Leef & geniet

Weken hebben we met elkaar gewacht tot dat dit speciale moment. Gisteren was het dan eindelijk zo ver, onze drachtige berner sennen hond “Nica” beviel van acht gezonde pups. Als een bedreven moeder beet ze de navelstreng los, likte ze haar pups schoon en liet ze de pups drinken aan haar tepels. Wat is moedernatuur toch geweldig! Onze hond Nica bekommerde zich helemaal over de pups en gaf alle zorg en liefde die ze in zich had. Wat hebben we genoten!

Helaas was er ook een pup doodgeboren. Nica begreep er niets van en bleef de pup maar verzorgen. Een afschuwelijk moment vond ik het. Daar zat ik dan met een levenloos hondje in mijn handen. Onze hond bleef zich bekommeren over de levenloze pup en deed alles wat ze in haar mars had om het hondje leven in te blazen.

Toen ik de doodgeboren pup in mijn handen vasthield dacht ik aan onze Schepper. God heeft met enorm veel liefde en zorg ons geschapen. God heeft een intens verdriet wanneer een schepsel van Hem overlijdt.

Of zou het God niet deren? “Ah, Ik heb nog miljarden andere schepsels.”

Nee, natuurlijk niet! Hij heeft al zijn liefde en zorg in jou gestoken, Hij heeft je gevormd, Hij houdt van je! Hij wil dat je leeft, dat je geniet van iedere dag.

Ik geloof dat Hij ook verlangt naar de gesprekken met jou persoonlijk, dat je zult gaan genieten van de tijd met Hem. Tijd doorbrengen met de Schepper die jou heeft geschapen.

Leef hier en nu met de dag van vandaag
En geniet met volle teugen van de schoonheid om je heen
Leef hier en nu met de dag van vandaag
De kleuren van de aarde
Het stromen van rivieren
De vreugde van een woord
Dat rust in God in Hem alleen

Ben jij een levensgenieter?
Probeer eens aan het eind van deze week vijf momenten op te schrijven waar jij van genoot deze week.

'Gedenk daarom je schepper in de dagen van je jeugd – voordat de slechte dagen komen en de jaren naderen waarvan je zegt: In deze jaren vind ik weinig vreugde meer.' Prediker 12:1

Groet, Rob

Reacties

 1. Hey Rob,

  Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding man… geweldig!!! de Berner is voor mij de liefste en mooiste hond die er is.

  Geniet er van want ze zijn maar kort bij jullie.

  Groeten.

 2. Hey rob
  Wat geweldig ! Behalve dat er een is gestorven…Het is vreselijk als er een schepsel van de Heer sterft,mijn oma is afgelopen vrijdag overleden ik heb heb het er nog moeilijk mee. Maar ik denk dat God vond dat het haar tijd was …
  liefs Rosalie

 3. Hey Rob!
  Ahh wat leuk dat ze zijn geboren!
  Toevallig dat ik je site aanklikte via de VEZ site en dan dit bericht tegen kwam.. Wanneer mogen heleen en ik op kraam visite komen 😉

  Mooie site trouwens! ziet er goed uit..
  Grtzz leoni

 4. Hey Leoni!

  Tof dat je op onze website bent belandt!
  Ik zou zeggen; kom wat vaker langs, hehe.
  Je kunt Nica en haar kroos volgen als je wilt op een weblog die ik bijhoudt.

  dagboeknica.blogspot.com

  Groeten Rob

 5. Prachtige site mannen!
  hartelijke broedergroet
  Wilfred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *