Rustdag

Normaal gesproken is mijn zaterdag niet heel veel anders dan mijn zondag. Ik vind het heerlijk om lekker rustig aan te doen, en te genieten van het feit dat ik weer weekend. Maar ook om weer tot rust te komen. Uren lang computeren, een filmpje met vrienden pakken of gewoon nog even wat aan mijn schoolwerk doen.

Maar wat versta je onder een “rustdag”?!
Ik weet dat hierover de meningen verschillen, iedereen gaat hier op een andere manier mee om. Ik zie de zondag zelf als een dag om lekker te relaxen. Lekker in de kerk met vrienden God aanbidden, en consumeren met een goede preek. Op de zondag neem ik de tijd om met vrienden af te spreken. Door de week heb ik hier wat minder tijd voor. Regelmatig spreek ik met Victor op de zondag af. We zetten dat tijd voor God apart en genieten van onze dag. 
Zondag avond ga ik altijd op tijd naar bed om de week weer met een frisse start te mogen beginnen.

De sabbat houden wij christenen op de zondag. Sabbat staat voor een dag van blijdschap en rust. Ik geloof niet dat God wil dat we de zondag zien als een verplichting.


Sabbat is er voor ONS… niet andersomJezus legde uit aan mensen die de sabbat dag als WET (je MOET dit doen, anders is God boos) anderen voorhielden, wat de bedoeling was van de door Hemzelf ingestelde Sabbat: Markus 2:27-28 “En Hij zeide tot hen: De sabbat is gemaakt om de mens, en niet de mens om de sabbat.” In Het Boek staat het zo: “De sabbat is een dag om de mensen rust te geven en niet een dag om hen te dwingen niets te doen.” ( Bron: https://www.adios.nl
)

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit op welke dag wij onze sabbat houden. Het gaat er alleen om dat God ons een dag heeft gegeven om uit te rusten van je week. Geniet lekker van deze dag en laad je weer helemaal op. Zo mogen we ook genieten van ons uitstapje naar de kerk. Het is toch genieten om met je vrienden in Gods aanwezigheid te zijn!

Ik zie de zondag dus als een dag om goed uit te rusten, leuke dingen te doen met vrienden. Kortom een dag om lekker te relaxen. En als jij vol blijdschap naar een voetbalwedstrijd om zondag gaat, en daar weer helemaal tot rust komt. Vind ik dat prima, maar dat is mijn mening.

Het gaat jullie goed, Gods zegen.

Groeten Rob

Reacties

  1. He Pieter,

    Zoals in de blog te lezen viel, “En als jij vol blijdschap naar een voetbalwedstrijd om zondag gaat, en daar weer helemaal tot rust komt. Vind ik dat prima, maar dat is mijn mening.”

    Oftewel, er zijn genoeg voetbalwedstrijden op zondag, en als jij daar van echt kan genieten en er geen problemen mee hebt, moet je dat gewoon lekker doen 🙂

    Fijne avond nog,

    Rob

  2. ..mmm, voetbalwedstrijd op zondag he. Heb je die dan,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *