Klaag jij net zoveel als Jezus?

Afgelopen week las ik een stuk over hoe Jezus om ging met het werk wat Hij verzette. Hij deed het en klaagde niet. Toen er weer duizenden mensen voor Jezus stonden, deed Hij zijn werk en klaagde niet dat Hij het druk had of alweer geen avond rust had. Oké, ik geef toe, Hij is God. Maar Hij liet wel zien hoe het kon en was een duidelijk voorbeeld voor ons. Klaag jij wel eens over anderen of over dat je het druk hebt?

Petrus schrijft in de Bijbel het volgende over het voorbeeld dat Jezus Christus ons gegeven heeft: “Want hiertoe bent u geroepen, omdat ook Christus voor ons geleden heeft; Hij laat ons zo een voorbeeld na, opdat u Zijn voetsporen zou navolgen; Hij, Die geen zonde gedaan heeft en in Wiens mond geen bedrog gevonden is; Die, toen Hij uitgescholden werd, niet terugschold, en toen Hij leed, niet dreigde, maar het overgaf aan Hem Die rechtvaardig oordeelt” (1 Petrus 2:21-23).

Petrus roept op om in de voetsporen van Jezus te treden en geen zonde te doen, bedrog in je mond te nemen, niet te schelden en om niet te bedreigen. Ik wil de oproep om geen bedrog in je mond te nemen uitdiepen. Als je iets negatiefs zegt of denkt, bedrieg of misleid je jezelf. Dit neemt de vreugde die God je gegeven heeft weg. Jezus ging de weg die God wilde dat Hij ging, zonder te klagen en vertrouwde op God dat Zijn plan goed was.

In het Bijbelboek Filippenzen vindt je de volgende oproep: “Doe alle dingen zonder morren en meningsverschillen, opdat u onberispelijk en oprecht zult zijn, kinderen van God, smetteloos te midden van een verkeerd en ontaard geslacht, waaronder u schijnt als lichten in de wereld, door vast te houden aan het Woord van het leven, mij tot roem met het oog op de dag van Christus, dat ik niet tevergeefs heb hardgelopen en mij ook niet tevergeefs heb ingespannen” (Filippenzen 2:14-16).

In dit stuk in de Bijbel lees je een oproep om te wandelen met Hem en blij te zijn. Niet te klagen en meningsverschillende te hebben en oprecht te zijn. Als je dit doet, zal je opvallen en een licht in de wereld zijn. Ik denk dat je dit dan binnen en buiten de kerk bent. Dit gedeelte geeft ook aan hoe je dit kan doen. Namelijk door dicht bij het Woord van God te blijven, de Bijbel te blijven lezen en je leven steeds meer en meer te veranderen naar de wil en richtlijnen van God.

Even later in het Bijbelboek Filippenzen vindt je de volgende oproep: “Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God” (Filippenzen 4:6). Je wordt in dit stuk opgeroepen om niet bezorgd te zijn en al je verlangens bij God te brengen en Hem te danken voor alles wat Hij gegeven heeft en zal geven.

Gods zegen!

Adriaan

Like deze blog!


Reacties

 1. Hallo gebedsbroeders,
  allereerst wat fijn dat jullie, het evangelie op deze manier willen verkondigen.
  Maar ik heb jullie blog gelezen en wil graag op het volgende gevaar, aantippen.
  Ik weet niet welke vertaling jullie gebruiken, maar er klopt iets niet.
  Zelf lees ik de NBG 51, en daar staat dezelfde tekst anders, lees maar.
  Filipenzen 2:14-16
  Doe alles zonder morren of bedekkingen, opdat gij onberispelijk en onbesmet moogt zijn,….

  Hierom gaat het mij, waarschijnlijk bij de NieuwenBijbelvert., wordt het woord meningsverschillen gebruikt = bedekkingen.
  Er kunnen al meningsverschillen zijn, als iemand zich niet aan het woord houdt of een verkeerde houding aanneemt, wat dan te doen, dan mogen we elkander terechtwijzen in de liefde, dat heet vermanen.
  Zoek het maar eens op, hou het recht want anders kan het verkeert worden gebruikt, dat is een gevaar, laat het woord zuiver zijn.
  Gods zegen, Wendy

 2. Hallo Wendy,
  Bedankt voor je reactie en opmerking!
  Het klopt dat de NBV niet altijd even goed is vertaald. Persoonlijk lees ik de HSV, toch vind ik deze voor mijn blogs niet altijd even geschikt.
  Gods zegen! Adriaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Goede tijden slechte tijden

Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...

Brownies met poep op het menu

Iemand vertelde eens  dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken...

Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Carry on – stop complaining!

Vandaag een overdenking in het engels geschreven door Joyce Meyer. Geregeld plaats ik op Twitter, Facebook en Hyves krachtige uitpraken van Joyce...