Schijnzekerheid versus zekerheid

Mensen zoeken altijd naar zekerheid, zodat ze zich veilig kunnen voelen. Op zich niets mis mee, alleen kun je afvragen of het geen schijnzekerheden zijn.. Misschien zoek je naar zekerheid omtrent je studie(!) , werk, inkomen, bezittingen, vakantiebestemmingen, woonomgeving en er zijn nog veel meer voorbeelden op te sommen die een vorm van zekerheid geven. Iedereen heeft zo een eigen bescherming opgebouwd om zeker te zijn van dingen die hij/zij belangrijk vindt. Veel van deze zekerheden zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend. Goed voorbeeld is de financiële crisis momenteel. De tijden veranderen, maar los daarvan, waar zijn jouw zekerheden op gegrondvest?

Misschien kan jij jezelf eens afvragen wie of wat er nog wel te vertrouwen is en waar je nog zekerheid kunt vinden. Ik concludeer dat alle dingen hier op aarde geen enkele (eeuwige) zekerheid geven, maar alleen een schijnzekerheid. Op een gegeven moment veranderen situaties en blijft er niets meer over van je opgebouwde zekerheden. Dan stelt een goed diploma, een mooie baan, een groot huis of whatever opeens niets meer voor!

Gelukkig is de mens die zijn vertrouwen op de Heer gesteld heeft (Psalm 40)

Een leven met Jezus Christus is een ongelofelijk avontuur vol met onvoorspelbare situaties, niet altijd even gemakkelijk. Maar God blijft Dezelfde, een geweldige Rots, Mijn redder! Yeah, Gods Woord geeft geen schijnzekerheid maar echte zekerheid!

Het klinkt misschien vroom, maar het is echt een oprecht verlangen om mij voort te bewegen in de richting die God wil gaan met mij. Daar strek ik mij naar uit! Ik heb helemaal geen zin om mijn tijd te verspillen. T’ zou zonde zijn om jaren te investeren in iets, zonder dat Gods zegen er op rust, is het niet?

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 34 Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Matteüs 6: 33-34

Dan iets voor u die zegt: ‘Vandaag of morgen gaan wij naar die en die stad. Daar blijven we een jaar, we zullen er handeldrijven en geld verdienen.’ 14 U weet niet eens hoe uw leven er morgen uitziet. U bent immers maar damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt. 15 U zou moeten zeggen: ‘Als de Heer het wil, zijn we dan in leven en zullen we dit of dat doen.’ Jakobus 4:13-14

Zoek het koninkrijk van God. Vertrouw op Hem, en niet op je eigen zekerheden (inzicht). Hij baant voor ons de weg. Het komend jaar, en ook de jaren die nog gaan volgen! God geeft een mens geen schijnzekerheid, Hij geeft je echte zekerheid!

Keep It In Mind, Rob

Reacties

  1. Bedankt voor dit artikel! Het is helemaal waar! De Heer helpt ons echt in dit leven en geeft ons alles wat we nodig hebben als we er om vragen. Daarom hebben we geen zekerheid buiten God om nodig!

    Toch geef ik toe dat het moeilijk is om te vertrouwen, ondanks dat je bijvoorbeeld veel bid voor jou levenspad naar Jezus toe.

    Maar ik geloof dat als je met een oprecht hart God’s heilige wil wilt doen, je door hem wordt geleid. Ook al zie je dat misschien pas achteraf.

    Groetjes van Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *