Staan op Gods beloftes

Afgelopen week dacht ik na over alle beloftes die God in de Bijbel aan zijn volgelingen geeft. Er staan grote en kleine beloftes. Beloftes die ik makkelijk kan geloven en beloftes waar ik soms aan kan twijfelen of God die echt kan waarmaken. Toch weet ik dat alles wat er in de Bijbel staat waar is en dat God alles kan geven.

Door de Bijbel te lezen weet ik: dat God mij beschermd en omringt (Ps. 140:8); dat God van mij houdt (Joh. 15:9); dat mijn zonden gedragen zijn aan het kruis (Ef. 1:7) en dat God gebeden verhoort (1 Joh 5:14-15).

Zo staat er in Johannes 15 vers 7: ‘Als jullie in Mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.’ Wat een gave belofte! Als wij in God blijven en Zijn woorden in ons blijven, kunnen we alles vragen en wij zullen het ontvangen. Als ik dit lees, realiseer ik me wel dat de relatie met God belangrijk is, als je gaat bidden en ergens om vraagt. Jezus is een Vriend van iedereen, maar ik vraag mezelf wel eens af waarom ik met deze Vriend soms zo weinig tijd doorbreng. Hij is mijn Grootste vriend, Hij zal mij nooit in de steek laten. (volgende week hier meer over)

Aan het einde van Marcus geeft Jezus aan zijn volgelingen een opdracht mee. Hij geeft ons de opdracht om de wereld rond te trekken en het goede nieuws te verkondigen. Hierbij geeft Hij kracht mee om demonen uit te drijven en zieken te genezen, in de naam van Jezus (Mar. 16:15-18).

Zoals in Johannes 15 staat, is het geloven in de beloftes die in de Bijbel staan belangrijk (zie boven). In Lucas 17 vers 20 staat: ‘Hij antwoordde: ‘Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’’ Geloof voor een wonder is belangrijk, maar in deze Bijbeltekst staat dat het geloof niet groot hoeft te zijn. Een mosterdzaadje is ongeveer 0,5 tot 1 mm groot. Ik denk dat iedereen die in Jezus gelooft en Hem heeft aangenomen in zijn of haar hart, het geloof heeft zo groot als een mosterdzaadje.

Durf jij uit te stappen en in gebed iets groots of kleins voor Gods troon te brengen?

Ik denk dat deze wereld er heel anders uit zou zien als we allemaal in geloof uit zouden stappen. Wees er bewust van dat je het niet zelf doet, maar dat God ons er kracht voor geeft. Hij heeft ons bekwaam gemaakt (2 Kor 3:5-6).
Ten slotte wil ik benadrukken dat Gods wil geschiede en niet onze wil. Mocht je ergens met geloof voor gebeden hebben en datgene gebeurt niet, dan hoeven we niet aan ons geloof te twijfelen. God heeft dan -hoe moeilijk het soms ook is- blijkbaar een ander plan.

Gods zegen,

Adriaan

Like deze blog!


Reacties

  1. hai, ik kom zomaar even op jullie site en lees dit bovenstaande. Ik wil even reageren op de laatste zin:’Ten slotte wil ik benadrukken dat Gods wil geschiede en niet onze wil. Mocht je ergens met geloof voor gebeden hebben en datgene gebeurt niet, dan hoeven we niet aan ons geloof te twijfelen. God heeft dan -hoe moeilijk het soms ook is- blijkbaar een ander plan.’
    Ik geloof dat ik een ontdekking heb gedaan inzake ‘het geloofszaad’. N.l. op wiens geloof moeten wij vertrouwen, ons eigen geloof of op het geloof VAN Jezus? Ik denk dat ik een aardig niveau van geloof bezit, ontwikkeld heb… ik wil geloven in het Woord van kaft tot kaft. Maar ik denk dat ik moet vertrouwen op het geloof dat Jezus heeft!! Het geloof dat Jezus bezit!! Als ik geloof in het geloof dat Jezus heeft in de Vader dan leun ik als het ware op Zijn geloof en kan ik rusten in Zijn geloof. Dan kan ik vertrouwen dat Zijn geloof de berg gaat verzetten!! Omdat Jezus gelooft dat ALLE dingen mogelijk zijn voor hen die geloven… en dát is wat Jezus doet, (Hij heeft het al bewezen dát Hij dat doet) kan ik aan Jezus vragen om dit of dat en kan ik Hem danken dat het ook gebeuren zal. Omdat Hij het gelooft!! Dus als ik vraag ‘In de NAAM van Jezus’… dat is dus dóór Jezus heen, weet ik dat Zijn geloof het voor mij zal waarmaken en daar dank ik Hem voor als of ik het reeds in bezit heb. Dat geeft innerlijke rust en dan kan ik ernaar uitzien dat ik het zal ontvangen. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben… groet en zegen, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Goede tijden slechte tijden

Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...

Brownies met poep op het menu

Iemand vertelde eens  dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken...

Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Carry on – stop complaining!

Vandaag een overdenking in het engels geschreven door Joyce Meyer. Geregeld plaats ik op Twitter, Facebook en Hyves krachtige uitpraken van Joyce...