Hoe is je relatie met Jezus?

Hallo, ik ben Christiaan, ik ben 17 jaar en begin over een week aan mijn examens op het Carolus Clusius College. Mijn passie is muziek maken voor God en om mensen mee te nemen in een toffe tijd van aanbidding. De laatste tijd wordt ik zo bepaald bij hetgeen dat ontzettend belangrijk is om een goede relatie met Jezus te hebben, daar gaat het volgende ook over. Mattheus 13:23

Een relatie met God is heel belangrijk voor een Christen, het geeft kwaliteit aan je leven. Dan spreken we natuurlijk wel over een goede relatie dat van twee kanten komt. God geeft je momenten, voorzieningen, woorden, wijsheid, gelegenheden waar jij op kan reageren. Anderzijds kun jij door daarin keuzes te maken, God de vrijheid geven, waardoor Hij weer mooie dingen kan doen.  Ik denk dat het heel belangrijk is hoe die ‘wisselwerking’ tussen die twee, want wanneer jij het verlangen hebt om ontzettend vruchtbaar te zijn en om op Jezus te gaan lijken, dan zal die wisselwerking goed zijn. Je gaat op dezelfde manier reageren op de voorzieningen zoals Jezus zou reageren, want je wilt immers op hem lijken.

Een belangrijk aspect wat we van Jezus kunnen leren, is dat hij volledig afhankelijk was van God. Alles wat hij deed, deed hij met God.

Dus het is belangrijk om een goede relatie te hebben waarin je volledig afhankelijk bent van God. Maar het is in een persoonlijke relatie ook van belang dat je elkaar leert kennen. Nu kent God jou als geen ander, dus aan Hem zal het niet liggen, jij moet er ook voor kiezen om Hem te leren kennen. Door Bijbel te lezen leer je Hem kennen en door gebed leer je met Hem te communiceren. In Mattheus 13:23 staat: ‘Het zaad dat in de goede grond is gezaaid, dat zijn zij die het woord horen en begrijpen. Zij dragen ook rijkelijk vrucht, deels honderdvoudig, deels zestigvoudig, deels dertigvoudig.’ Hier staat dat zij die het woord horen EN begrijpen/verstaan dat zij vruchtdragen. Dat is ook best logisch, aangezien in de bijbel precies staat hoe God en wie Jezus is.

Kortom, in een relatie met God is het belangrijk om afhankelijk van hem te zijn en om zijn Woord goed te kennen en begrijpen. Stel jezelf maar eens de vraag, hoe is je relatie met hem?

Hartelijke Groet,

Christiaan

Reacties

 1. Ik zou het niet weten. Maar waar het omgaat is dat het aan jou de keus is hoeveel vrucht je wil dragen!

  Waar ga jij voor? Wil je deels vrucht dragen? Of wil je er helemaal voor gaan en honderdvoudig vruchtdragen, meer dan die andere twee(zestig en dertig) bij elkaar…

 2. Zou de één ook meer vrucht kunnen dragen, vanwege de tijd dat hij/zij beschikbaar heeft? Bvb iemand heeft een drukke baan, verdient bakken met geld en investeer veel in het koninkrijk van God.

  De ander is zendeling en doet in de naam van Jezus de grootste wonderen, bezit vriendelijkheid, geduld, zachtmoedigdheid etc…

  Wie zou er meer vrucht dragen?

 3. ‘Zij dragen ook rijkelijk vrucht, deels honderdvoudig, deels zestigvoudig, deels dertigvoudig.’ -aldus Jezus-

  Waarom zou Jezus zeggen: honderdvoudig, zestigvoudig en deels dertigvoudig?
  Waarom die aantallen, en waarop zou hij doelen met die aantallen?

  Ben benieuwd wat anderen hiervan denken.

 4. Ja dat denk ik ook. Alleen snap ik het nog niet helemaal.

  Is God ook afhankelijk van ons omdat wij het evangelie moeten verkondigen?

 5. Wel, het is niet alleen zo dat jij volledig afhankelijk van God moet zijn om een goede relatie met God te hebben. Een relatie is wederkerig, dat wil zeggen, twee richting verkeer. De kneep zit ‘em hier in: het is God die óók afhankelijk van jou wil zijn! En dat ondanks het feit dat God uit zichzelf ons niet nodig heeft.

  Het is dus zo dat we niet moeten proberen uit eigen kracht onze hemelvaart naar God te maken. Dan zullen we op een gegeven moment weer op de aarde te pletter slaan. We mogen ons dus overleveren in de hand van God om ons in de hemel opgenomen te laten worden. Omdat Hij zielen wilt redden. Hoe meer wj ons overgeven aan God, hoe meer Hij ons omhoog kan trekken en Hem plezieren!

 6. Dankje. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dit natuurlijk allemaal (onder leiding van de HEER) heb kunnen ontdekken door boeken te lezen etc.

  Ik ben blij dat je er wat aan hebt!!

  Groetjes!

 7. He Christiaan,

  Gaaf stuk, ben best versteld van deze wijsheid om 17 jarige leeftijd! Jij bent gezegend young men …

  Bedankt voor deze concrete boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *