Mijn getuigenis (2)

Ik ben gelovig opgevoed door mijn ouders in een christelijk gezin. Elke zondag ging ik mee naar de kerk en naar de zondagsschool. Op deze manier ben ik in aanraking gekomen met het evangelie.

In de zomer van 2005 ben ik op werkvakantie geweest in Oeganda om daar een huis te bouwen voor weeskinderen. Tijdens deze vakantie zijn mijn ogen volledig door God geopend. Ik realiseerde mij dat er nog mee bestond tussen hemel en aarde van wat ik tot nu toe allemaal had gehoord en geleerd. Door vele gesprekken en de dingen die gebeurden tijdens deze vakantie ben ik dieper gaan nadenken over wat ook Jezus voor mij persoonlijk heeft gedaan. Om mij heen werden mensen bevrijd van hekserij en werden demonen uitgedreven, exact op dezelfde manier zoals in de Bijbel beschreven staat.

Degenen die tot geloof zijn gekomen, zullen herkenbaar zijn aan de volgende tekenen: in mijn naam zullen ze demonen uitdrijven…(Marcus 16:17)

Ik kwam tot de ontdekking dat God die ik diende nog steeds een levende God is. De Bijbel zegt: Ik ben vroeger, heden en in de toekomst dezelfde. De Bijbel was voor mij een soort van geschiedenisboek en werd opeens levend en 100% actueel.

Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid! (Hebreeën 13:8)

Aan het einde van de vakantie heb ik een bewuste keuze voor God gemaakt, mijn zonden beleden en mijn hart aan Jezus te geven. De zekerheid dat hierdoor mijn zonden vergeven waren, was dat ik een verlangen kreeg naar het Woord ( de Bijbel) en dat God tot mij sprak door de Bijbel, dromen en andere mensen heen.

Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden. (Hebreeën 4:12)

Mijn leven veranderde. Ik kreeg rust in mijn leven. Elke zondag werd voor mij een feestdag, zoals je kunt uitkijken naar een bruiloftsdag van een familielid. God hielp mij door de moeilijke momenten. Ik wilde graag in het reine komen met God. Zonde probeerde ik te vermijden uit liefde voor Jezus.

Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust, van Hem komt mijn redding. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, nooit zal ik wankelen. (Psalm 62: 2-3)

God is voor iemand waar ik altijd op terug kan vallen. Je kunt altijd met alles bij hem terecht, met je problemen, je vreugde en al je vragen en God geeft altijd antwoord. Heb jij ook al zo iemand?

Ard

Like deze blog!


Reacties

 1. Gaaf om te lezen dat je God hebt leren kennen en met Hem wil leven!

 2. Hey Lidia

  Bedankt voor je reactie.
  Ja. God is groot. We mogen er altijd op vertrouwen dat God er altijd is.
  Ik ben nu 2 jaar verder na Oeganda en heb mijn ups en downs gekend. Maar altijd gaf God mij weer de rust en de kracht om door te gaan.

 3. Super getuigenis Ard, het raakt me altijd om te horen hoe God zijn grootheid laat zien, ieder die hem zoekt zal hem vinden!

  Zelf ben ik niet Christelijk opgevoed en ben van mezelf altijd erg gespannen en gestressd geweest, nu mag ik rust vinden bij mijn hemelse vader, mag ik weten dat altijd bij hem mag komen met al mijn problemen, wat een god!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Mijn getuigenis (4)

Al voor mijn geboorte waren mijn ouders uit elkaar, en aan de hand daarvan ging mijn moeder weer bij haar ouders in...

Mijn getuigenis (3)

Van kinds af aan is het christelijk geloof er met de paplepel ingegoten. Ik heb op mijn 6e mijn hart aan God...