Hypocriete christenen

Je wordt wakker en kijkt op je wekker; “je schreeuwt een scheldwoord en beseft dat jij je hebt verslapen voor je werk” je maakt je vlug helemaal klaar voor vertrek en haast je naar je auto.

Je scheurt veel te hard over de Nederlandse wegen, en overtreed de snelheidsregels. Maar gelukkig je bent op tijd op je werk. Pff, dat scheelde weinig. Voor mensen met een brommercertificaat of autorijbewijs komt dit vast bekend voor. Misschien rijdt je wel standaard te hard in je auto of op je brommer. Hoe ga je hier eigenlijk mee om als christen?

Dit is maar een klein voorbeeld, maar vast en zeker voor velen een herkenbaar voorbeeld. Gedragen we ons buiten de kerk ook als christenen? Zijn we ons ervan bewust dat we totaal geen voorbeeld zijn voor ongelovigen én gelovigen als we met 20 kilometer te hard over de Nederlandse wegen rijden?
Je wilt als het goed is zoveel mogelijk op Jezus lijken, je probeert de 10 geboden na te leven. Je vertelt je vrienden over God’s liefde en bent voor velen een aanstekelijk christen. Toch rijd je iedere keer weer bewust veel te hard op de weg. De snelheidsregels zijn er niet voor niets, het is gevaarlijk als je te hard rijd én het is verboden.  Hoe ga jij hier mee om? Probeer je kwetsbaar op te stellen.

Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn. Matteüs 5:18

De wet bestaat nog steeds, maar God is voor ons aan het kruis gegaan, door zijn genade zijn wij vergeven. Dit betekent niet dat we er nu maar lekker op los mogen gaan leven. ( God vergeeft mij toch wel )

De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet onder de wet, maar leeft onder de genade. Rom 6:14

God heeft een fantastisch groot offer aan ons gegeven, Genade. Jezus heeft ons bevrijd. Na zo’n groot offer te hebben gekregen kunnen we toch alleen nog maar de wet naleven uit liefde voor God?!

Gods zegen,
Rob

Reacties

  1. Hee Rob, ik dacht ik neem eens een keer een kijkje op je site :). leuke blog!
    Ik rijd ook nog wel eens te hard, maarja ik weet niet of ik daarom nou een hypocriete christen ben, perfecte mensen bestaan namelijk niet… De tekst die je hebt aangehaald slaat denk ik ook niet op onze grondwet, maar op de wetten van God die voornamelijk in de eerste vijf bijbelboeken worden beschreven. Dat neemt niet weg dat het naleven van nationale wetten ook wel voorkomt in de bijbel… Echter iets te hard rijden kan soms heel gevaarlijk zijn, maar heel vaak ook niet. Ik ben dan ook meer tegen roekeloos rijden dan tegen iets te hard rijden.

  2. Een pakkend voorbeeld… Ik denk dat het ook de praktijk is. We moeten meer bij de kleine, praktische dingen nadenken of ze tot eer van God en tot heil van onze naaste zijn. Ik wil wel even reageren op de zin: God heeft een fantastisch groot offer aan ons gegeven, Genade. Jezus heeft ons bevrijd. Dit is waar, Christus is naar de aarde gekomen voor zondaren. Echter, het moet wel een persoonlijke zaak worden. Zoals het er op deze website staat, kunnen mensen wel gaan denken: ‘oh mooi, Hij is ook voor mij gestorven.’ En Christus’ bloed is voldoende voor de HELE wereld maar niet de HELE wereld wordt zalig, ook binnen de kring van christenen zullen er altijd schapen en bokken zijn. We moeten leren zien wie we zelf zijn, dan zullen we in waarheid zien welk een groot offer Christus moest brengen om alles te verzoenen. En dan wordt het precies zoals beschreven: de wet naleven uit liefde voor God en ook elke dag weer bemerken dat het in eigen kracht niet lukt.
    Bedankt voor jullie website, de thema’s zetten me aan het denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *