Je laatste ademhaling..

Het is weer zaterdag, over een half uur moet je naar je werk toe. Je frist je even op en eet op je gemak een boterhammetje..Vervolgens pak je de auto en ben je alweer onderweg. Het verkeer zit mee en met je gedachten zit je al op je werk. Je remt af voor een stoplicht maar doordat je geen rekening hebt gehouden met het gladde natte wegdek slip je machteloos een vijftal meters naar voren. scresh…

Ja, dit gebeurde mij vanmorgen. Ik was behoorlijk geschrokken maar gelukkig was er met mij niets aan de hand. De andere auto was op een paar krassen op de bumper schadevrij maar onze auto was er iets minder aan toe.. Alles is netjes afgehandeld en de kosten zijn gedekt.

Toen ik uit mijn werk weer naar huis reed bedacht ik mij het volgende. Stel dat ik het er slechter had af gebracht met het ongeluk.. Waar zouden mijn gedachten dan op zijn gefocust in de laatste ademhalingen?

Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. 20 Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. 21 Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn Matteüs 6:19-21

Volgens mij zou ik dan direct denken aan mijn vrienden, familie, mijn hond..
Maar misschien denk je ook aan; die fantastische dvd die je nog had willen zien, je super de luxe computer of je mooi ingerichte huisje..

Het is natuurlijk niet verkeerd om waarde te hechten aan familie etc. Maar waar ligt onze focus. Is deze aardbol de plek waar we moeten genieten, waar we onze zekerheden uit moeten halen? Waar we onze schatten bewaren? Het klinkt misschien logisch, maar onthoud dat dit de aarde is en dat de hemel nog moet komen.

Waar ligt jouw hart?

Fijn weekend,
Greetz Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Ha die Rob! Ik ben blij te lezen dat je er zonder kleerscheuren vanaf bent gekomen. Praise God!

  Op zulke momenten denk je vaak weer na over de essenties van het leven. Cool om te zien dat je er iets positiefs uithaalt en dat je dit met ons deelt. Blezz, GP

 2. Waar je ook over nadenkt op dat moment….God kent je hart! Gerustellend.. 😉

 3. Tjonge dat moet vast schrikken zijn, gelukkig is er niemand gewond geraakt!
  Ik heb ooit een “bijna” ongeluk meegemaakt, en dat kan ik me nog goed herinneren.

  Zelf merk ik ook dat ik erg aan dingen gehecht ben, zoals inderdaad ons huis. 1 van mijn hobby’s is het veranderen en inrichten van ons huis. Daar hecht ik inderdaad wel eens teveel waarde aan. Soms vraag ik me wel eens af, is het nodig dat ik dit koop… kan ik het geld niet beter zondag in de collecte stoppen?? Maar meestal gebeurd dat niete
  De mens is toch wel egoistisch he….

  groetjes annemieke

 4. Ja, pas maar op met je reacties hier, Steven! Je zult bepaald niet de eerste zijn.

 5. Hoi Richard,

  Hoezo klinkt dan bang? Volgens mij bedoeld Rob deze zin meer als illustratie om aan te geven waar je hart vol van is. Maar verbeter me maar, Rob, als het niet zo is.

  Ik lees het in ieder geval zo dat we er rekening mee moeten houden waar ons hart vol van is. Niet omdat we gedoemd zijn wanneer ons hart vol is van een nieuwe DVD, maar omdat het mij een beter mens maakt wanneer ik mij met grotere zaken bezig houd dan die nieuwe DVD.

  Die bijbeltekst die Rob aanhaalt lees ik als volgt. Ik denk dat Jezus met schatten op aarde bijvoorbeeld die DVD bedoeld en met schatten die het aardse overstijgen, dus hemelse schatten, bedoeld hij dan bijvoorbeeld dat ons hart uitgaat naar mensen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld een collega die midden in een echtscheiding zit.

  Maar wellicht vat ik het nu te lichtzinnig op en word ook mijn reactie verwijderd. 🙂 Ben benieuwd naar de reacties.

  Gr,
  Steven

 6. Hallo allemaal!

  ‘Waar zouden mijn gedachten dan op zijn gefocust in de laatste ademhalingen?’

  Klinkt erg bang!!

  Religie is volgens mij geritualiseerde doodsangst.

  Groetjes,
  Richard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Goede tijden slechte tijden

Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...

Brownies met poep op het menu

Iemand vertelde eens  dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken...

Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Carry on – stop complaining!

Vandaag een overdenking in het engels geschreven door Joyce Meyer. Geregeld plaats ik op Twitter, Facebook en Hyves krachtige uitpraken van Joyce...