Spreek tot de berg met genade

Als je een openbaring te pakken krijgt over genade en je spreekt genade over je omstandigheden, dan zie je dat genade Jezus is. Je begrijpt dat genade Gods kracht is. Je ziet in dat het evangelie, het evangelie van genade is.

Dat elke hinderpaal, elke barrière, alles wat instaat tussen jou en het overvloedige leven, je hierover genade gaat uitspreken. Je gaat genade erover handelen. Je begint lief te hebben. Je gaat vergeven. Je gaat met gezag spreken. Genade verplaatst de berg. Gods genade is er vanwege Jezus. De genade van God laat je niet slecht of goed voelen. De genade demonstreert jou de liefde van God. En het is Zijn goedertierenheid die jou tot Hem brengt. Het is zijn goedertierenheid die ons tot bekering brengt.

Het werk van genade is dat de berg vernietigd wordt. Daarna komt de waarheid er achteraan en die zet je vrij. Eerst laat je God de berg verwijderen, daarna duik je in het Woord van God en wordt je erin ondergedompeld. En je wordt vernieuwd en getransformeerd door de vernieuwing van je denken. En die waarheid maakt je vrij.

Wij kijken naar die natuurlijke zaken. Maar waar kijkt God naar, als Hij naar jou kijkt? Wat ziet Zijn genade? Wat is de bestemming, het doel, de gave? Wat ziet Hij? Dat jij Hem beperkt, omdat jij geen genade uitspreekt tegen je berg. Jij bent je berg aan het opbouwen. ‘Ik kan dat niet doen. Ik kan daar niet naar toe gaan. Ik kan geen andere taal leren. Ik kan geen instrument bespelen. Ik kan niet zingen, ik kan niet… Ik kan niet.. Ik denk niet…’ En het enige wat we doen is nog meer stenen toevoegen aan de berg. In plaats van dat we Zijn genade erover uitspreken. Zijn genade heeft een roeping voor je leven, die ver uitstijgt boven wat jij op dit moment denkt.

Ik verzeker jullie: als iemand tegen die berg zegt: “Kom van je plaats en stort je in zee,” en niet twijfelt in zijn hart, maar gelooft dat gebeuren zal wat hij zegt, dan zal het ook gebeuren. Marcus 11:23

Maar jij bent het niet. Het is niet jouw grote persoonlijkheid. Het is niet hoe goed je eruit ziet. Het is Zijn genade. Kom in de stroom en laat God iets doen waar je zelfs niet aan hebt gedacht. Oneindig veel meer. Boven wat je bidt en denkt. 

Dit was een gedeelte uit de studie over Galaten van Barry Bennett. Momenteel volgen wij negen les blokken van 50 minuten over het bijbelboek Galaten. Benieuwd naar welke lessen ik nog meer volg op de bijbelschool? Neem eens een kijkje op Charis Bible College 

Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *