Keuzes maken

Keuzes maken

Het nieuwe leven5 Laat dus wat aards in u is afsterven: ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht – hebzucht is afgoderij -, 6 want om deze dingen treft Gods toorn degenen die hem ongehoorzaam zijn. 7 Vroeger hebt u ook die weg gevolgd en zo geleefd, 8 maar nu moet u alles wat slecht is opgeven: woede en drift, vloeken en schelden. 9 Bedrieg elkaar niet, nu u de oude mens en zijn leefwijze afgelegd hebt 10 en de nieuwe mens hebt aangetrokken, die steeds vernieuwd wordt naar het beeld van zijn schepper en zo tot inzicht komt. 11 Dan is er geen sprake meer van Grieken of Joden, besnedenen of onbesnedenen, barbaren, Skythen, slaven of vrijen, maar dan is Christus alles in allen. Kolossenzen 3 1-11

Ik vind het belangrijk om radicaal voor God te gaan. Hij is immers mijn levensdoel. Voor Hem wil ik 100% gaan. En keuzes maken hoort hier ook bij. Ik geloof niet in een klein beetje voor mijzelf en de rest voor God. Niet 20 procent voor eigen interesses en 80 procent voor God, voorbeeld hiervan is dat je Helemaal voor God wilt gaan, maar ondertussen ook nog bewust je bezig houd met zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht.

Ik denk dat veel christenen ( ook ik ) strijden met deze aardse praktijken, maar ik geloof dat als je serieus hier mee wilt stoppen, en God hierin om hulp vraagt. Dat dan langzaam deze aardse praktijken in jou afsterven. En dan ben je pas echt 100% met God bezig. Als je God in alles betrekt. Ook op momenten dat je het niet meer ziet zitten.

Misschien een beetje een crue voorbeeld, maar stel dat je enorm strijd met seksuele onreinheid, en je betrekt God hierin, door Hem te vragen of hij deze gedachten wilt wegnemen. Of aan God te vertellen dat je het echt niet in je eentje redt. Dat je er niet alleen van af kunt komen. Wanneer je God echt in alles durft te betrekken. Dan zul je werkelijk dicht bij God zijn. Je zult niet de enige zijn die God aanroept terwijl je dreigt te zinken.

David had in de Bijbel ook soms het gevoel dat hij wegzakte in de modder, terwijl hij zo graag op de rechte weg wilde wandelen. Maar hij riep tot zijn God en werd bevrijd (Psalm 40:3)! God trok hem er aan zijn haren uit. Hij was vrij. Niet door zijn eigen kracht, maar omdat hij tot de almachtige GOD uitriep. God redt je, als je tot Hem roept.

En ik geloof dat je juist in deze tijd dicht bij God moet leven. Omdat we leven in een tijd waar de duivel het liefst zoveel mogelijk zieltjes wilt winnen. Maar we hoeven niet bang te zijn, we mogen op God vertrouwen.

Jakobus 4:7 Onderwerp u dus aan God, maar verzet u tegen de duivel en hij zal van u wegvluchten.

En soms moet je wel eens extreme keuzes maken om 100% voor God te blijven gaan. Wanneer jij merkt dat gamen een negatieve invloed op je heeft, waarom zou je er dan niet mee stoppen. En al die tijd steken in God en in je vrienden?! Juist nu moeten we duidelijke keuzes maken, geen middenweg maar de duidelijke keuze maken. Wie niet voor God is, is tegen God. En soms is het juist goed om je te beschermen voor bepaalde invloeden. Wanneer je weet dat er in jouw favoriete kroeg vaak niet verantwoordelijke muziek word gedraaid, waar je geen lekker gevoel bij hebt. Of wanneer er in jouw favoriete kroeg altijd trammelant is. Kun je de keuze maken om daar helemaal nooit meer heen te gaan, ter bescherming voor jezelf.

God roept je om radicaal te zijn. Om keuzes te maken, elke dag van je leven. Keuzes die bepalen of je je laat leiden door wat God van je wilt. Keuzes te maken om niet langer toe te geven aan verleidingen zoals ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht etc.
Deze verleidingen houden je alleen maar verder weg van God. En dus ook verder weg van Gods plan. Want stel je voor dat Gods plan is dat je Spreker wordt en jij blijft juist doorgaan met je aardse praktijken dan is er geen ruimte voor God om zijn plan te bewerkstelligen. Keuzes maken is super belangrijk. Keuzes maken het verschil tussen leven en dood.

Dus laat niets je tegen houden om voor God te blijven gaan. En blijf goede keuzes maken om op het goede spoor te blijven.

De duivel merkt dat als jij dichter naar Gods plan gaat toe leven hij terrein gaat verliezen. Door middel van verleidingen zal hij hier een stokje proberen voor te steken, trap hier niet in en blijf dicht bij God.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, en ik zal deze post ook later nog eens aanhalen en er dieper op ingaan maar blijf keuzes maken.
God heeft voor ieder van ons een zwaar relaxt plan! Ben jij bereid om dit plan aan te pakken, en er helemaal voor te gaan?!

Ga met God!

Groeten Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. – als iemand zegt ´gebedsbroeders´, dan zeg ik ´werpt u bekommernissen op hem´ (dat heb ik wel opgepikt over de periode van een paar maanden heen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...