Keuzes maken (2)

Een kleine zes weken ben ik weer in Nederland. De laatste maanden in Suriname heb ik veel nagedacht over de vraag: “Wat ga ik doen als ik straks weer in Nederland ben?!”. Een vraag die me flink heeft bezig gehouden – en nog steeds. In Suriname was ik er al achter dat ik mijn studie, maatschappelijk werk en dienstverlening (nog) niet wilde vervolgen, ook een ‘vaste’ baan zag ik niet zitten. Wel voelde ik veel voor een Discipelschap Training School, en voor een school van aanbidding en gebed, genaamd IHOP te Kansas City.

Ik geloof dat komend jaar voor mij een jaar zal zijn van investeringen. Ik heb een groots verlangen gekregen om God beter te leren kennen en om mijzelf beter te leren kennen. Ik geloof dat ik mij momenteel begeef in een belangrijk seizoen, het  verstevigen van mijn het fundament in Christus. Mijn identiteit, wie ben ik eigenlijk? Waar liggen mijn diepere zekerheden en waar bouw ik op?

Momenteel werk ik erg veel bij TNT-post. Leuk werk is het niet, maar ik verdiend er goed geld mee 🙂 Mijn verlangen is om eerst een half jaar te werken, (sparen) en daarna een DTS te volgen of naar IHOP te gaan.

De HEER zei tegen Abram: ‘Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. Genesis 12:1

Heb je deze tekst wel eens goed doorgelezen?! Stel je voor, “Rob, trek weg uit Nederland, verlaat je familie, verlaat ook je vrienden, en ga naar het land dat ik je zal wijzen.” Dus ik neem afscheid van mijn familie en vrienden, pak mijn spullen in en vertrek naar Schiphol. Gekkenwerk, hoor ik je denken..

Maar Abram gehoorzaamde God en vertrok! God maakte hem tijdens zijn reis duidelijk waar hij heen moest gaan. Ik vind dit zo bijzonder, pure afhankelijkheid van God, wat een vertrouwen!

God zal mij komende maanden duidelijk maken welke keuze ik zelf mag maken. Spannend, maar ook zeker een uitdaging! Ik verlang naar die afhankelijkheid die Abram had naar God toe. Wat een vriendschap, wat een vertrouwen en wat een afhankelijkheid!

Strijd de strijd die je moet strijden en wees daarbij vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, Go For it!

Boeken die ik onder jullie aandacht wil brengen zijn:
Vader, wie ben ik? – Henk Rothuizen
Overwinning over de duisternis – Neil T. Anderson

Veel zegen in alles wat jullie ondernemen,
Rob

Reacties

 1. Nog bedankt voor de reactie.
  Mooi onderbouwd, hoe je er in jouw leven mee omgaat. Succes en wijsheid ermee!

  Gr,

  Lars

 2. Hoe weet je wanneer je Gods stem hoort? Wanneer je iets moet doen wat Gods plan is… Heb je dat vaker meegemaakt?

 3. He LT,

  Innerlijke vrede is zoiets, ik geloof dat God mij soms innerlijke rust geeft over bepaalde stappen die ik wilt nemen. Alsof God mij influistert, het is goed wat je wilt doen, ik sta achter je, volg je hart, ik wil je aanmoedigen deze blog ook eens te bekijken:

  https://gebedsbroeders.nl/home/Volg_jij_je_hart

  Soms heb ik ook Gods stem gehoord door anderen heen. Dat anderen voor mij baden en het idee kregen dat ik op een kruising stond, en gewoon moest doen wat ik het leukste vond. Dit waren dan mensen die niet wisten dat ik enorm worstelde met het maken van een keuze, en enorm veel zin had in iets, maar twijfelde of God er achter stond. Als dan een vreemde opeens voor je vraagt te mogen bidden en je vertelt dat hij op zijn hart heeft tegen me te zeggen dat ik mijn hart moet volgen. Dan zie ik dat zeker een bevestiging van God.

  Heb ook wel eens Gods stem verstaan door dromen, heb daar ook wel eens blogs over geschreven, moet je ook maar eens bladeren op Gebedsbroeders.nl naar dromen 😉

  Verder verlang ik er nu gewoon naar dat God rechtstreeks tot mij zal spreken, daar strek ik mij echt naar uit. Ik bid, hoop en geloof dat God mij de weg zal wijzen, die ik mag gaan 🙂

  Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. Jakobus 4:8

  Ook heb ik een blog geschreven over Gods stem verstaan, dertien bezoekers hebben een reactie achter gelaten met hun eigen ervaringen, zeker de moeite waard om door te lezen, check hier de post:

  https://gebedsbroeders.nl/home/Gods_stem_verstaan_2

  Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het wel!

  Groetjes Rob

 4. Hoi Tj,

  Haha, relaxed, vertel me er meer over 🙂

  @ mark W, dan baal ik als een stekker, maar zal ik God gehoorzamen. Ik begeef mij nu in het seizoen van mijn identiteit in Christus leren ontdekken, zodat ik een sterk fundament mag bouwen.

  Ik wil graag alle deuren openlaten, en ben opzoek naar Gods wil voor mijn leven. Ik ben afhankelijk van Hem. God, zend mij, wijs mij de weg 🙂 En ik zal volgen. Is het naar Amerika, is het een DTS, of is het iets heel anders.

  Wel weet ik dat ik er zelf graag voor wilt werken, niet weer giften vragen ofzo, maar het vanuit eigen inspanningen betalen, als een blijk, dat ik het zelf graag wil, en het een investering is in mijzelf. Wat ik later mag gaan uitdelen 🙂

  Ik probeer nederig te zijn, te luisteren naar Zijn stem en hem beter te leren kennen, en ook mijzelf beter te leren kennen. Ik verlang naar die dubbele zegen, Gods zegen in mijn plannen. Wandelen in de bestemming die God voor mij voor ogen heeft. Daar verlang ik naar en probeer ik naar te handelen 😉

  Beetje lang verhaal geworden, maar begrijp je het een beetje? Anders vraag je het maar!

  Fijne avond nog!

  Groetjes Rob

 5. Hey Rob,

  En als God nu zegt dat je hier in Nederland moet blijven? En dat je bij de TNT moet blijven werken?
  Gewoon een ‘stel-dat-situatie’. Wat zou je doen? Wat zou je houding zijn?

  Mark

 6. IHOP Kansas City?
  Je kon wel eens een gouden tip hebben gegeven 🙂
  dankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *