Hij zal in alles voor u zorgen

Twee weken terug had ik mijn tentamenweek, best spannend want het was mijn eerste tentamenweek op het hoger beroepsonderwijs. (HBO)
Ik had een belabberde voorbereiding, drie dagen voor mijn eerste tentamen besloot ik toch maar te gaan leren. Ik besloot te leren in blokken van 45 minuten en daarna 15 minuten te pauzeren. Telkens wanneer ik begon met mijn blok van 45 minuten, vroeg ik de Heilige Geest om concentratie en inzicht. In mijn tentamenweek heb ik ongeveer 16 blokken afgewerkt en telkens voordat ik begon met een blok bad ik tot God.

Verheug u in de HERE; dan zal Hij erop toezien dat u alles krijgt wat u nodig hebt en waarnaar u verlangt. Vertel alles wat u bezighoudt aan de HERE en vertrouw Hem. Hij zal in alles voor u zorgen. Psalm 37: 4-5 (Het Boek)

Ik heb nu al een dikke twee weken mijn tentamenweek achter de rug, en de cijfers druppelen nog steeds binnen.
Vijf van de zes tentamens heb ik al teruggekregen en behaald met een voldoende. Twee van de zes verslagen heb ik nu ook teruggekregen met beide een voldoende. Ik geloof dat God ons te hulp schiet wanneer wij om hulp vragen.


Ik ben te laat begonnen met leren maar heb in mijn tentamenweek alles eruit gehaald en nauwelijks geslapen. Ik geloof dat God mij kracht heeft gegeven om door te gaan en mij concentratie en inzicht heeft gegeven om alles te begrijpen en op te slaan.

Ik wilde met deze post jullie duidelijk maken dat God altijd naar ons luistert. Misschien vind je het ongewoon als je God om hulp vraagt bij het maken van tentamens of verslagen. Maar God wil je graag erbij helpen.
Geef je zorgen aan Hem en Hij zal in alles voor u zorgen.

Ik dank God nog dagelijks dat mijn tentamens zo goed zijn verlopen. Soms geef ik mijzelf de eer, maar het is God die mij er door heen heeft geholpen. Hij verdient alle eer en dankzegging.

Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Filippenzen 4: 6

Een fijn weekend!
Rob

Reacties

 1. Oke nu heeft God gegeven waar je om gevraagd had. Maar stel dat dit niet zo was, dat je onvoldoendes had gehaald, of niet om 3 uur thuis was geweest. Hoe had je het dan ervaren.. Ben je dan teleurgesteld? Of heeft God daar een reden voor?

 2. Heys Wilfred en Elise!

  Bedankt voor jullie reacties
  Jaahs, God is bezig! Hij voorziet in al onze zorgen! Heel veel zegen toegewenst, Greetz Rob

 3. Ik merk de laatste tijd steeds vaker dat God me meer zegent dan dat ik vraag.
  Dat is zo gaaf.
  Ik moest bijvoorbeeld naar de gemeente om iets op te vragen en ik moest binnen anderhalf uur weer terug zijn, om naar me werk te gaan.
  Vaak moet je daar lang wachten, en ik moest eigenlijk ook nog wat anders doen.
  Ik bad tot God of ik rond kwart voor 3 thuis kon zijn.
  Ik kwam daar aan en stond binnen 10 minuten buiten! haha. 2 uur was ik thuis.

  Nog 1: vandaag had ik theorie voor brommercertificaat en ik dacht dat ik op het randje zat. Wel of niet..
  Ik had maar 1 fout!
  Whaha. Dan is het zo fijn om God te danken:)

  bless elise

 4. hey Rob!

  Goed man!

  Ik herken het wel, met een examen dat ik moest doen.
  Dacht dat ik het wel even kon doen, maar toch een gevoel van “stel dat het pittig uitpakt” wat dan?

  Een onderdeel van de toets was een brief schrijven, over een niet bijbels onderwerp. Ik bad in stilte om kracht en of de Here mij wilde helpen, ook al had ik dit niet verdient.

  Zeker weten oprecht gebeden, maar ook zeker weten een goed resultaat van het examen. Toen kreeg ik toch wel een gevoel van “ja, de Here is niet te voor spellen, maar zeker OK als het er om spant”

  Succes en Gods zegen over je studie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *