Je bent vergeven van iedere zonde ! (1)

Je geest is verzegeld, geheiligd en voor eeuwig volmaakt. Zijn rechtvaardige staat zal niet beïnvloed wordend door de heiligheid van je acties en gedrag. Aangezien redding alleen maar afhangt van het vestigen van je geloof op Jezus en van het wederom geboren worden, heeft je zonde geen effect op je relatie met God. God heeft alleen gemeenschap met je op basis van je geloof in Christus.

Zoals ik jullie al vertelde in mijn eerdere overdenkingen zijn we identiek aan Jezus, vanuit onze geest. Toen je wederom geboren werd, kwam de Heilige Geest in je en verzegelde God zijn Geest met jou geest.

Iedere dag begaan jij en ik bewuste en onbewuste, grote en kleine zonden. Het bijzondere is dat God geen onderscheid maakt in deze zonden. zonden en haar gevolgen hebben geen invloed op je geest. God zal nog steeds van je houden, ook als je zult leven in zonden, omdat je geest niet is veranderd als je leeft in zonden. Ik zou niet van mijzelf houden en andere mensen zouden het ook niet doen als ik in zonde zou leven.

Ik ben gelukkiger als ik heilig leef, dan als ik onheilig leef!

Zonden en haar gevolgen hebben wel degelijk invloed op mijn gesteldheid.. Het geeft vaak een kortstondig plezier, en besluit zich in leegte. Zonden en haar gevolgen brengen je van nature verder van God. Je verbergt je voor Gods aangezicht. Denk aan Adam en Eva die zich verstopten..

Het verschil is alleen dat we vanuit onze wederom geboren geest, onze nieuwe identiteit in hem, een nieuwe schepping zijn, en een relatie met God hebben van Geest tot geest. God ziet ons als Zijn zonen en dochters en Hij heeft afgerekend met zonde – verleden, heden en toekomst, toen je wedergeboren werd.

Vanavond om 0.00 staat deel 2 op Gebedsbroeders.nl

Alvast een goed weekend! Groetjes Rob

Reacties

  1. Verzegelde God bij onze wedergeboorte niet onze geest met die van Hem?? Je schrijft het juist andersom, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *