Je eerste indruk

De eerste indruk die je krijgt hangt meestal af van uiterlijkheden. Het is ook niet raar als je eerste indruk van iemand gericht is op het uiterlijk. Het wordt een ander verhaal wanneer al je aandacht alleen maar naar het uiterlijk gaat en wanneer het innerlijk er verder weinig meer toe doet.

De laatste paar weken ben ik gaan beseffen dat ik eerlijk gezegd nog steeds veel gericht ben op het uiterlijk. Terwijl het eigenlijk vooral gaat om het innerlijk. De laatste weken leer ik steeds meer mij meer te focussen op het innerlijk. Het uiterlijk verandert, maar het innerlijk blijft 

over het algemeen hetzelfde.

Jakobus 2:1 Broeders en zusters, het geloof in Jezus Christus, onze glorierijke Heer, staat niet toe dat u mensen op hun uiterlijk beoordeelt.

God staat het ons ook niet toe dat we mensen op hun uiterlijk beoordelen. Jakobus waarschuwt ons hiervoor en geeft aan we wel op het uiterlijk mogen letten maar dat we niet op grond van het uiterlijk mensen mogen beoordelen.
 

Daarom is de 2e indruk tien keer belangrijker dan de 1e indruk. God zegt het ook in zijn woord. Het gaat om het hart. De mens kijkt alleen maar naar het uiterlijk. Maar God kijkt naar het hart.

1 Samuel 16:7 Maar de HEER zei tegen Samuel: ‘Ga niet af op zijn voorkomen en zijn rijzige gestalte. Ik heb hem afgewezen. Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.’

Hoe vaak betrap ik mijzelf niet dat ik alleen al door een foto iemand afwijs. Of hoe vaak komt het voor dat ik nog een keer omkijk als er een leuk meisje voorbij fietst. Deze teksten zijn vast geen nieuwe openbaring voor je, maar ik wil jullie wel graag meegeven dat het belangrijk is dat je niet iemand op zijn uiterlijk beoordeeld, maar dat je juist naar het innerlijk kijkt. Daar draait het om!

Waar let jij op bij een eerste indruk van iemand?

Gods zegen!
Groetjes Rob

Reacties

 1. Als ik iemand ontmoet, dan KIJK ik wel maar ik oordeel niet..
  Bij mij gaat het echt om het innerlijk. Aan de buitenkant zie je namelijk niet of iemand aardig is of niet.

 2. Respect broeder Toby,

  Je hebt echt gelijk man, mensen moesten is weten hoeveel ze aanrichten met scheld woorden en blikken van afwijzing.

  Gods zegen.

 3. Super mooi stukje!

 4. sooo true… :-|!
  tijdens mijn vakantiebaantje op de bouw dit jaar is er een verkrachtige ijzeren staaf door mijn rechteroog geschoten. Hierdoor ziet het er wat anders uit dan het goede.

  Dan komt het pas echt sterk naar voren hoeveel we eigenlijk op het uiterlijk letten. Mensen knappen af op mn oog en dat deed best zeer in het begin.

  Maar gelukkig ziet God het hart aan en kijkt Hij door ons heen :-)!

  Een toffe tekst is ook wel die van Spreuken 31:30

  Uiterlijke schoonheid is bedrieglijk en verdwijnt; maar een vrouw, die ontzag heeft voor de HERE, verdient bewondering en lof.

  God Bless!

 5. Uiterlijk is altijd het eerste wat je ziet daarna als je iemand leert kennen gaat het over naar wat er innerlijk zich speelt, soms vervaagt het uiterlijk na het innerlijke te hebben leren kennen. Schoonheid komt van binnenuit. willen we in het geloof leven zouden we de eigenschappen van God aan moeten nemen , een ieder bezien als een uniek beeld van God.

 6. mensen beoordelen ook veelste snel op het uiterlijk en kijken niet naar het hart.
  je moet niet zo zeer naar het uiterlijk kijken maar hoe iemand is en zich gedraagt en hoe mooi diegene van binnen is.
  even over dat stukje van toby
  vind dat een heel mooi stukje dat ie zegt dat god naar ons hart kijkt en dat is ook zo we gaan uiteindelijk verder met onze ziel en niet met het uiterlijk.
  god bless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *