Mijn eerste kringavond

Kring, iets wat je tijden hebt gemist bij onze jeugdgroep van de kerk.
En dan opeens is het er na maanden van gebed en geduld.
Vanavond heb ik mijn eerste jeugdkring meegemaakt.
Twee jeugdleiders waarvan een jeugdleider van mijn leeftijd, en een jeugdleider die voor het eerst een kring leidde. Toch moet ik toegeven dat het een bijzondere avond was. We speelden een erg bijzonder goed spel. Waardoor er op een creatieve manier openheid mogelijk was.
Ik zal jullie kort vertellen wat mijn inbreng was in het spel.

De eerste vraag was; Waar heb je wel eens heimwee naar?
Ik had een kaartje op tafel uitgekozen van een donker dal, met wolken en daarachter een zonnige bergtop.
Soms ga ik door periodes waarin ik erg druk ben met van alles en nog wat. Ik zit als het ware in een donker dal waar geen plaats ( tijd ) is om dichtbij God te zijn. Door de drukte ( de wolken ) kan ik niet bij God komen. Ik heb wel eens heimwee in die periodes naar God toe. In plaats van druk te zijn met onzinnige dingen, druk met God bezig te zijn.

De tweede vraag was; Wanneer voel jij je het dicht bij God?
Ik koos voor een vrouw die met haar handen in de lucht stond op een grote zandvlakte.
Ik ervaar God heel dichtbij wanneer ik in aanbidding en of gebed ben. Wanneer ik mijn handen naar God uitstrek, en ik geen last heb van afleidingen zoals anderen om mij heen. Wanneer ik in the middle of nowhere ben, een plek waar alleen God en ik zijn. Dan heb ik pure intimiteit met God.

 

De derde vraag was; God leid je langs rustige wateren. Hoe zie jij dat?
Ik pakte een kaartje met drie pijlen. 2 zijwegen en een rechte pijl vooruit.
Ik geloof dat God een doel heeft met ons allen. Hij heeft mijn plan ( route ) al uitgestippeld. Soms zal ik nog drukke zijweggetjes nemen. Maar wanneer ik opnieuw kies voor de rechte weg, dan mag ik vertrouwen en weten dat God mij leid door rustig water. God zal mij niet leiden door wateren die onrustig zijn en die ik niet aankan. Maar hij zal mij beschermen en leiden door rustige wateren. En ik mag God volgen.

De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.
Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water, Hij geeft mij nieuwe kracht en leid mij langs veilige paden tot eer van zijn naam.

Psalm 23:1-3

Deze bijbeltekst laat duidelijk merken dat God ons leidt naar rustig water. Hij geeft ons kracht en leidt ons langs veilige paden.

Er waren vanavond jongens bij op de jeugdkring waarvan ik niet had verwacht dat ze er zouden zijn, dit maakte de avond des te meer geslaagd omdat ze zorgden voor een goede sfeer in de groep. Onze kring is qua geloof erg divers, en dat maakt onze kringavond juist aantrekkelijk.
Ik hoop dat deze twee jongens vaker gaan komen, zodat we elkaar mogen bemoedigen en sterken in het christelijk geloof. Ik zal blijven bidden en hopen dat deze twee jongens zullen blijven komen op de kring. En dat ik ze over een jaar of 90 zeker ga terug zien.

Groeten, Rob

 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *