7 Elephants Walking Beside Body of Water during Daytime

Mijn droom…

Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen-spreekt de Heer. Want zo hoog als de hemel is boven de aarde, zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen zijn niet jullie plannen” Jesaja 55:8-9

Hoi, ik ben Dinante, 18 jaar en woon in Groningen. Daar ben ik eerstejaars geneeskundestudent en ben ik lid van de studentenvereniging Navigators. In het weekend ben ik thuis in Wezep en ga ik naar de VEZ.

Ik wil jullie graag iets vertellen over de dromen en plannen die God voor je heeft. Afgelopen zomer ben ik met een jongerenreis mee geweest naar Namibië. Het heeft enorm veel met me gedaan. Toen ik daar was had ik ook echt het idee dat God me alvast een stukje liet zien van waar ik later terecht zou komen. Het ging niet om die drieëneenhalve week dat ik daar was, het was als een soort voorbereiding voor iets groters! Vol enthousiasme kwam ik weer thuis, vastberaden dat ik ooit mijn koffers zou pakken om terug te gaan naar Afrika. Ik begon dapper aan mijn studie, ik wist nu waar ik het voor deed!

Dit enthousiasme kon helaas niet iedereen met mij delen… ‘Afrika? Hopeloze zaak.’ Of: ‘Oh, voor een jaartje ofzo? Ik bedoel, daar kun je toch niet van leven?’ De mensen bij mijn studie gingen er vanuit dat ik braaf mijn studie af zou maken en verder zou gaan leren om daarna mijn hele leven in het ziekenhuis door te brengen. De twijfels sloegen nu bij mij ook toe. Had ik God wel goed verstaan? Was ik niet wat heel erg onrealistisch? Ik kan in het ziekenhuis in Nederland toch ook prima werk doen? Ik begon mijn ‘droom’ aan de kant te schuiven… Gevaarlijk!

Ik leerde dat God voor iedereen een heel bijzonder plan heeft, maar dat niet iedereen dat plan volgt omdat ze het negeren of gaan twijfelen. Een overbekende, maar supergave tekst:
“Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer, je God, staat je bij.” Jozua 1:9

Laat je niet uit het veld slaan! Heb geloof dat je niet geroepen bent voor een standaard leven, maar dat je een taak hebt in Gods Koninkrijk. Dat betekent trouwens niet dat je meteen naar Afrika moet, je kunt ook (of: juist) heel gave dingen doen voor God in Nederland. Als God je een droom geeft voor je toekomst zal Hij ervoor zorgen dat je deze ook waar kunt maken. Dat vergt wat vertrouwen, maar ga ervoor!

Het boek ‘De droomgever’ van Bruce Wilkinson is trouwens een goede tip!

Dinante

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs

    De Heer geeft het antwoord

    Afgelopen weekend las ik de volgende tekst in het Bijbelboek Spreuken: “Een mens stelt zich veel vragen, de HEER geeft het antwoord”...