Het vergankelijke en het onvergankelijke…

Charme is bedrieglijk en schoonheid vergaat, maar een vrouw met ontzag voor de HEER moet worden geprezen. Spreuken 31: 30

Tegenwoordig willen we allemaal lijken op de mooie vrouwen en mannen van de reclamespotjes. We zien de mooie lichamen op billboards, reclamebladen en op tv. bij de man schieten regelmatig de hormonen op hol bij het zien van dit vrouwelijk schoon. En de vrouw lijkt een onmogelijk doel te hebben in haar leven. Net zo mooi gevormd te zijn als deze “perfecte” vrouwen.

Mannen…
Ik vind het best erg dat we niet meer opkijken als man zijnde van een halfnaakte vrouw op een billboard. Het is voor ons “normaal” geworden. We kijken er niet meer van op. Misschien kijken we stiekem zelfs nog een keer opzij. We krijgen misschien zelfs last van seksuele onreinheid, begeertes.
God noemt het meerdere malen in zijn woord, dat we niet onze begeertes moeten botvieren in onze gedachten.

Vrouwen..
Het is niet verkeerd om bezig te zijn met je lichaam. Het is juist goed om je lichaam goed te verzorgen. Dat “perfecte” lichaam moet niet je levensdoel worden.( dit perfecte lichaam is onrealistisch en zelfs bedrog! Bekijk maar eens dit filmpje van Dove:

https://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U


Schoonheid vergaat, terwijl Gods woord eeuwig is. Wees je daarvan bewust.
24 ‘De mens is als gras en zijn schoonheid als een bloem in het veld: het gras verdort en de bloem valt af, 25 maar het woord van de Heer blijft eeuwig bestaan.’ Dit woord is het evangelie dat u verkondigd is.
1 Petrus 1:24-25

Het vergankelijke en het onvergankelijke.
God heeft ons ieders een prachtig lichaam gegeven. God geniet van je zoals je bent. Ook jij mag genieten van je lichaam dat God je gegeven heeft. Natuurlijk mag je bezig zijn met je lichaam, en er aandacht aan schenken, maar wees je er wel bewust dat je schoonheid vergaat en dat het leven op aarde een keer stopt. Het woord van de Heer blijft altijd bestaan. En daar moeten we ons des te meer bewust van zijn.
We moeten juist meer waarde hechten aan Gods woord, Zijn woord vergaat niet, en blijft eeuwig bestaan. Het evangelie is onvergankelijk!

Gods zegen,
Rob

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  Echte levenshelden in beeld

  In mijn werk in de psychiatrie komt het voor dat cliënten met suicidale gedachten zichzelf geregeld proberen van het leven te beroven....

  Als de twijfel toeslaat

  In mijn blog van vorige week heb ik een gedeelte uit de Bijbel besproken waarbij God Elia naar de Israëlieten stuurt om...