Jouw unieke plaats in het lichaam

Willem de Vink is tekenaar, spreker en schrijver. Publiceerde een tiental boeken, waaronder het stripboek ‘Jezus Messias’, de autobiografie ‘Getekend’ en het dagboek ‘Goede Genade!’. Een tweede dagboek, ‘Genade op genade’, verscheen najaar 2009. Werkt momenteel aan een tienerbijbel, voorzien van een ondersteunende website. Is ook een van de leiders van Jong en Vrij, een groep gemeentes. Deze korte overdenking is met toestemming van zijn site af gehaald. We Verwachten dan ook geen reacties van Willems kant 🙂 Veel leesplezier!

De gemeente van Jezus is één lichaam, met verschillende leden. Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus. (1 Korintiërs 12:12)

Als je naar de gemeente kijkt, zie je dus één soort leven (het leven van Jezus), met allerlei verschillende werkzaamheden (geïnspireerd door de heilige Geest). Heel divers, omdat al die onderdelen unieke eigenschappen hebben.

Immers, een lichaam bestaat niet uit één deel, maar uit vele (1 Kor. 12:12).

Mensen hebben dan ook verschillende bekwaamheden. De een is vooral ambachtelijk ingesteld (gericht op technisch  werk, koken, handigheden). De ander sociaal (goed in
verzorgen, het gezellig maken). Weer een ander commercieel (verkopen, zaken doen). Of contactueel (goed  in luisteren, aandacht geven, onderwijzen). Fysiek (behendig, sportief). Creatief (fantasierijk, speels, visionair). Intellectueel (met kennis, inzicht). Of bestuurlijk (goed in  organiseren, leiding geven). Waar ben jij goed in? God wil daar zijn overvloedige genade aan verbinden, zodat Hij jouw talenten tot bloei kan brengen.

 Aan ieder van ons is genade geschonken naar de maat  waarmee Christus geeft (Ef. 4:7).

Hij neemt de angst voor veroordeling weg en geeft je er zijn Geest voor terug … om alles met zijn aanwezigheid te vullen (Ef. 4:10).

Gods Geest maakt je gevoelig voor wat God wil met jouw mogelijkheden. Hij zuivert jouw mening over jezelf en anderen. Hij bevestigt jouw plek in Gods lichaam. Hij geeft je kracht en volharding om te blijven dienen. Kijk dan hoe vruchtbaar jouw talenten worden en hoe anderen daarvan gaan genieten! Jazeker, de gemeente is inderdaad een lichaam dat met al die verschillende leden Jezus tot uitdrukking brengt.

Tip – Doe wat je hand vindt om te doen (Pred. 9:10).

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  Neem je wel eens aanstoot?

  Vanmorgen las ik in de Bijbel een stukje waarin beschreven wordt dat Johannes de Doper mensen naar Jezus stuurt om te vragen...

  Lichaam van Christus?

  Een tijdje geleden kregen wij een suggestie voor een blog. Deze tipgever stelde het volgende: “Tegenwoordig hebben christenen veel strijd onderling met...

  Samen…talenten inzetten

  Vorige week schreef ik over gaven en talenten. We mogen onze gaven en talenten ontwikkelen. Dit zal waarschijnlijk vanaf onderaan de ladder...