Het kruis centraal

Afgelopen week moest ik mijn fiets meenemen van het station. Ik durfde het niet aan om mijn fiets op het station te laten. Ik had immers kans dat hij weer gestolen zou worden, zoals een paar weken geleden ook al het geval was. Ook was ik mijn sleutel vergeten mee te nemen, dus er zat niks anders op dan die fiets op te tillen. Eigenlijk had ik er geen zin in, maar ik nam mijzelf voor om dat  stuk te lopen en die fiets te tillen. Gewoon volharden!

Op de helft begon het al erg zwaar te worden, en ik verwisselde elke keer van schouder om het tempo er een beetje in te houden. Snijd ik me ook nog is aan scherp randje van het frame van de fiets. Nee, veel spierkracht heb ik niet. Nog twee honderd meter en dan was ik thuis, dan zou ik op de bank zitten met een lekkere kop thee of koffie.

Opdat zelfde moment dacht ik aan Jezus.

Ik droeg een fiets van ongeveer vijftien á twintig kilo, hij een kruis van tientallen kilo's (veronderstelling)…

Ik sneed mij aan het frame van de fiets, hij kreeg een speer in zijn zij, en werd geminacht, uitgelachen, geschopt en geslagen…

Als ik thuis zou zijn, zou ik lekker op de bank een kop thee of koffie drinken. Maar toen Jezus zijn bestemming had bereikt, werd hij doorboord met spijkers en schreeuwde hij het uit van de pijn…

Die avond werd ik mij opnieuw persoonlijk bewust wat Jezus voor mij had gedaan, en dat wil ik nooit vergeten.

Waarom staat die man achter de boekentafel? Waarom gaan mensen naar de jeugdgroep van de kerk? Waarom evangeliseren mensen op straat? Hoe is die vrouw uit haar rolstoel gekomen? Dan wijzen alle vingers uiteindelijk naar boven.  

Jezus is (en moet) de reden zijn waarom uiteindelijk mensen levens zijn veranderd en de motivatie waarom mensen activiteiten doen binnen de kerk.

Ongelofelijk hoe de daad van Jezus aan het kruis mensen levens verandert. Hier verbaas ik me nog steeds over.

Laat het kruis centraal staan in alles wat je doet. Laat Jezus de reden zijn voor jouw leven!

Reacties

 1. Hey mensen,

  Sorry voor deze late reactie. Fijn dat het jullie aan het nadenken zet. Soms youtube ik ook wel eens op passion of the christ. Zodat ik weer weet waar het allemaal om draait. Van tijd tot tijd is dat erg belangrijk om te weten. Dat kruis…life changing.

  Groeten Victor

 2. Heel tof verhaal, Victor!
  Hierdoor werd ik echt wakkergemaakt voor wat Jezus voor ons heeft gedaan!

 3. Victor,

  Dat zet me zeker aan het nadenken… als je eraan denkt dat Jezus het kruis moest dragen, dan is zo’n fietsje ineens niets meer.

  Bedankt voor dit inzicht 😀

 4. Hej Victor,
  heel mooi stuk, zet wel aan het denken:)
  Groetjes Marieke

 5. Victor,

  heel goed om je dat weer eens te realiseren, bedankt dat je mij ook weer eens met neus op de feiten hebt gedrukt, de tranen sprongen me in de ogen toen ik jouw verhaal las en ik er weer aan MOEST!! denken wat Jezus voor mij heeft gedaan.

  BEDANKT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *