Na-la-tig-heid

Het is donderdagavond, je bent op weg naar het vliegende paard, een kroeg in Zwolle. Eenmaal aangekomen op plek van bestemming tref je een jongen aan. Je besluit er even een praatje mee te maken. Je vertelt over God en de jongen is geintereseerd in je en wil alles van God weten. Je voelt de passie door je lichaam stromen, vijftig minuten heb je met deze jongen gepraat over het geloof. Je loopt de kroeg uit en het enige wat je nog hebt is een briefje met zijn emailadres.

Misschien kunnen jullie zelf ook een soortgelijke situatie bedenken die zich heeft afgespeeld in jullie eigen leven. Ik heb een soortgelijke situatie ook een aantal keren meegemaakt. De eerste keer verliep helaas verkeerd af, wel was dit een groot leerpunt voor mij.

De 1e keer was met een jongen die eerst satanist was en toen tot geloof was gekomen, hij had zich laten dopen en ik had goede gesprekken met hem via MSN messenger. Na een poosje verwaterde onze vriendschap. Twee maanden later sprak ik hem weer, hij was opnieuw satanist geworden en bevond zich weer volledig op het verkeerde pad…

Wat ik met deze post wil duidelijk maken is dat we best mogen genieten van een goed gesprek met een niet-christen. Dat we God mogen danken voor de goede gesprekken, maar dat we niet moeten vergeten te blijven bidden voor deze personen. Gebed is zo hard nodig!

Juist na zo’n goed gesprek worden deze mensen vaak aan hun lot over gelaten. Ze krijgen niet de zorg, steun en antwoorden die ze nodig hebben.

Ongeveer twee maanden geleden sprak ik een jonge man aan in de Fuik (ontmoetingsplek van onze kerk). Hij groeit enorm in het christelijk geloof en nu, twee maanden later heb ik nog steeds contact met hem.

Bezoekers, laten we niet nalatig zijn in ons gebed en in onze omgang met onze broeders en zusters. Maar laten we volharden in gebed, en aandacht blijven schenken in de omgang met onze broeders en zusters!

Wat heb jij mogen betekenen voor je broeders & zusters, én herken jij een soortgelijke situatie in jouw leven?

Gods zegen,
Rob

Reacties

 1. Mooi stukje Rob!

 2. Heey Sanneke!

  Jak 5:16

  Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet.

  Super dat je bent blijven volharden in gebed. Zijn verlangen naar de kerk werdt groter, en hij spraks zelfs jou aan! Yeah

  Misschien kun je hem uitnodigen voor een dienst binnenkort?

  Fijne schoolweek nog!
  Greetz Rob

 3. heej Rob

  toevallig heb ik afgelopen week hetzelfde meegemaakt… iemand die ik vanuit de kerk heb leren kennen, kwam ineens niet meer. ik durfde niet te vragen waarom hij niet meer kwam, maar heb er wel voor gebeden. niet dat ik bad dat hij naar de kerk ging ofzo, maar dat hij het niet los zou laten… en het ’toeval’ wil dat hij afgelopen week mij aansprak en vertelde over zijn gemis naar de kerk toe… dat hij nog niet zo goed wist wat hij er mee aanmoest, maar dat hij wel weer wilde komen..

  mooi he?

  groetjes Sanneke

 4. Heej, ja ik herken het enorm dat je verwaterd in je gebed/contact met iemand die net tot geloof is gekomen zeker als je elkaar niet meer zo vaak ziet/spreekt. Ik heb het zelf meerdere keren meegemaakt, niet met de drastische gevolgen die in dit topic worden genoemd. Maar je merkt wel duidelijk dat gebed echt werkt/helpt: Als je voor iemand vaak bidt gaat het (vaak) beter en kun je betere gesprekken met iemand voeren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *