Soaking in God’s glory

Het begrip “soaken” betekent dat je jezelf laat doordrenken met Gods liefde. Je kunt hierbij denken aan een spons die je in het water legt. De spons absorbeert zoveel mogelijk water als hij kan opnemen.

Dit opzuigen van water wordt in het engels soaking genoemd. Een mooi bijpassend plaatje is het plaatje van de post; “Evangeliseer via je kleren!”

Wanneer jij je doordrenkt met Gods liefde en je helemaal openstelt voor Zijn aanwezigheid zul je helemaal worden gevuld. Als je vervolgens weer verder gaat met je dagelijkse bezigheden zul je die liefde nog een poosje behouden. Je bent een aanstekelijk licht voor mensen om je heen. Zie het maar als de spons die je uit het water haalt. Het water zal nog een poosje uit de spons stromen, druppen en stoppen.
Daarom is het belangrijk dat we ons regelmatig opnieuw doordrenken(vullen) met Gods liefde

Hoe soak je eigenlijk?
Zoek een plekje op in je slaapkamer, tuin etc. en zet een lekker christelijk muziekje op en richt je hart volledig op God. Vraag aan God of Hij je helemaal wilt vullen met de Heilige Geest. Stel je helemaal open naar God toe. Hoe meer jij jezelf opent, hoe meer God jou kan vullen. Geniet tijdens het soaken van de stilte. Kom helemaal tot rust en wacht op Hem. En wat is er nu relaxter dan tot rust te komen bij God op schoot?!

Nee, ik ben stil geworden,ik heb mijn ziel tot rust gebracht. Als een kind op de arm van zijn moeder, als een kind is mijn ziel in mij. Psalm 131:2

Word stil voor de HERE en verwacht alles van Hem. Psalm 37:7

Wacht op de HEER, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de HEER. Psalmen 27:14

De HERE is mijn herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb!Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. Hij verfrist mijn innerlijk. Psalm 23:1-3

Neem jij wel eens de tijd om jezelf weer op te laden en je te vullen met Gods liefde?

Gods zegen,
Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *