Laat je toekomst niet gijzelen door je omstandigheden

Terwijl ik de onderstaande video bekeek, werd ik geraakt door het getuigenis van deze jongeman zonder armen en benen maar met een enorm enthousiasme voor God. Hij vertelde dat we snel zijn geneigd ons te richten op onze tekortkomingen. Daarnaast kunnen we ons zo laten gijzelen door de omstandigheden..

Hoe langer we erover nadenken hoe ongelukkiger we lijken te worden en wat levert het ons uiteindelijk op? We raken gefrustreerd, voelen ons niet goed genoeg en beginnen te geloven dat we een grote mislukkeling en/ of waardeloos zijn. Het is een leugen om te denken dat je niet goed genoeg bent en dat je het niet waard bent !

Satan zal er alles aan doen om je te laten geloven dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet waard bent, dat niemand trots op je is. Doordrenk je met Gods woorden van liefde over jou. Je hoeft zijn liefde niet meer te verdienen. Daar aan het kruis is alles volbracht. Je bent Gods zoon of dochter en Hij is buitengewoon enthousiast over jou! Niet door wat je doet, of hebt gedaan, maar door wie je bent. Én dat is meer dan genoeg!

Nu leef ik niet meer voor de wet, maar voor God. Ik ben samen met Christus aan het kruis gestorven. Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij. Zolang ik nog in dit lichaam ben, leef ik door het geloof in de Zoon van God. Hij hield zoveel van mij dat Hij Zijn leven voor mij heeft gegeven.

Wat God in Zijn genade heeft gedaan, wil ik niet onderschatten. Want als wij het met God in orde konden maken door de Joodse wet te houden, zou Christus voor niets gestorven zijn. Galaten 2:19-21

De wet is heilig, rechtvaardig en goed, maar alleen de dood van Jezus Christus kon ons heilig, rechtvaardig en goed maken! Misschien lees je vandaag voor het eerst dat God je zonden en ziekten niet aanrekent. Als je gelooft in de Zoon van God en dat Hij voor jou aan het kruis gestorven is, dan mag je weten dat je goed, heilig en rechtvaardig bent in Gods ogen! En als je worstelt met gedachtes van schuld, teleurstelling, angst, onrust, ongeluk, onzekerheid en dergelijke, dan wil ik je aanmoedigen om de overdenking over het beschermen van je gedachten goed door te lezen! Klik hier voor de post; Bescherm je gedachten

Mensen zeggen wel eens tegen me; 'He Rob, onder de omstandigheden gaat het wel goed met mij’ Weet je wat ik me dan wel eens afvraag? Wat doe jij eigenlijk onder die omstandigheden? Je hoort er bovenop te zitten! Gods kracht staat boven alle omstandigheden! Ik vermag alle dingen in Hem die mij kracht geeft.

Wij zijn geroepen om deze lasten het hoofd te bieden. Overwicht te hebben over al onze uitdagingen en omstandigheden. NIET OM ERDOOR VERTRAPT TE WORDEN! En God heeft ons aangesteld als dirigent van ons leven en niet als slaaf van omstandigheden.

Laten we daarbij de blik alleen gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof', schrijft Paulus in Heb. 14:2 In Spreuken 3:5 staat geschreven; Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht.

Worstel je toch met een stemmetje dat zegt: ‘Jij hebt je krediet al verspeeld’. Lees dan Psalm 51.

Genieten van een buitengewoon zonnig weekend en tot volgende week,
Rob

Reacties

  1. Buitengewoon inspirerend Rob, bedankt !!

  2. Bedankt! Ik heb trouwens ‘ook’ met een groot enthousiasme het getuigenis bekeken. (zie filmpje) Er bestaat ook nog een deel 2 en deel 3, van de ‘preek’.

    Goede zondag, Jacco!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *