Spoedig zullen wij Hem zien!

Je wordt wakker en leest tijdens je ontbijt de krant, direct valt je de grote kop in de krant op; Jezus komt eind 2008 terug staat er geschreven met koeienletters..

We weten niet wanneer Jezus terugkomt en 2008 heb ik zo uit mijn duim gezogen maar ik wil er jullie iets duidelijk mee maken, vandaar.

Ben jij voorbereid wanneer Jezus in eind 2008 terugkomt of heb je nog niet alles op een rijtje..

 • Wil je opeens al je niet-christelijke vrienden het goede nieuws vertellen?
 • Wil je in gesprek met je ouders omdat je ze iets hebt op te biechten?
 • Verander je plotseling van levensstijl en wil je iedere avond je Bijbel openslaan en werken aan een levendige relatie met Hem?
 • Of ben je geen christen en wil je misschien toch nog even je christelijke vriend vragen wie God werkelijk is?

Omdat de bruidegom op zich liet wachten, werden ze allemaal slaperig en dommelden ze in. Midden in de nacht klonk er luid geroep: “Daar is de bruidegom! Kom, ga hem tegemoet.” Dat wekte de meisjes en ze brachten hun olielampen in orde. Matteüs 5-7

Waarom zouden we ons pas anders gaan gedragen als we denken te weten dat Jezus daadwerkelijk terugkomt in eind 2008? Dat slaat toch werkelijk nergens op! Jezus kan net zo goed vannacht terugkomen, ben jij dan wel voorbereid op Zijn komst? Net zoals de bruidegom die op zich liet wachten, toen Hij eenmaal kwam sliep iedereen al en was de helft van de meisjes niet voldoende voorbereidt op Zijn komst.

Wacht niet met het veranderen van je christelijke levensstijl. Wacht niet op het moment dat de rijp is om te veranderen, want dan kan het te laat zijn. Denk aan de dwaze meisjes in Matteüs 25.

Besef wel: als de heer des huizes had geweten in welk deel van de nacht de dief zou komen, dan zou hij wakker gebleven zijn en niet in zijn huis hebben laten inbreken. Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht. Matteüs 43-44

Zorg ervoor dat je voorbereidt bent op Zijn komst..

Gods zegen,
Rob

Reacties

 1. Het christendom is een monotheïsme. De Monotheïst die wij vanuit het jodendom hebben leren kennen, kent echter wel drie entiteiten (verschijningsvormen) namelijk die van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Met de bewering dat de Vader, Zoon en Heilige Geest niet de ene ware God zijn, maak je van het monotheïstische christendom een polytheïsme –> een geloof waar meerdere goden in zitten.

  Verder ga ik het hier niet uitleggen, maar de natuurfilosofie van Aristoteles en later verder beschouwd door St Thomas van Aquino O.P. is heel duidelijk in de bewijsvoering dat Vader, Zoon en H Geest één God zijn.

  Groetjes.

 2. Beste Jan,

  Ik heb je bericht nog eens goed doorgelezen en wil je bij deze bedanken voor de openbaring die ik heb opgedaan tijdens het bestuderen van het Sabellianisme.
  Ik heb mij vanavond verdiept in het Sabellianisme, en bij deze wil ik je vertellen dat het Sabellianisme iets is waar ik totaal niet achtersta, net als jij.
  Ik geloof net als jij in de Drie-eenheid, in drie personen, drie personen die allen op/vanuit een andere manier handelen maar met dezelfde morele wil.

  Ik had het inderdaad mis met mijn post; “spoedig zullen wij Hem zien” In mijn post gaf ik aan dat God zou terugkomen; ik bedoelde hier God de Zoon mee en niet God, als 1 persoon. Daarom heb ik zoals je ziet de post aangepast, bedankt voor je oplettendheid.

  We mogen leven vanuit de genade die God (de Vader) ons geschonken heeft door zijn zoon Jezus Christus, niet waar? Dat blijft een fantastische overeenkomst tussen ons tweeën.

  Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.Johannes 3:16

  Een fijne zondag toegewenst!

  Groeten, Rob

 3. God komt niet terug, maar Christus Gods Zoon komt terug.
  Zo te spreken over God is eigenlijk een vorm van de oude dwaalleer van het sabellianisme: Dat de Vader en de Zoon nagenoeg samenvallen.
  Deze dwaalleer is door de kerkvader Augustinus, op wie Luther en Calvijn zich heel vaak beroepen, fel bestreden. Ofwel het is oude koek deze dwaalleer. Laten we daar toch niet opnieuw aan mee gaan doen.

 4. He Rudy,

  Hartelijk dank voor je heldere uitleg.
  Ik hoop voortaan direct deze ‘simplistische’ reacties terug te zien op Gebedsbroeders.nl
  Zo is het direct voor iedereen duidelijk wat je precies bedoeld.

  Alvast bedankt,
  Rob

 5. Er is niks mooiers dat de duidelijkheid van het simplisme!

 6. Hoi Rob,

  Contemplatie betekent beschouwing, dat voor je uitbreiding der woordenschat 😉

  Ergens in het evangelie van Matheus staat: “Niet iedereen die roept Heer, Heer, zal het rijk der Hemelen bereiken….” Daarom is het belangrijk dat wanneer we bidden we niet een hoop woorden produceren naar beven toe (de lippendienst), maar ons hart ook de ruimte geven van boven het antwoord te ontvangen (de contemplatie) opdat we de taal van God leren verstaan én spreken.

  een beetje simplistisch uitgelegd, maar ik hoop dat het duidelijk is nu 🙂

  Groetjes!!

