Je prioriteiten

Hoe ga jij om met prioriteiten stellen? Wat vind jij belangrijk in het leven, en wat is jouw prioriteiten top drie? Wie staat er momenteel bovenaan jouw lijstje?

Ik ben de laatste tijd super druk met school, al mijn energie steek ik in mijn school.
Het is voor mij normaal dat ik tot 0.00 bezig ben met mijn huiswerk. En ik raak er ook flink uitgeput door. Ik ben een erg slechte planner en ben nu super druk bezig om alles weer op de rails te krijgen. Wanneer ik s’ avonds rond 0.30 eindelijk naar bed toe kan, ben ik zo moe dat ik geen zin meer heb om nog uitgebreid de dag met God af te sluiten. Meestal is het even een gehaast gebed, en vervolgens slaap ik als een blok.

Als je vermoeid en bedrukt bent, kom dan bij Mij. Ik zal je rust geven. Bij Mij zult u diepe innerlijke rust vinden Matteüs 11:28

Wacht op de HEER, wees sterk en Hij zal uw hart ver­sterken, ja, wacht op de HEER. "
Psalm 27:14

Dit gaat nu al een poosje zo door, en ik merk dat dit moet veranderen.
God is niet meer mijn prioriteit nummer 1, dit zou ik eigenlijk ontkennen. Maar als we het baseren op het feit dat ik het belangrijker vind om nu mijn huiswerk op tijd af te hebben dan dat ik de tijd neem op God te zoeken. Dan kies ik voor het eerste momenteel.

Werpt al uw bekommernissen op Hem, want Hij zorgt voor u
1 Petrus 5: 7

Ik vermag alle dingen in Hem, die mij kracht geeft.
Filippenzen 4: 13.

Het is niet zo dat ik niet meer met God bezig ben, alleen staat het nu op een laag pitje. Momenteel hecht ik meer waarde aan mijn huiswerk. Ondanks dat ik weet dat God hiervan baalt, dat ik hem niet meer gedag zeg, niet meer met Hem klets, geen tijd meer apart zet om met God te communiceren.

Juist in onze vermoeidheid, op de momenten dat we denken geen Tijd te hebben om te bidden. Juist dan hebben we het gebed zo nodig. God geeft ons immers de rust en de kracht om door te gaan. Gebed zou mijn prioriteit nummer één moeten zijn. Gebed is immers zo belangrijk middel om met God te praten.

Vertrouw op de Heer met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen dan zal Hij uw paden recht maken Spreuken 3: 5-6.

Kortom als ik voor mij zelf spreek dan zal ik meer op God moeten gaan vertrouwen. God is immers een liefdevolle God, en hij zorgt voor ons.
We moeten niet op eigen inzichten vertrouwen maar op God onze hemelse Vader. God geeft ons de kracht om alles te doen wat we moeten doen. En we mogen alles kwijt waar we mee zitten. Al onze bekommernissen mogen we aan geven! Juist in tijden van vermoeidheid moeten we naar God toe gaan, en Hij zal ons rust geven.

Hoe ga jij om met je Prioriteiten? Op welk plekje staat God in je leven?

Laat een reactie achter als je wilt en Gods zegen!

Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *