man. En je meester/werkgever. Ook hier zijn weer uitersten te verzinnen die niet volledig Bijbels zijn als je erin zou vallen. Iemand die een ander zwaar misbruikt zou bijv. door het wettig gezag boven hem/haar gestraft moeten worden. Dat is bijv. bij Saul ook gebeurd toen God zelf hem overleverde aan de menselijke vijanden. Zelfmoord door hopeloosheid na verslagen te zijn in de strijd, was Sauls einde he.

 4. NoDoubt,

  Ik denk te begrijpen wat je bedoelt.

  Dus: mijn vader is door God aangesteld als gezaghebber over mij.
  En ik dien God daarin te gehoorzamen, ongeacht hoe mijn vader zich naar mij toe gedraagt. Dat is zijn verantwoording aan God. En het is Gods taak om het mijn vader duidelijk te maken.
  Is dat wat je bedoelt?

  Mag ik mijn vader de waarheid vertellen? Hier heb ik nog altijd grote moeite mee. Dit is voor mij puur geestelijke strijd.
  Ik leerde te zwijgen. Maar Jezus wilt dat ik – juist naar mijn vader – over Hem vertel. Hoe kan anders de waarheid aan het licht komen?

  Dit is voor mij een zeer hekel punt. Nog steeds.
  En ik denk dat daar mijn – door jou opgemerkte – dubbelhartigheid vandaan komt: ik durf nog steeds niet eerlijk naar mijn vader te zijn, terwijl dat wel mijn plicht is.
  Gevolg: schikken, waardering zoeken, slijmgedrag etc.
  De leugen overwint, omdat ik de waarheid niet durf te spreken.

  Ik vind het moeilijk om te zien waar ik God moet laten strijden, en zelf stil ben. En waar ik zelf dien te spreken, om voor de waarheid op te komen.

 5. Beste Michel,

  “En ik dien God daarin te gehoorzamen, ongeacht hoe mijn vader zich naar mij toe gedraagt. Dat is zijn verantwoording aan God. En het is Gods taak om het mijn vader duidelijk te maken.
  Is dat wat je bedoelt?”

  Precies. Door jou gehoorzaamheid/respect-eer/liefde aan je vader dien je in wezen God zelf en is de kans het grootste dat God op die manier je vader veranderd door jouw offer.
  (Uiteraard mag jou vader je niet dwingen tot hele erge zonden tegen God of je naaste. Er zijn altijd verkeerde uitersten te verzinnen!)

  “Mag ik mijn vader de waarheid vertellen? Hier heb ik nog altijd grote moeite mee. Dit is voor mij puur geestelijke strijd. Ik leerde te zwijgen. Maar Jezus wilt dat ik – juist naar mijn vader – over Hem vertel. Hoe kan anders de waarheid aan het licht komen?”

  Welke waarheid en tot welk doel? De waarheid over Jezus? Natuurlijk mag en moet je dat proberen te vertellen. Maar natuurlijk kan het ook zijn dat hij het niet wil horen… maar dan heb jij gedaan wat je moest doen wat getuigen betreft. De rest is dan Gods verantwoordelijkheid. En wat je dan nog wel moet doen is de al genoemde juist houding proberen te vinden en te houden.

  “Gevolg: schikken, waardering zoeken, slijmgedrag etc. ”

  Je bent zeer openhartig op internet anders 🙂
  Maar ja, in alle situaties geld in z’n algemeenheid:

  Schikken= als het gehoorzaamheid is naar God met het juiste motief van nederigheid naar God en goddelijk gezag= goede zaak

  waardering zoeken= elk kind zoekt de waardering van z’n ouders. Is normaal gedrag. Maar wat als de ouders niet rechtvaardig en verstandig die goedkeuring en stimulans kunnen geven? Dan blijkt maar weer dat je het beste en vooral alleen Gods waardering als echte Vader moet zoeken om echte vrede te vinden.

  “1 Wij, die sterk zijn, moeten de gevoeligheden der zwakken verdragen en niet onszelf behagen. 2 Ieder onzer trachte zijn naaste te behagen, ten goede, tot opbouwing, 3 want ook Christus heeft Zichzelf niet behaagd, maar, gelijk geschreven staat: De smaadwoorden van hen, die U smaden, kwamen op Mij neder.” Rom. 15
  (ook hier kan het ‘behagen en verdragen’ weer tot een ‘altijd toleren uiterste’ misbruikt worden)

  slijmgedrag etc.= nooit goed

  “10 Tracht ik thans mensen te winnen, of God? Of zoek ik mensen te behagen? Indien ik nog mensen trachtte te behagen, zou ik geen dienstknecht van Christus zijn.” Gal. 1

 6. Dank je wel NoDoubt, voor je voorbeeld dat je gaf over David en Saul.

  God heeft de vinger erbij gelegd: kritiek hebben en houden op het gezag, door Mij aangesteld, is zonde voor Mij.

  Op deze manier ervaar ik het werkelijk dat er weer een touwtje in mijn geest, tussen mij en mijn vader, wordt losgemaakt. Een klein stukje grond is gereinigd en teruggenomen, in bezit genomen.
  Zodat satan er geen recht meer op heeft.

  Een klein wonder, dat zomaar plaatsvindt in mijn geest op een donderdagmiddag!

  Geprezen is Jezus!

 7. Dank je wel NoDoubt, voor je voorbeeld dat je gaf over David en Saul.

  God heeft de vinger erbij gelegd: kritiek hebben en houden op het gezag, door Mij aangesteld, is zonde voor Mij.

  Op deze manier ervaar ik het werkelijk dat er weer een touwtje in mijn geest, tussen mij en mijn vader, wordt losgemaakt. Een klein stukje grond is gereinigd en teruggenomen, in bezit genomen.
  Zodat satan er geen recht meer op heeft.

  Een klein wonder, dat zomaar plaatsvindt in mijn geest op een donderdagmiddag!

  Geprezen is Jezus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...