 7. He Rudy!

  Ik ben ervan overtuigd dat we God zullen herkennen wanneer Hij terugkomt, 1 groots geweld wordt dat.
  Een veel belangrijker punt is of we God ook werkelijk kennen..

  Wat bedoelde je precies met deze zin; “probeer daarom van je gebed geen lippendienst te maken, maar neem een contemplatieve houding aan”

  Zegen,
  Rob

 8. We zullen het met elkaar eens zijn dat om God te herkennen tijdens Zijn werderkomst zullen we Hem voor die tijd wel moeten kennen. Probeer daarom van je gebed geen lippendienst te maken, maar neem een contemplatieve houding aan. Neem tijdens het gebed ook stilte in acht opdat de Heilige Geest de mogelijkheid gegeven wordt Zijn levende Woord in je hart te laten ontkiemen.

  Groetjes!!

 9. Bidden voor een groter verlangen is heel goed om te doen.

  Maar laten we in die tussentijd niet afwachten tot ons verlangen groter word en dan pas weer het “intieme”contact opzoeken. Terwijl mozes met God praatte ervaarde hij God dichtbij, en hij was dus al in Gods aanwezigheid.
  Toen zei hij:laat mij u glorie zien!

 10. He anonieme bezoeker,

  “in iemands aanwezigheid zijn en communiceren met elkaar”
  Soms kan een relatie verslechteren/ verwateren doordat iemand moeite heeft om te communiceren met de ander. Of iemand wil diep van binnen wel een hechte relatie met iemand aangaan, maar mist het verlangen om er volledig voor te gaan.

  Door Gebed kunnen zulke dingen veranderen. Naar mijn mening mogen we God zeker vragen om een diep verlangen, het verlangen om om meer tijd met onze Hemelse vader door te brengen.

  greetz
  Rob

 11. “Verlangen naar een levendige relatie.. Mooie gebedspunten, niet waar?”

  Mensen zeggen altijd dat ze verlangen naar een levende relatie, maar dat betekent eigenlijk gewoon in iemands aanwezigheid zijn en communiceren met elkaar. (Anders heb je geen echte relatie). Vandaar uit komt de rest 🙂

 12. Hee elise!

  Thanks voor je aanvulling, tof..
  Het blijft inderdaad iets lastigs, passie kun je niet op commando toeeigenen.
  Maar we mogen God vragen om een nog groter verlangen naar Hem toe, Hij zal ons die hartstochelijkheid dan zeker op een gegeven moment gaan geven, volharding en gedrevenheid/wilskracht.
  Verlangen naar een levendige relatie.. Mooie gebedspunten, niet waar?

  Zegen,
  Rob

 13. ’toevallig’ ging het in een preek hier laatst ook over.

  Die vragen die je stelt:
  nog even iets tegen je ouders zeggen, of iedereen vertellen over God,
  pff, ik denk daar wel eens vaker over na, en voel me dan (weer) zo … ik wil meer doen, maar ik vind het zo moeilijk nog.
  ik denk dan ook van het moet ook vanuit een gedrevenheid komen die in je zit. niet alleen idd, omdat nu die wederkomst komt.
  maar wat er in die preek werd gezegd:
  die andere 5 die er niet klaar voor waren,
  hadden dus geen verwachting, ze hadden niet gebouwd op geloof en hadden daardoor een lek.
  die lek betekent: toelaten dat je passie en je hoop minder word. niet meer beseffen, dat er een hemel en een hel is en dat er mensen verloren gaan.

  wow! hehe, dat is nogal wat.
  hoe krijg ik die passie telkens levendig vraag ik me dan af. Ja, dan wil ik inderdaad nog meer bij God zijn.

  vanuit mezelf kan ik immers niks..

 14. He Anna en Kono,

  Bedankt voor jullie reacties.
  Tijd is inderdaad een groot probleem voor veel christenen. Vaak is er in ons drukke dagelijkse schema geen tijd voor God, het probleem is dat God enorm verlangt naar tijd met jou. Maar zoals je aangaf weet je ook precies hoe de vork in de steel zit.

  Wat mij persoonlijk erg heeft geholpen mijn bekommernissen niet alleen te delen met God, maar door het te delen met een goede vriend. Zo kun je er voor elkaar zijn, en elkaar bemoedigen/steunen. En kun je voor elkaar bidden.

  Nogmaals bedankt voor je reactie,
  dat waarderen we enorm 🙂

  Zegen,
  Rob

  P.S.: Als er iets is wat je liever per e-mail bespreekt, dan mag je altijd mailen naar info [@] gebedsbroeders.nl, wij willen er graag voor je zijn.

 15. Mooi stuk Rob, het zet me wel aan het denken. Ik vind het heel moeilijk om mijn geloof echt te laten leven, op zondag in de gemeente voel ik me echt aangeraakt door de dienst. Maar door de week ben ik alles vaak snel vergeten, druk met werken en met t huishouden.

  En ik vind het zo moeilijk om dit te doorbreken. Ik weet wat ik eraan moet doen, maar ik krijg het vaak toch weer niet voor elkaar.

  Maar om nou “schijnheilig” veel te bijbel te lezen oid omdat je “bang” bent voor de wederkomst van Christus…lijkt me ook geen goed punt.

  Maar nogmaals goed stuk!!!

  groetjes anne

 16. Ja, we moeten ervoor zorgen dat we direct smaakvol zout zijn, niet waar?

  Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. Mattheus 5:13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *