Mogen we wel films kijken?

Wat is jouw mening over films? Keur jij wel eens films af omdat je het gevoel, het idee hebt dat je sommige films niet met God kunt kijken. Of heb je een andere principiële reden om wel of niet films kijken? Zelf kijk ik erg graag naar actiefilms, hoe meer actie, hoe beter de film. Ik kreeg laats een vermanend woordje van een vriendin van mij, dat actiefilms slecht waren omdat er mensen in vermoord worden, en God keurt moord af. Daarom zal je nooit een actiefilm met God kunnen kijken. Ik heb hier over nagedacht een poosje terug en kwam tot de conclusie dat als we het op die manier bekijken, haast geen enkele film meer mag worden bekeken.

Hoe vaak wordt er wel niet overspel gepleegd in films, scheiden mensen om de haverklap in films, worden mensen vermoord, mishandeld en uitgescholden en hoe vaak komt er in films grof taalgebruik voor? Komt dit je bekend voor? Denk er zelf eens over na…

Waar ligt jouw grens op gebied van films?


 Als je hier over na denkt zijn alle films grotendeels waardeloos. Eigenlijk laten al deze films zien wat voor een ellende er is op deze wereld. Er bestaat een veel mooiere film, maar deze film gaat film gaan we zelf zien en God is de regisseur van deze fantastische film.

Openbaring 11:15
15 Toen blies de zevende engel op zijn bazuin. In de hemel klonken luide stemmen, die zeiden: ‘Nu begint de heerschappij van onze Heer over de wereld, en die van zijn Messias. Hij zal heersen tot in eeuwigheid.

Het roer zal door God worden overgenomen! Hij is de beste regisseur.
God wil ons alvast een voorproefje laten zien van zijn fantastische plannen.

Openbaring 21:3,4
Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: ‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. 4 Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’

Gods zegen, Groeten Rob

Reacties

 1. Hallo ,

  Ik kijk sinds kort een serie genaamd ‘ The vampire diaries ‘ . De naam zegt het al , het gaat over vampieren. Wat is jullie mening daar over ? Kan ik het kijken of niet ?

  Ik weet dat dit wel heel laat is gepost maar ik hoop toch nog een reactie te krijgen…

  Alvast Bedankt !

 2. Welke films doen zich goed voor dan?
  En waar in de bijbel staat, dat je geen flims mag kijken?

 3. He Kemmel,

  Ik denk dat je vraag al is beantwoord in de reacties hierboven. God verbied een tv niet, en God verbied films niet. Zelf zul je de grens moeten trekken. De een trekt een duidelijker grens dan de ander. De een besluit zijn tv uit huis te doen en zijn films weg te gooien. De ander kijkt alleen Nederland 1,2,3 en de ander kijkt naar alles. Wel is het belangrijk dat je je afvraagt wat voor invloed tv, en films kijken op je heeft. En hoeveel tijd je eraan spendeert.

  Heb ik zo je vraag beantwoord? Ik hoor graag van je 🙂

 4. Hallo Rob

  Jups, mijn vraag is beantwoord…Thanks 😀
  Nou, op naar de volgende vragen, die nog in mijn hoofd rondspoken 😛

 5. Super 🙂 Ga je gang, laat je hersens kraken, haha 🙂

 6. Ik wil toch nog even reageren op dit “vraagstuk” en verwijzen naar 1Kor.6:12
  U zegt:” alles is mij toegestaan”, maar niet alles is goed voor u. Zeker, alles is mij toegestaan, maar ik mag me door niets laten beheersen”.
  Zo zie je maar weer dat alle vragen die we hebben door Gods Woord beantwoordt worden!

 7. Aha. Nou, dat maakt de zaak iets duidelijkr heur.
  Maar ik ben het niet met je eens, dat ALLE vragen door Gods woord beantwoord worden.

 8. Hey, die foto komt uit ” Man on Fire”! Prachtige film, goeie acteur! Deze film illustreert hoe iemand kan worstelen met zijn vlees, God hierin zoekt, naarstig vecht met zijn verleden en uiteindelijk de liefde en vergeving probeert te winnen door zichzelf op te offeren voor een ander…zie hier mijn mening: films zijn vaak zo gek nog niet 😉

 9. Dikwijls heeft een film een boodschap (de vechtfilms waar het vechten enkel bedoeld is om het vechten uitgezonderd), waarbij men gebruikt maakt van wereldse zaken en verbeeldingen. Dit zou je volgens mij juist als een mooie uitnodiging kunnen zien tot een gesprek over deze zaken.

  Onlangs keek ik naar de film Into the wild (www.intothewild.com), over een jongeman die teleurgesteld is in de heersende maatschappij en de mensen om zich heen en de wildernis van alaska intrekt. Ik moet zeggen dat dit erg indrukwekkend was en zeker tot nadenken heeft geleid.

  Wanneer je als filmmaker dit kunt bereiken, dan lijkt mij dit een goede zaak, waarmee de vraag beantwoord is! In dienst van de boodschap is bijkans alles mogelijk mijns inziens!

 10. Kamila,

  Ja ik zie daar verder niks kwaads in,
  maar sommige films doen zich goed voor of christelijk voor terwijl dat niet zo is.
  Maar je heb zelf de keuze.

 11. Hallo Joshua,

  Hoe ik dat weet, ik heb die film ooit eens gezien met een paar mensen…..Hoezo? Heb jij hem ook gezien? Wat leuk 😀
  Maar ik heb nog niet echt antwoord op mijn vraag gekregen. Mag je volgens jouw God, wel films kijken, die een goed invloed op je hebben? Die zeg maar, christelijk zijn?

 12. Kamila,

  Hoe weet je dat:P.
  Maar das wel een toffe film, maar idd waar geen zondige dingen in zitten.
  En veel films word je door gehersenspoeld.

 13. Ja, Time Changer is een Christelijke film, maar het is een FILM…..En volgens jouw mog je van God niet films kijken…Of bedoel je de films, met veel gevloek, sex en geweld? 😉

 14. Hallo Joshua,

  Jij zegt dat God in de bijbel zegt dat Films kijken niet goed voor je is. Waar staat dat precies dan? Neem je dan alles niet heeel erg letterlijk? God heeft je toch een eigen leven gegeven (die je uiteraard niet moet verkloten), een eigen muzieksmaak, en weet ik veel wat allemaal nog meer? Ik denk dat God heus neit tegen je zegd, nou schaf nu maar die films af, want nu komt er een afstand tussen jouw en mij.Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat je een eigen grens trekt.
  En niet in iedere film zit Godslastering. Kijk maar naar de film Heidi (bijvoorbeeld hea 😉 ) …daar komt helemaal geen Godslastering in voor…Of de film David….Goed, er gebeuren daar geen goede dingen, maar gaat het niet om het verhaal er achter?
  Of de film Time Changer..Die heb je vast en zeker wel eens gezien 😉 Daar komt ook geen gevloek in voor, geen sex, geen geweld, noem maar op.
  Ben benieuwd naar jouw reactie 😀

 15. Hallo iedereen,
  Ik ben het eens met Robin_beek, het zorgt voor afstand tussen jou en God, we moeten als christen goed realiseren dat we niet van deze wereld zijn.
  Onze wandel is in de hemel, het woord van God verteld ons echt wel duidelijk dat films kijken niet goed voor ons is, de bijbel zegt: wie een vriend van de wereld wilt zijn is een vijand van God gesteld.
  We leven niet onder de wet maar onder de genade, dit wil nog niet zeggen dat we moeten gaan zondigen.
  Maar een ieder van ons beproeft zichzelf(kijkt naar zich zelf) of hij/zij recht voor God staat, of er geen zonde tussen jou en God staat.
  Ik zelf kijk geen films, in iedere film zit wel iet van Godslastering of sex of weet ik veel wat.
  Dit is mijn reden.
  Iemand anders kan wel zeggen, ja daar ben ik het niet mee eens, dat mag hoor.

  Groetjes

 16. Hai Rob,

  Het KAN zijn dat een tv je verder van God brengt, het hoeft dus niet. Een vriendin van jouw zei dat het slecht was om een film te kijken, waarin mensen vermoord werden, omdat God het ook af keurt (dat moorden dan)
  Tsja, zo kan je toch altijd wel doorgaan?
  Ik heb niet echt een bepaalde grens op het het gebied van films kijken…Ik kijk gerust occulte films, ik weet dat het niet goed is, maar ja….Het is toch nep….
  Maar ik heb nu nog niet echt antwoord op mijn vraag gekeken: Mag je nu als Christen wel of niet films kijken? Of mag je voor jezelf een grens trekken?

 17. Tuurlijk mag je films kijken we hebben namelijk onze eigen vrije keuze god verbied niets maar door films te kijken met slechte beelden of dingen erin creeer je een afstand tussen jou en god dus het kost meer inspanning om bij hem te blijven. Film kijken is neits anders als een afstand creeeren tussen jou en god tenminste als er verkeerde dingen in voor komen. =)

 18. He Robin,

  Thanks voor je reactie, ik vind het super cool als bezoekers de moeite nemen een reactie achter te laten. 🙂 Om op je reactie terug te komen. Ik citeer; ‘Tenminste als er geen verkeerde dingen inkomen’ Als je heel zwart-wit naar films gaat kijken, blijven er volgens mij weinig films over 😉 Denk je niet ?

 19. He Kemmel,

  Er worden ook hele mooie programma’s op TV uitgezonden hoor 😉 Er bestaat ook nog een ontspanning. Ik geloof niet dat God van je vraagt om geen tv in huis te nemen. Zoals Robin al een beetje zei, het kan zijn dat een tv je verder brengt van God. Omdat het verslavend kan zijn om tv te kijken, en omdat er soms verkeerde invloeden op je kunnen afkomen. Ik kijk niet zoveel tv, wel hebben we een mooie tv in huis hoor 😉 Maar God verbied geen tv’s, misschien maak je het jezelf makkelijk om geen tv te hebben. Je hebt dan meer tijd om door te brengen met God, vrienden e.d.. Ga je helemaal op in je films, en zie je het verschil niet meer tussen realiteit en fictie, of kijk je er naar puur ter ontspanning.. Wat voor invloed hebben de films op mij? Wordt ik er agressief van? bv. En hoeveel tijd besteed ik aan mijn tv? Dat zijn vragen die je jezelf kunt afvragen..

  Ik zie uit naar je reactie, en blijf gewoon lekker doorgaan met vragen stellen, schroom niet 🙂

 20. Hey Rob
  Ja true ik kon niet weigeren nadat je me het zo had aangedrongen om gewoon zo af en toe een reactie achter te laten en over films:P
  true er blijven inderdaad niet veel films over maar waar ik dan wel erg veel van hou zijn disneyfilms die kijk ik zo af en toe nog wel eens misschien niet helemaal van mijn niveau maar ik geniet er wel van.
  en je bent bijna gegarandeert van geen hele verkeerde invloeden!:P

 21. Ik ben het opzicht wel met je eens. Het is maar net waar je zelf de grens trekt. Toch krijg ik vaak naar mn hoofd geslingerd, dat tv kijken niet goed is…Niet om de reden, van dat mensen dikker worden, en dat het slecht voor je is, nee omdat God dat zogenaamd niet wil.
  Maar staat dat in de bijbel? Dat je geen tv mag kijken? Ik kijk ook genoeg films, van actie tot romans, van horror tot thriller…ALs ik ik dat dan gekeken heb, is dat volgens mij vrienden slecht. Waarom? Zegt God inderdaad dat we geen films mogen kijken?

 22. mijn gezin heeft thuis geen tv om de reden dat ik er anders te
  veel mee bezig ben, ik houd wel van een filmpje kijken, en doe dat dus op mijn laptop,maar kijk wel uit voor vloeken en sex gedoe, ik zat te veel voor de tv en heb hem dus weg gedaan , zeer bevrijdend voor mij dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *