Samen sta je sterk!

Hebreeën 10 : 24-25 (NBV)
“Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen, en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komst ziet naderen.”

Hallo allemaal, ik ben Ruben, 19 jaar. Ik woon in Zwolle en studeer communicatie in Leeuwarden. Ik woon inmiddels bijna 8 jaar in het “verre oosten”. In die 8 jaar heb ik samen met mijn ouders en zusjes menig kerk afgelopen.

Na vele kerken kwamen we in Hebron terecht . Daar hebben we een goede tijd gehad maar ging het op een gegeven moment de verkeerde kant op en zijn we daar weg gegaan. Ik had het wel gehad met de kerk. Het beviel me wel om op zondag lekker uit te slapen. Ik ging heel soms mee naar de kerk met mijn ouders en probeerde wel aan mijn geloof vast te houden. Maar omdat ik er alleen voor stond was dat erg moeilijk.
Ik merkte dat er steeds meer dingen aan me trokken die niet goed voor me waren. Bijvoorbeeld uitgaan in het weekend, wat ik eerder nooit had gedaan. Ik ontmoette een leuk meisje op mijn werk waar ik erg veel mee om ben gegaan. Ze was niet christelijk en dat kon me opeens niet veel meer schelen. Maar toen het bijna wat was tussen ons, meldde ze opeens dat ze me toch niet leuk vond. Dat was best een klap en ik ben gaan nadenken wat ik eigenlijk wilde. Ik ben via hyves in contact gekomen met iemand uit de jeugd van de Vrij Evangelisatie Zwolle (VEZ). En heb na een paar zondagochtenddiensten besloten naar een jeugdavond te gaan. Nu ben ik vier maanden verder en heb ik echt het gevoel dat ik op mijn plek zit.
Ik merk dat ik in mijn geloof gemotiveerd wordt door samen te komen met christelijke leeftijdsgenoten. Ik heb mijn gitaarspel sinds kort weer opgepakt en merk dat ik weer groei in mijn geloof.
Ik geloof dat het heel belangrijk is voor christenen om naar samenkomsten te gaan om daar samen met anderen te zingen, bidden en elkaar op te bouwen.

Ik ben God dankbaar dat ik in deze kerk terecht ben gekomen en voor de mensen die ik daar heb leren kennen.

Ruben

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *