Lichaam van Christus?

Een tijdje geleden kregen wij een suggestie voor een blog. Deze tipgever stelde het volgende: “Tegenwoordig hebben christenen veel strijd onderling met het gevolg dat het kerk leeg loopt”. Hij gaf aan dat hij het belangrijk vindt dat mensen weten dat er overal iets aan de hand is en dat de meeste mensen dit anders willen.  Dit heeft betrekking op het gezamenlijk zijn van het lichaam van Christus. Deze week zal ik ingaan op dit lichaam van Christus.

In het Bijbelboek 1 Korintiërs gaat het vaak over het lichaam van Christus. Zo wordt ook de definitie goed weergegeven: “Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus” (1 Korintiërs 12 vers 12). Het lichaam van Christus is de kerk of alle christenen bij elkaar. Hierbij zijn we dus één of ben je één met de mensen in je kerk. Het zou zo kunnen zijn dat je onenigheid hebt met iemand in de gemeente. Dit is eigenlijk raar, want dan is het net alsof je hand onenigheid heeft met je voet. Wat denk jij, staat dit een goede werking van de kerk in de weg?

Ik zeg niet dat je met iedereen in je gemeente beste vrienden moet zijn. Ik vind wel dat iedereen elkaar recht in de ogen moet kunnen kijken. Ook als jij degene bent die daar misschien meer voor toe moet geven dan je zelf zou willen.

Realiseer je dat je een voorbeeld bent. Door met liefde om te gaan met de mensen in je omgeving en kerk laat je Christus zien in jou!

Ik denk dat we als christenen soms vergeten dat we een voorbeeld zijn van Christus en dat Hij ons vraagt om te leven zoals Hij dat heeft gedaan. We moeten elkaar niet de kerk uitjagen.

Nu denk je misschien, hoe kan ik Christus laten zien in mijzelf? Dit wordt goed zichtbaar in het volgende spreekwoord: “Waar je mee omgaat, word je mee besmet”. Met Christus mag je omgaan, dit doe je door de Bijbel te bestuderen, te bidden en Hem te vragen om je dag te leiden.
Gods zegen!

Adriaan

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  Neem je wel eens aanstoot?

  Vanmorgen las ik in de Bijbel een stukje waarin beschreven wordt dat Johannes de Doper mensen naar Jezus stuurt om te vragen...

  Samen…talenten inzetten

  Vorige week schreef ik over gaven en talenten. We mogen onze gaven en talenten ontwikkelen. Dit zal waarschijnlijk vanaf onderaan de ladder...

  Jouw unieke plaats in het lichaam

  Willem de Vink is tekenaar, spreker en schrijver. Publiceerde een tiental boeken, waaronder het stripboek ‘Jezus Messias’, de autobiografie ‘Getekend’ en het...