Mijn getuigenis (3)

Van kinds af aan is het christelijk geloof er met de paplepel ingegoten. Ik heb op mijn 6e mijn hart aan God gegeven, en geregeld weer opnieuw tijdens kampen van de kerk in mijn tienertijd. Ik ben christen, maar het leefde niet in mij. God stond niet op de eerste plaats…

Ik had een fundament van stro, hout en hooi. Op mijn 17e ben ik naar een Jeugdweekend geweest van de Vrije Evangelisatie Zwolle. Ik weet nog dat het thema ‘Face Down’ was. Dit weekend veranderde mijn leven volledig..

Ik raakte enthousiast, en besefte dat God mijn Vriend wilde zijn, en dat Hij mijn Vader is. Ik besefte dat God het beste met mij voor heeft. En ontdekte dat Hij een persoonlijke relatie met mij wil. Na verloop van tijd begreep ik dat intimiteit met God de sleutel is om o.a. mijn passie en enthousiasme voor God te bewaren. Ik kwam erachter dat het niet meer ging om het presteren, en de goede werken, maar dat ik mag gaan leven vanuit genade, vanuit de zekerheid dat Jezus is gestorven voor mijn schuld en ziekte en dat ik het niet meer het hoef te verdienen bij Jezus.

“Hoe meer je weet, hoe meer je weet dat er nog zoveel meer te weten is.”

Ik leerde begrijpen wat genade inhield. Mijn verlangen om God steeds beter te leren kennen bleef door de jaren groeien en hierdoor werd mijn relatie met Jezus steeds sterker, en kwamen de vruchten vanzelf. De Heilige Geest overtuigde mij tijdens het jeugdweekend dat ik afstand moest nemen van mijn games, films en muziek die ik allemaal had gedownload en ik besloot ook te stoppen met het spelen van games. Twee weken later had ik al mijn spellen en films in de prullenbak gedaan.

Ik wilde niet dat iets in de weg stond om mijn hemelse Vader beter te leren kennen. Door de jaren heen leerde ik het stro, hout en hooi uit mijn fundament te slopen en bouwde ik het weer op met Bijbelse waarheden. Mijn fundament in Christus begon sterker te worden en steeds beter ontdekte ik wie ik ben in Christus.

Tussen 2004 en 2005 kwam ik iedere maandag met Mark bij elkaar om onze zonde te belijden en voor elkaar te bidden. En tussen 2005 en 2008 kwam ik iedere week met Victor bij elkaar om hetzelfde te doen. Zo bleven we scherp, konden we elkaar bemoedigen en aanmoedigen in onze persoonlijke relatie met God. Vanuit deze momenten is ook de naam van onze website, www.gebedsbroeders.nl ontstaan. Een website die inmiddels 3,5 jaar bestaat. Om de dag plaatsen een overdenking. Gemiddeld 250 unieke bezoekers bezoeken de site.

Het bidden met vrienden vind ik heel waardevol. Ik pluk er de vruchten van. Het maakt je scherp en je hebt iemand die je overeind helpt als je valt. Hierdoor groeide mijn fundament in Christus en groeide ik ook in mijn persoonlijke gebed met God.

Wees dus in de eerste plaats bezig met het Koninkrijk van God; dan zorgt Hij wel dat je die andere dingen ook krijgt. Lukas 12:31

Meestal leef ik de hele dag bewust met God, Ik praat de hele dag tegen hem. En tel mijn zegeningen. En dank hem daarvoor. Maar God wil dat we in de eerste plaats tijd doorbrengen op onze binnenkamer. Zeker de laatste maanden vindt ik het moeilijk om echt tijd apart te zetten. Maar nu ik mijn getuigenis weer door lees en vandaag een kamer heb gekregen in Amersfoort motiviteerd het mij weer bijzonder om tijd met God door te brengen op mijn binnenkamer..

Als je wilt, mag je je getuigenis doormailen naar info [at] gebedsbroeders.nl, dan zullen wij hem binnenkort op een zondag plaatsen op Gebedsbroeders.nl. Een getuigenis voor allen 🙂
 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *