Ik ga op reis en ik neem mee…

Vanavond ga ik op vakantie, ik reis voor ruim een week af naar noord Italië. Er even helemaal tussen uit. Inmiddels ben ik allemaal spullen aan het verzamelen die mee moeten op vakantie. Toen ik aan het inpakken was, moest ik denken aan het spelletje dat begint met de zin ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ Hierna moet je een artikel noemen en deze moet de volgende persoon herhalen en hij een extra artikel noemen.

Wat neem ik wel mee en wat juist niet? Dat is de vraag die mij vandaag al geregeld bezig heeft gehouden. Naast mijn kleren, slaapzak en zwembroek neem ik ook mijn Bijbel en een paar (christelijke) boeken mee.

Vakantie is een tijd waarin de meeste normale structuren geen stand houden. Super fijn! Ik zeg: geen school, geen werk, geen internet, geen mail. Dit zijn allemaal dingen die ik niet ga missen. God wil dat we af en toe rust houden; Hij stelde de zevende dag in als rustdag. De rustdag is een dag of periode om rust te nemen. Vakantie is ook zo’n periode om rust te houden.

Rust tijdens de vakantie houdt niet in dat we God kunnen vergeten. Tijdens mijn vorige vakantie nam ik mijn Bijbel en een aantal boeken mee. Ik heb een paar stukken uit de Bijbel gelezen en wel één heel hoofdstuk uit een boek. Aan het einde van de vakantie vond ik het jammer dat het niet beter gelukt was om meer uit de Bijbel en uit mijn boek te lezen. Tijdens mijn vakantie wil ik blijven lezen uit de Bijbel en wil ik een goed boek lezen.

Ik denk dat het belangrijk is om tijdens je vakantie ook tijd te nemen om uit de Bijbel te lezen en te bidden. God wil met ons een relatie hebben en deze moeten we ook tijdens onze vakantie onderhouden.

Gods zegen,

Adriaan 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *