God heeft je vergeven!

Een aantal maanden geleden was de harde schijf van mijn laptop gecrasht. Ik had geen backups en was al mijn afbeeldingen, video’s en documenten kwijt. Een aantal maanden lag de laptop verstoft onder mijn bank, totdat een goede vriend een poging wilde ondernemen om te bekijken wat er nog te redden viel.

Twee dagen was hij bezig om mapje voor mapje mijn gehele schijf onder handen te nemen en alles terug te halen. Alles wat vernietigd was, werd weer heel gemaakt.

God is alwetend. Hij kent jou en mij van top tot teen. Zelfs de haren op ons hoofd. Hij kent onze zwartste bladzijdes en onze mooiste herinneringen. Als Hij zou willen kan hij terugdenken aan al je misstappen en zich er boos of verdrietig over voelen. Je zou waarschijnlijk verdrinken in alle fouten en misstappen die je hebt begaan in je leven. Je zou het liefst willen vluchten van het oosten naar het westen. God zou net als die harde schijf alles kunnen terughalen. Maar God heeft ervoor gekozen het niet terug te halen. Er niet meer aan te denken. En het weg te werpen in de diepste oceaan. Hoe bijzonder is dat?!

U zult opnieuw medelijden met ons hebben. U zult onze zonden vertrappen onder Uw voeten. Ja, U zult ze allemaal in de allerdiepste zee gooien. Micha 7:19

Ik zal hun wandaden vergeven en aan hun zonden zal ik niet meer denken. Hebreeën 8:12

Als je door te zondigen je behoud zou kunnen kwijtraken, dan zou de enige manier om in de hemel te komen zijn: direct na de wedergeboorte te te sterven.’

God is genadig. Zijn goedheid duurt voor eeuwig. Jij kunt ten alle tijd vrijmoedig tot God komen. Als je wedergeboren bent, spijt hebt van wat je hebt gedaan, een verlangen hebt om God beter te leren kennen, dan is de Heilige Geest nog steeds met je aan de gang. Net als Paulus ben je volledig vergeven van al je zonden –  verleden – heden en toekomst.

Ik wil afsluiten met een bemoedigende psalm. Alvast een goed weekend allen! Groeten Rob

Psalmen 103:8-13

8 Liefdevol en genadig is de HEER,

hij blijft geduldig en groot is zijn trouw.

9 Niet eindeloos blijft hij twisten,

niet eeuwig duurt zijn toorn.

10 Hij straft ons niet naar onze zonden,

hij vergeldt ons niet naar onze schuld.

11 Zoals de hoge hemel de aarde overspant,

zo welft zich zijn trouw over wie hem vrezen.

12 Zo ver als het oosten is van het westen,

zo ver heeft hij onze zonden van ons verwijderd.

13 Zo liefdevol als een vader is voor zijn kinderen,

zo liefdevol is de HEER voor wie hem vrezen.

Like deze blog!


Reacties

 1. Ja geweldig groot is Gods genade. Een paar teksten die ook mooi zijn hierover:

  “9 Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. ” (1 Joh. 1)

  “5 Mijn zonde maakte ik U bekend,
  mijn ongerechtigheid bedekte ik niet.
  Ik zei: Ik zal mijn overtredingen
  belijden voor de HEERE.
  En Ú vergaf mijn ongerechtigheid, mijn zonde.” (Ps. 32)

  “13 Wie zijn overtredingen bedekt, zal niet voorspoedig zijn;
  maar wie ze belijdt en nalaat, die vindt ontferming.” (Spr. 28:13)

  Hieruit blijkt het belang van het belijden van onze zonden aan God. En ze in het vervolg niet meer doen. Mensen blijven vaak falen hierin helaas, ik ook. Ik weet dat er vergeving is als ik opnieuw fouten heb gemaakt. Ik weet ook dat het doel is om die zonden te overwinnen. En dat er een groot gevaar bestaat om juist wel mijn redding kwijt te raken.
  Dit laatste mis ik in deze blog. De context van je verhaal snap ik wel denk ik. Maar je bent m.i. te stellig met je uitspraken:

  ‘Als je door te zondigen je behoud zou kunnen kwijtraken, dan zou de enige manier om in de hemel te komen zijn: direct na de wedergeboorte te te sterven.’

  en: ” Net als Paulus ben je volledig vergeven van al je zonden – verleden – heden en toekomst.” Toekomst?

  Dat is teveel kijken naar Gods genadige kant en daaraan toevoegen… !
  Kijk a.u.b. ook goed naar Gods rechtvaardige kant om de harmonie te ontdekken tussen dit soort teksten en al die voorbeelden in de Bijbel die wel degelijk aangeven dat je door opnieuw te (blijven) zondigen verloren kunt gaan. Daarom zijn er ook vele waarschuwingen te vinden om vooral niet onverschillig te worden, niet af te vallen van het geloof, niet door zorgen en lusten verstrikt te raken… Hopelijk schrijf je daar ook een blog over. Mvgr, Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Kun jij iedereen vergeven?

Als we emoties hebben met kenmerken van jaloezie, boosheid of woede gedreven door wonden of pijn uit het verleden, dan hebben we...

Ben ik heilig?

Afgelopen weekend las ik in een boek over de kracht van vergeving. Ik werd er opnieuw bij bepaald dat ik in Christus...

Kracht van het kruis

In deze weken leven we toe naar goede vrijdag, de dag waarop we de kruisiging van Jezus herdenken.  De dag dat Jezus...