Nieuw leven

Er is mij gevraagd om een stukje te schrijven, en dat doe ik graag. Laat ik mij zelf even voortellen. Ik ben Hilbert, ben weduwnaar en leef met drie kinderen, in de leeftijd van 15 t/m 20 jaar. Waar ik “vader en moeder voor ben “ Voor mij dagelijks werk, doe ik in de advisering van hypotheken en levensverzekeringen en alles wat daarmee samenhangt.

Het gedeelte waar ik bij bepaald ben is: 1 Petr.1 1-17 – 1 Petr.2 1-5

Nieuw levenswandel
Gedurende de periode van april 2006 tot heden is voor mij een bewogen periode geweest. Een aantal mensen in mijn omgeving zijn gestorven. Jonge gezinnen die gingen scheiden. Ook mijn eigen relatie heb ik om redenen gestopt. Ik heb meegemaakt van dichtbij dat iemand een nieuw leven ontving doordat hij zich liet dopen door middel van onderdompeling. Ik heb me vaak afgevraagd; “waarom maakt een mens deze stap”. Wat zijn je beweegredenen om deze keus te maken. Dat zijn zaken die mij raken

“Nieuw leven“
1 Petrus 1-2 spreekt de apostel over iets bijzonders vind ik; “voorbestemd en geheiligd door de Geest, gehoorzaam te zijn aan Jezus Christus. Het stuk gaat over nieuw leven, als je het hoofdstuk hebt gelezen dan is het net een soort gebruiksaanwijzing om tot het nieuwe leven te komen. Vanaf vers 3 t/m 10 laat de Bijbel weten wat voor belofte God doet als wij in Hem, een nieuw leven beginnen. Dit kan alleen als je accepteert en gelooft dat Jezus ook voor jou aan het kruis is gegaan. Als je Jezus aanneemt, is het niet allemaal vanzelfsprekend, het is ook zo dat je strijd ervaart.

1 Petrus 1-2, zegt, als je volhardt in geloof is er een uitkomst die beschreven is in de verzen 5 t/m 10. Uit mijn eigen leven kan ik zeggen dat God goed voor mij is geweest en barmhartig. Verder waarschuwt de apostel ons in de verzen 13 t/m 16 en in Hst 2 het éérste vers.

Het “oude leven “achter ons te laten en te verlangen naar wat God voor je heeft weggelegd. Om het oude leven af te leggen kun je óók verder in Christus groeien. En als het goed zit wil je niets liever dan dat! Dan zul je merken dat je naar méér verlangd om Hem te volgen en wil je ook iets terug doen voor de Heer.

Verder in 1 Petrus 2 vers 1- 5 wordt ik ook opgeroepen om mij laten te gebruiken als ‘levende stenen” misschien voor je moeder, vader, broer, of zuster of vriend of vriendin. Stel je open voor de Geest van God, met een zuiver en rein hart en dien Hem met geheel je lichaam en weet zeker dat je het van Hem wil verwachten!

Ik ben de laatste tijd erg op zoek naar wat de “wil is van God in mijn leven”. Daar ben ik jaren lang aan voorbij gegaan, omdat mijn eigen leven véél belangrijker was dan Jezus. Ik bemerkte dat ik geen levend geloof meer had en dat ik ver van God weg stond. Ik heb mijn zonden beleden en gevraagd of God met zijn liefde mijn hart wilde vervullen. En wel zo dat mijn zonden zijn vergeven, die plaats is nu ingenomen door God.

Ik heb bemerkt dat mij leven is gezegend, ondanks tegenslagen en verdriet. Ik mag op Jezus vertrouwen en elke dag vragen om de leiding van de Heilige Geest en de blijdschap ervaren die God aan mij geeft, dat geeft kracht om te leven voor Hem! Ik kan zeggen dat ik ook op weg ben naar een Nieuw Leven!

Groeten,
Hilbert

Reacties

  1. – hoi Hilbert, heftog wat je allemaal beschrijft. Toch geef je ook weer lessen waar ieder wat mee kan denk ik. God bless.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *