Mirte’s Journey: Sunrise Zwolle en Gods Liefde in Actie

Hey allemaal! Ik ben Mirte, 18 jaar oud. Vier weken geleden vond Sunrise Zwolle weer plaats, een project van Athletes in Action. Een week lang werd er in verschillende wijken gesport, waardoor vriendschappen ontstonden en makkelijk over God gepraat kon worden. Ik was niet van plan mee te gaan doen, maar in een impulsieve bui gaf ik me een week van tevoren op voor team Dieze (een wijk in Zwolle), waar ik net als vorig jaar weer streetdance zou geven.

Een aantal meisjes kende ik nog wel van vorig jaar, dat was tof, er was al een soort basis en vertrouwen waar we op door konden bouwen. Uiteindelijk waren we met z’n zessen, al snel werden we heel close. We praatten veel over gevoelens, vragen en verleden. Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis die niet al te leuk is, en om dat allemaal te horen was emotioneel best heftig voor mij. We hebben veel gehuild samen en later ook gebeden. Vooral de donderdagavond was bijzonder, de heilige Geest kwam over het sportveld. Héél raar om dat in je eigen woonplaats, bij allemaal niet-christenen te zien gebeuren! Pijn in de levens van kinderen kwam naar boven, de ‘ergste’ donderstenen wilden Jezus in hun hart aannemen, er werd met veel mensen gebeden, het was adembenemend! Met ‘mijn’ meisjes gebeurde ook veel. De meisjes hebben veel gebrek aan bevestiging, en de pijn die daaruit voorkomt gaat DIEP. Ik heb het zelf ook meegemaakt, de negatieve gevoelens en de pijn die je hele denken en doen beïnvloeden, dus kon ik ze vertellen hoe dat is verandert bij mij, en hoe graag God ook hen wil veranderen en vertellen hoe waardevol ze zijn, dat ze prachtig zijn en dat voor hen allemaal een uniek plan klaarligt! Meiden janken, ik janken, wij bidden. Aan het eind van de avond vroeg ik ze of ze die God ook wilden leren kennen, en ze zeiden allemaal ja!!!!

Ook de tijd na Sunrise is vet, ik heb veel contact met de kinderen, ze genieten van alle aandacht die ze krijgen. Het sociale milieu in Dieze is niet prettig, daarom zijn we nu bezig een inloophuis op te richten waar we met 3 teamleden gaan wonen, waar kinderen en jongeren dagelijks mogen komen voor programma, geestelijke ondersteuning of om gewoon te chillen. Het wordt zwaar, maar ik geloof dat dit huis een plan van God is voor de jeugd van Dieze! 

2 Tim 4:2 Verkondig de boodschap, blijf aandringen, of het nu uitkomt of niet.

Groetjes,
Mirte

Like deze blog!


Reacties

  1. Leuke blog, bijzonder verhaal!

  2. Wauw wat mooi Mirte!
    Wat een getuigenis en wat is God bezig in Zwolle.
    Gods genade is groot en overweldigend. Keep going!!

    Bless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Mijn getuigenis (4)

Al voor mijn geboorte waren mijn ouders uit elkaar, en aan de hand daarvan ging mijn moeder weer bij haar ouders in...

Mijn getuigenis (3)

Van kinds af aan is het christelijk geloof er met de paplepel ingegoten. Ik heb op mijn 6e mijn hart aan God...