Onuitputtelijke vreugde

Alweer een dikke vier jaar zijn we onder de naam Gebedsbroeders aan het schrijven voor jullie en voor onszelf. Door de posts worden we zelf ook bemoedigd en aangemoedigd. Zoals sommigen van jullie hebben gemerkt heb ik de afgelopen weken niet gepost. Hierdoor was de post van de vrijdag komen te vervallen.

 Doordat ik de laatste 5 weken in mijn persoonlijk leven bepaalde zaken niet op een rijtje had, heb ik besloten geen posts te schrijven. Voornamelijk in mijn persoonlijke relatie met God liep het niet goed. Ik ben ervan overtuigd dat niets zo aantrekkelijk is als vrijheid. En juist dat mis(de) ik in mijn leven. Nog steeds zijn er (onbewust) bepaalde verwrongen opvattingen over hoe God naar mij kijkt en over hoe ik naar God kijk. In plaats van deze verwrongen opvattingen wordt het tijd dat ik (we) een volledige kennismaking zullen hebben met Gods hoop en vreugde. Het is tijd om wakker te worden! Ik las in het boek van Charles R. Swindoll het volgende;

Het werd voor mij nog eens duidelijk dat ik niet volledig vrij was van mijzelf. Vrij van schuld en schaamte, vrij van die vervloekte impulsen die ik niet kon beheersen, toen ik aan de zonde gebonden was, vrij van de tirannie van andermans meningen, verwachtingen en eisen. En waarvoor dient die vrijheid? Vrij om te gehoorzamen, vrij om lief te hebben, vrij om zowel onszelf als anderen te vergeven. Vrij om anderen toe te staan zichzelf te zijn – anders dan ik! Om voorbij de beperkingen van de menselijke inspanningen te leven.

Genade is een risico – Charles R. Swindoll

Ik merkte dat het verlangen om werkelijk vrij te zijn, en daar ook naar te leven snakkend was. Een verlangen om toegewijd te zijn aan iets wat groter is dan mijzelf, dat ik verlangend wil uitzien naar het begin van elke nieuwe dag, echt bevrijd te zijn van hen die mij gevangen houden. Vrij om vrij te zijn en de wereld uit te dagen de vrijheden van de genade aan te nemen. En vanuit dat verlangen ben ik de afgelopen weken bezig geweest met mijn (onbewuste) verwrongen opvattingen.

Het gaat gepaard met veel strijd, maar ik weet dat het ook Gods verlangen is dat ik werkelijk vrij ben door Gods genade en met volle teugen geniet van de onuitputtende Vreugde die Hij mij geeft.

Vanaf deze week heb ik in overleg met het team besloten weer te gaan posten.

Groetjes Rob
 

Like deze blog!


Reacties

  1. Weet dat God van je houd!!
    Ik hoop dat je snel de vrijheid vind!
    bonzo

  2. ”Jesus died upon the cross, not just to get you out of hell and into heaven. He died upon the cross to get God out of heaven into you”

    Wat een blijde boodschap is dat! Wat wil je nog meer? God zelf die in jou woont. Dichterbij kun je Hem niet krijgen… Daar moeten we onze onuitputtelijke vreugde vandaan halen!! Je hoeft deze strijd niet alleen aan te gaan Rob, want de God die ALLES kan is met jou en vooral in jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

God maakt de verlossing af

Vorige week schreef ik over de verlossing van Jezus. Jezus stierf als offerlam aan het kruis en verloste je hiermee van je...

God is boos?

Vandaag las ik in een boek een hoofdstuk over de liefde en boosheid van God. Deze dingen lijken op zichzelf niet samen...

Kracht van het kruis (2)

Aanstaande vrijdag is het goede vrijdag, de dag waarop we de kruisiging van Jezus herdenken. Vorige week schreef ik al over de...