Mijn getuigenis (4)

Al voor mijn geboorte waren mijn ouders uit elkaar, en aan de hand daarvan ging mijn moeder weer bij haar ouders in wonen. Toen ik ongeveer 4/5 jaar oud was, kreeg mijn moeder een andere man en ging uit huis. Ze woonden een straat verderop, dus ik was er elke dag.
Om een lang verhaal kort te maken zijn er daarna veel ellendige dingen gebeurt, waaronder seksueel misbruik en mishandeling op meerdere vlakken.

 Doordat er van alles aan het voorvallen was kwam ik in contact met de kinderrechter. Ik moest vaak naar de rechtbank om wie de voogdij zou krijgen over mij. Ik heb in die tijd samen met mijn grootouders ook zes maanden ondergedoken gezeten. Mijn haar werd afgeknipt zodat ik niet herkend zou worden.

Eenmaal in mijn tienertijd kreeg ik vaak zelfmoordgedachten, en werd al snel heel gemakkelijk in bepaalde dingen. Zo begon ik op mijn veertiende met roken, drinken en blowen. Ook heb ik een keer paddo's gebruikt waardoor ik een hele nacht helemaal geflipt was en in een psychose terechtkwam. Ik ging zo lekker door en het werd steeds erger. Ook heb ik een tijd in groepstherapie gezeten waar er een aantal dingen bij me geconstateerd werden. Om dit tegen te gaan moest ik medicijnen gaan gebruiken..

Ik kon niet meer normaal functioneren en had extreme angsten, ook voor mensen. Ik was een keer met vriendinnen in Scheveningen geweest en daar had God tegen mij gesproken dat ik moest stoppen met mijn levensstijl. Door deze gebeurtenis had ik echt het verlangen gekregen om er achter te komen waarom ik op aarde leefde.. Ik kende God niet en wist ook niet echt waar ik in geloofde, dus dat was een hele aparte ervaring.

Ik ben toen gestopt met uitgaan en heb ervoor gekozen om mij niet meer in die verkeerde omgevingen te komen. Ook ben ik gestopt met het nemen van mijn medicatie. Ik had met mijn beste vriendin afgesproken dat ik een half jaar het rechte pad zou kiezen (tot mijn 20ste verjaardag), en als ik na dat half jaar nog niet wist waarom ik hier leefde, dan zou ik de prostitutie in gaan en mijn leven helemaal vergooien, want dan had het toch geen nut, was mijn conclusie.

In dat half jaar was ik zo'n beetje een kluizenaar. Ik schreeuwde ik het vaak uit naar God en gaf Hem de schuld van alles. Op een dag was mijn oma in contact gekomen met een nicht van haar die al 20 jaar christen was. Ze had alles over mij verteld, en aan de hand daarvan had God aan die nicht laten zien dat Hij mij zou genezen als ik mee zou gaan naar de kerk. Een week later ben ik naar die kerk gekomen, terwijl ik een paar dagen voor die kerkdienst nog een zelfmoordpoging had ondernomen. Ik kwam die kerk binnen en zag alle mensen met hun handen omhoog. Tijdens de hele preek heb ik alleen maar zitten huilen omdat ieder woord recht in mijn hart kwam.

Na de dienst heb ik een keus voor Jezus gemaakt, terwijl ik in mijn verstand niet volledig wist wat het inhield. Ik geloofde vanuit mijn hart dat Hij ook voor mij gestorven was. Nadat ik een gebed had gebeden waarin ik Jezus persoonlijk had aangenomen als mijn Redder, werd ik letterlijk uit mijn lichaam getrokken, en lag ik bij God in de armen! Het waren echt Vader en Moederarmen tegelijkertijd, en zoooo'n EXTREME LIEFDE waarvan ik werd doordrongen dat ik compleet genezen was!!! Het was waarheid in mijn hart geworden dat Jezus leeft!

Reacties

  1. Wat een mooi verhaal, wat prachtig om weer te lezen wat Jezus voor mensen kan doen.
    Veel liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *