Ben ik heilig?

Afgelopen weekend las ik in een boek over de kracht van vergeving. Ik werd er opnieuw bij bepaald dat ik in Christus geheiligd ben. Vandaag wil ik hierop ingaan.

Van nature ben je zondig. Ook al doe je het niet expres, je zal vaak het verkeerde doen. Dit verklaart waarom we vaak zondige dingen doen. Dit zorgt ervoor dat we de strijd eigenlijk al hebben opgegeven voordat we de strijd aangaan: “ik ben toch zondaar”. In het nieuwe testament wordt een ander verhaal verteld. Nadat je Jezus hebt aangenomen, ben je overgestapt naar het  Koninkrijk van het Licht. Of zoals er staat in het Romeinen 8 vers 10: “Als Christus echter in u is, dan is het lichaam wel dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid”.

Door de stap naar het Koninkrijk van het Licht te maken, maakte je de stap richting een Heilig leven. Een leven waarin het zondige deel is afgestorven. Je bent heilig geworden, verzoend met God en Zijn Zoon. Je leven wordt niet meer bepaalt door de zonde. God wil je herscheppen en de kracht van de zonde wegnemen. In Romeinen 6 vers 6 staat hierover het volgende: “Dit weten wij toch, dat onze oude mens met Hem gekruisigd is, opdat het lichaam van de zonde tenietgedaan zou worden en wij niet meer als slaaf de zonde zouden dienen”. In dit Bijbelgedeelte wordt aangegeven dat we met Jezus zelf gekruisigd zijn. Hierdoor is de zonde teniet gedaan en zijn wij geen slaaf van de zonde meer.

Vandaag een leuke test: Als je je armen wijd doet, zoals Jezus aan het kruis, kan je dan nog achterom kijken? Het antwoord is nee. Het verleden is geweest en het is tijd om naar voren te kijken richting de toekomst.
Zoals ik net al zei, ben je een nieuwe schepping, maar toch blijft er zonde. Deze zonde heeft het niet langer over je te zeggen. Je hebt een nieuwe identiteit gekregen. Je hebt de Heilige Geest ontvangen en je bent een burger van het hemels Koninkrijk geworden. Het leven draait niet meer om de zonde, maar het draait om Jezus en het in Hem blijven. Dit kan je doen door te bidden en de Bijbel te lezen.

Gods zegen!

Adriaan

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  Een video speciaal voor de mannen!

  3 minuten en 32 seconden lang worden bemoedigingen en aanmoedigingen naar je hoofd geslingerd. Speciaal gericht op mannen. Ik kreeg kippenvel bij het...

  God heeft je vergeven!

  Een aantal maanden geleden was de harde schijf van mijn laptop gecrasht. Ik had geen backups en was al mijn afbeeldingen, video’s...

  Jij bent al gezegend!

  “Man, we hebben al deze zegeningen en in plaats van de zegen te geloven, vrij te laten komen en te activeren, bidden...

  Door het leven met een hanenkam..

  Mensen kennen mij als een verzorgde jongeman en altijd goed gekleed, al zeg ik het zelf.. Maar afgelopen maandagmiddag veranderde er iets.. Mijn...