Ontzag voor God (1)

Het nieuwe jaar zit eraan te komen.. Voornemens, mijn voornemen was om geen voornemens te hebben komend jaar. Hehe, dat is een grapje : ) Ik raak lichtelijk geïrriteerd bij het woord; “voornemen”. Ik krijg bij dit woord de gedachte, dat mensen een heleboel mooie woorden eraan toewijden, maar dat er maar weinig daadkracht uit voortkomt.

Doe alles om door de smalle deur naar binnen te gaan, want velen, zeg ik jullie, zullen proberen naar binnen te gaan maar er niet in slagen. Lucas 13:24

Het frustreert(de) me dat ik meer tijd doorbracht met mijn laptop, dan met God. In mijn vrije tijd greep ik telkens naar mijn laptop. Ik zat herhaaldelijk mijn e-mail, de Nederlandse dagbladen en Gebedsbroeders.nl te checken. Ondertussen luisterde ik muziek en bracht ik verscheidene uren achter MSN-messenger door.

Allemaal hele ‘onschuldige’ dingen, maar het gaf mij persoonlijk wrang gevoel. Niet dat ik mij een schuldgevoel o.i.d. laat aanpraten, maar het was juist een verlangen wat opborrelde, een wens om meer tijd met God door te brengen, dan met mijn gezellige laptop.

Een afgodsbeeld

Eigenlijk werd mijn laptop een soort afgodsbeeld. Ik dacht er de hele tijd aan, en het bevredigde mijn verlangens. Telkens wanneer ik het verlangen had, de prikkel kreeg om weer even mijn mail te checken, om weer even een nieuwsbericht te lezen, om weer even te kijken of er een goede vriend op MSN te vinden was, dan gaf ik toe aan die prikkel, en besloot ik direct dat gevoel te bevredigen door achter mijn laptop te duiken. Het klinkt misschien allemaal een beetje overdreven, maar ik ben hierin uiterst serieus en vind het kwalijk mij te laten leiden door een laptop.

Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil. Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven. Romeinen 8:12-13

Hoe komt het toch dat ik mijn tijd niet goed besteed, terwijl ik weet dat God er een hekel aan heeft, wanneer ik mij laat leiden door mijn vlees. Ik heb besloten om direct de daad bij het woord te voegen. Gisteren heb ik besloten om de komende weken ‘maar’ twee uur per dag achter de laptop te zitten.

Misschien laat jij je ook leiden door je eigen wil, je bent met iets bezig waarin je diep in je gedachten super goed weet dat het anders zou moeten. Ik wil je niet iets opleggen, maar ik wil je wel wat persoonlijks vragen…

Heb jij daadwerkelijk ontzag voor God?

Spreuken 8:13a zegt: Wie ontzag (respect, eerbied) heeft voor de Heer, haat het kwaad.

Zegen, Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. hoi rob je hebt weer een mooi verhaal geschreven
  verder wil ik jou gezegende kerstdagen toewensen
  met vreindelijke groeten van vanessa

 2. Beste Rob .
  ik heb je verhaal gelezen en het heeft , mij echt diep aangeraakt toen ik dat stuk las over dat je meer tijd besteed aan je labtop dan aan god . want dat is ook zo
  met mij ik heb ook heel veel moeite om ook tijd te besteden aan de dingen van de Heer ,dus nu probeer ik ook veel tijd te besteden aan God dan voor andere dingen . dus rob ik weet zeker dat de Here mij zal helpen .

  ik vind het echt geweldig wat je doet en waar je mee bezig bent.
  en ik weet zeker dat de Heer je zal helpen en leiden . ik zal voor je blijven bidden .
  God zegen nandine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...