Slappe christen..

Soms voel ik mij wel eens een slappe christen. Het voelt alsof ik mijn taak als christen niet volledig uitvoer. Gedraag u wijs tegenover buitenstaanders en benut iedere gelegenheid, en als u wilt weten hoe u op de mensen moet reageren: vriendelijk, maar beslist. Kolossenzen 4:5-6

Maar ook met betrekking tot volharding en het afleggen van zondige gedragingen voel ik mij soms een slappe christen. Want, wat duurt dat afleggen toch vreselijk lang. Ondanks dat God duidelijk is over heiligheid, heb ik er klaarblijkelijk moeite mee om heilig te leven en Hem welgevallig te zijn in al mijn wegen.

Ik geloof en zie ik er naar uit dat er een moment komt- een ommekeer in mijn leven dat worstelingen van nu zullen worden overwonnen. Dat ik bepaalde zondige gedragingen volledig mag afleggen. God vraagt van ons om ons wereldse leven af te leggen. Vreselijk moeilijk, maar buitengewoon belangrijk.

Satan loert en probeert ons op verkeerde gedachten te brengen. Hij probeert ons te laten struikelen en aan te klagen. Maar laat je niet op verkeerde gedachten brengen. God is duidelijk. Wees heilig en Hem welgevallig. Wees vastberaden en standvastig. Laat je door niets tegenhouden of weerhouden. Ik doe mijn best (met vallen en opstaan) om God te gehoorzamen.

Hoe meer ik mijn oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerte opgeef, des te meer ruimte er vrijkomt voor Gods wil en geest in mij. Hoe meer ik afleg van mijn oude mens, hoe sterker ik wordt in Christus.

Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid. Efeziers 4:21b-24

Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren. Jakobus 1:27

U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is. Romeinen 12:2

Wees geen slappe christen, maar “wees sterk en moedig. Sidder niet en word niet verschrikt, want de HERE, uw God, is met u, overal waar gij gaat. Jozua 1:9”

Wees sterk en vastberaden,

Succes, Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Bedankt voor dit stukje. Het kan alleen al bemoedigend zijn, om te zien, dat anderen net zo kunnen worstelen met allerlei dingen.
  Jenny, wat jij zegt, heb ik ook gedacht afgelopen week. Op God gericht zie je ook waarop je mag hopen!

 2. He Tim, thanks voor je reactie 🙂 Inderdaad, goed streven, laten we bidden voor elkaar, lukt het jou om dagelijks te bidden voor je broeders en zusters?

  He Jenny, helemaal mee eens. Wanneer we onze focus op Hem hebben, is er veel minder doorgang voor vervelende karaktertrekjes e.d.

  Ja, God is onze verlossing hierin. Hoe geef jij het kleur als we het hebben over; ‘Je kunt het niet zelf oplossen, maar je moet God vragen om hulp’. Hoe ervaar je Zijn hulp? En werkt dat voor jou?

  Gods zegen beiden

  Groetjes Rob

 3. Amen 🙂 Ik las vanmorgen ook kol. 4, ik dacht hee dat komt me bekend voor. En ik zat ook zo te denken over dingen in mijn karakter of gewoon trekjes waar je zo moeilijk vanaf komt. Soms zo frustrerend. Maar weet je, hoe meer je je op Jezus focust en niet op jezelf, hoe “beter” dat het gaat. Als ik naar mezelf blijf kijken dan word ik zo moedeloos, omdat het me zelf allemaal niet lukt. Ik kan dat ook helemaal allemaal niet. Ik bedoel, dat is net zoals er wordt gezegd in Romeinen, ik doe niet wat ik wil doen, ik doe juist het tegenovergesteld, MAAR GOD zij gedankt 🙂 Hij is onze uitredding hierin. Wat ik dan wel blijf doen is bidden voor Zijn hulp en leiding en dat Hij de verkeerde dingen wegbant, uit mijn gedachten, uit mijn lichaam.

 4. Inspirerend én bemoedigend geschreven!

  Laten we iedere dag weer bidden voor onze broeders en zusters dat we sterk mogen staan.

  Groetjes van Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...