Mijn iPhone: Tijdmanagement en Rentmeesterschap

Afgelopen week zat ik na te denken over hoe druk ik denk ik te zijn. Ik dacht na waar ik mijn tijd allemaal aan besteed en waar ik vooral druk mee ben. Ik kwam erachter dat ik best veel tijd verspil aan mijn smartphone. Ik check constant mijn mail, Facebook en probeer spelletjes uit te spelen. Ik merk de laatste tijd dat dit best wel verslavend is en vaak onzinnig, want wat maakt het uit of ik nu of vanavond mijn mail lees en daar mee aan de slag kan of een dag later?

Dit bracht mij er toe om weer is na te denken over hoe ik mijn tijd inzet. Ik kwam tot de conclusie dat ik vooral druk ben met dingen die ik niet perse hoef te doen. Daarnaast kwam ik er achter dat mijn smartphone mij op momenten van stille tijd afleidt en ik heb besloten om hem op die momenten uit te doen en mijn tijd aan God te besteden en me op Hem te focussen.

God roept ons op om rentmeester te zijn. Dit gaat over onze tijd, geld en andere dingen. Dit vraagt van ons dat we onze tijd goed inzetten. Daarbij mag je natuurlijk ontspannen, leuke dingen doen en spelletjes horen daar ook bij. Maar wat doe je met de rest van je tijd? Zet je je naast je werk of studie nog in voor de kerk of voor God?

Wat doe jij met jouw tijd?

In het Bijbelboek Romeinen worden we opgeroepen om ons in te zetten. Er staat het volgende: “Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is” (Romeinen 12:1 en 2).
Dit Bijbelgedeelte roept ons op om ons in te zetten in Gods koninkrijk. Het vraagt zelfs dat we ons als levend, heilig en welgevallig offer in dienst moeten stellen. Dit is nogal wat. We moeten bereid zijn om zelfs onze baan op te zeggen en fulltime voor de Heer te gaan werken. Ik denk dat dit geldt voor een beperkt aantal mensen. Als ik het tweede gedeelte van de tekst lees, dan denk ik dat het voor de meeste van ons geldt om ons parttime in te zetten. Naast onze baan, studie en/of gezin mogen we ons inzetten binnen de kerk of op een andere plaats. Hierin vraagt God om je niet aan te passen aan de wereld, maar om keuzes te maken voor God. En dit is niet voor onze eer, maar voor de eer van God zelf!

Gods zegen!

Adriaan

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs

    Goede tijden slechte tijden

    Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...